Sötét

Skodát olcsóbban nem kapsz - Totalcar Teszt: Skoda Felicia 1,3 MPI 1998. 

Feliratkozás
Megtekintés 55 E
97% 539 11

#skoda #felicia #totalcar #tcteszt
Az emlegetett archaikus Totalcar teszt:
totalcar.hu/tesztek/felicia13/
A Skoda Felicia komoly mérföldkő volt a gyár történetében, hiszen még a Favorit alapjaira épült, de már a Volkswagen fennhatósága alatt tervezték. Olcsó, megbízható, takarékos autó volt, és hát több int 20 évvel később is itt van velünk, a legolcsóbb darabok már 120 ezer forint körül megvehetők. Viszont ezzel együtt sem mondanánk, hogy rohanjon mindenki Feliciat venni, hiszen a 25 év az 25 év, nem csak a technika haladott túl, de a jól megőrzött példányok is rendesen koptak ennyi idő alatt.
Ide kattintva kereshetsz még használt Skodákat a Jóautók kínálatában: bit.ly/2Q3qzb7

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2021.ápr. 6.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 100   
Bèla Üveges
Az a bicikli drágább mint az autó
Peter Gal
Peter Gal Napja
Első sárvédő ív 11500ft? 😀 Minden más olcsónak tűnt, de ez nem. Egy Fabia-hoz kapsz kedvezménnyel egy egész új sárvédőt 7000ft-ért is akár. 😃
RiGAMINI
RiGAMINI Napja
Anti, az 1.3 MPi 68 lóerő, nem 54 lóerő. Egyébként tényleg jó autó, ha helyén kezeli az ember.
Boris Šarlák
A 1.9D csak 47kw es 64 LE. Nekem van egy 1.3mpi 50kw 68LE es nagyon fasza auto . Jó formán olyan mind a új nemrég futottam ra a 59 000 km :D itt nálunk Slovakiábo meg van belle sok :D
GERGELY TÓTH
Az MPI-s motornak már nem sok köze van a favokithoz. Talán a blokk. Ilyennel csináltam a jogosítványom.
Zoltán Lukács
1.9 D 64le, nem 75.
Szabolcs Vincze
Egy 1996-is, 1,3 LX (Facelift előtti) Feliciát hajtok, immár 5 éve, boldogan. (Előtte volt 120-asom, 105-ösöm és Favoritom is). Ebben az autóban nem volt 85 ezer km, mikor megvettem, most is 100000 alatt vagyunk még. Etanolt nem lát (jobb a békesség), csak 100-as benzint, és minden tankoláskor (Szigorúan tele) kap benzinadalékot is. Fűtött garázsban tölti az ideje nagy részét, főleg bevásárolni, és munkába járok vele, néha kisebb kirándulásokat megejtünk. Autópályára akkor vittem fel csak, mikor megvettem. Még nem rohad, de kavicsfelverődés, kisebb karcok vannak rajta. Tudom, anyagilag nem éri meg, de célom teljesen rendbe tenni (Szalonállapot, vagy ahhoz hasonló, az előző tulajok megejtettek kisebb , főleg optikai módosításokat rajta), és 26-ban (Vagy '27-ben) megszerezni rá azt a bizonyos 2 betű, 4 szám táblát... (És onnantól a második, avagy hobbiautó szerepét töltené be, kizárólag).
Krisztian Kiss
1.3 MPI-vel (68 LE) jártam nagyon sok éven keresztül, 2000-ben vették apámék újonnan, és 2020-ban lett a forgalomból kivonatva 340e km-rel. 20 évesen már rohadt rendesen, de a motorja pöcre indult 340e km után, pedig 1.3 benzinről beszélünk. Váltója tönkrement, ezért (is) lett kivonatva. Élete során 3 dolgot kellett kicserélni benne: egyszer feszültségszabályzót (bár annak a hibája az akksit is szétnyomta), a generátort felújítani, valamint kapott egy vadiúj kipufogórendszert. Igazán igénytelen jószág, semmi extra, 8 szelep és üvölt a motor, ha autóútra vagy autópályára mész. Nem oda való :) 2000-ben, amikor megvettük, ezeket az "extrákat" kértük bele, persze felárért: oldalt díszcsík, első ködlámpa, középső konzol irattartóval (!), vonóhorog, tetőcsomagtartó. Nem volt benne ABS / EPS, se szervó kormány, se elektromos ablak, se logkondni, se légzsák, se könyöktartó, se semmi se. A legnagyobb jóság az autóban a fűtése volt - de azt is csak annak köszönheti, hogy ritka szar volt a motor hűtése, mindig forrt a víz nyáron -, télen azonban kitűnően fűtött! Ellentétben más régebbi autókkal, ahol nem volt szervó kormány, itt a Skodánál nem tudták megoldani azt, hogy a kormány tekergetése közben ne szakadjon le az ember keze. Baromi nehéz volt tekerni! Ugyanígy a manuális ablakemelés is egy fél kondizással volt egyenértékű. De, mégiscsak, a Suzuki után a második legolcsóbb autóról beszélünk, amit akkor meg lehetett venni. Ha most veszed meg a második legolcsóbb új autót itthon, és hajtod kb. 20 évet, ugyanígy fogsz röhögni 2041-ben.
Marci Mezey
Marci Mezey 2 napja
HAMm. :D
Zsolt Kohut
Zsolt Kohut 2 napja
Inkább suzuki meg nem vennem😁
TV Channel
TV Channel 2 napja
Can you add english subtitles?
Robert Nagy
Robert Nagy 2 napja
Az eleje ugyanúgy néz ki mint az egyes oktávia csak mögötte egy kissebb autó van!
Robert Nagy
Robert Nagy 2 napja
Skodálatos!!!Ez az Anti gyerek milyen bűnt követett el hogy mindig a roncs autókkal szopatják! 🤭
Lukáš Soukup
Ty dveře spraví každý debil za pár sekund, pěkný vrak sjet si vybrali ... :D to auto je veterán maďare
Hegedűs Krisztian
Volt belöle 68 loeros is
Chris Gun
Chris Gun 2 napja
Én cégesként használtam ilyet, nálam a generátor fosta el magát 3x, 1 x gyakorlatilag a komplett kipufogó rendszer egyszerűen le esett menet közben :D
Attila Madarasz
20! éve van otthon egy Felicia Pickup-unk, újonnan vettük 2001-ben,most van benne 174000 eredeti km, mindig garázs+évente olaj, szűrők, és néha apróbb javítások, de lemegy a térképról. soha nem romlott el, és a Teslák elporladnak az utakról , amikor ez még mindig menni fog nekem.
Norbert Nemedi
Ez már Youngtimer☝️😁 Nekem is van egy ilyen meg egy Fabia, és most nézek egy favoritot mellé, és akkor meglesz a sor belőle.😎
Viktor Valamilyen
Igen-igen, egy igazi ezer éves Skoda eredetű motor amit még utoljára a Fabiába is átvettek, ha jól sejtem a képek alapján. Nálunk az utóbbi dolgozik 370000 km-rel a háta mögött (AQW), csak az ilyen korban szokásos törődéssel, amúgy semmi más nyűgje nincs a kocsinak. Dettó nem cserélném el (és biztosan nem is fogom). Ugyan második autó (az első is VAG konszern és tizen-pár éves), de ha akár csak 100, akár 1000 km elé néztünk, mindig szó nélkül teljesített. Azért ez szerintem is elég nagy szó egy 19 éves autótól.
Zoltán Mikecz
Én évekig mentem ilyenekkel cégnél ez volt flottában de csak diesel. Soha nem hagyott ott sehol de előzni csak hát szélben egy nagyon komoly egyenesben lehetett velük iszonyat gyengék voltak. Autópálya 130-t mondjuk tudta tartósan 140 már neccces volt.
Sándor Osváth
Köszi, én is ilyenekeért szeretem a műsoraidat. 20 éve hajtom minden gond nélkül, most már csak városi lóti futira. 2 hetet állt villamos hiba miatt (biztosíték-relétábla zárlat, bontóból komplett (7000 FT ), most költöttem rá kb. 120 ezret, többet mint 20 év alatt eddig összesen. Ez idő alatt egy új Opelt hajtottam, és tényleg: visszaülve az üléspozíció szokatlan. Amíg lehet megtartom, mert 20év alatt most hibásodott meg először, pedig pl. a horvát hegyekben 5 személlyel full megpakolva nyüstölve volt rendesen.
Tibor Gergely
Tibor Gergely 2 napja
Egy kis helyre igazítás elgangzott hogy a fabia már polo hát az 1.4 mpi még ugyanúgy favorit motor
mrbenedicht
mrbenedicht 2 napja
Pontosan emiatt vettem egy f astrat 30.000ert 1.5 év műszakival, 116.000km-el :D kicsit nyomott a hátulja. Megölni jó lesz a Ló helyett.
Lali8001
Lali8001 2 napja
Felicia után az Octavia jött 96-ban. Fabia 2000-ben jelent meg. Ami a Skoda motort illeti, még az Octaviaba is belerakták a csehek (1.4MPI/44kW). Igaz, ez csak csehszlovák belpiacos Octavia volt :D Feliciából állítólag létezett még 1100 köbcentis változat is. VW motorok kizárólag 1.6/55kW benzines és1.9/47KW dízel létezett. Az 1.3-as Skoda blokknak még jó pár változata napvilágot látott :D Még volt belőle karburátoros is katalizátor nélkül :D Megjegyzem, a 94-97 közötti motorok még Favoritosak :D 97-ben viszont faragtak rajtuk a csehek. Megjelent a hengerenkénti befecskedezés, más a gyújtás, vezérműtengely...Aztán kicsit még átfésülték és berakták az egyes Octaviába, majd a Fabia is ezekkel a motorokkal rajtolt. Végül az OHV motornak 2003-ban kellett nyugdíjba mennie egy szép hosszú karrier után a szigorodó környezetvédelmi normák miatt :( Felszereltséget illetően rendkívül nagy a változatosság. Csak hát ezekből többnyire a fapados változatok jelentek meg az utakon :(
rr6mszy
rr6mszy 3 napja
A magyar autók állapotát elnézve es a magyarországi (minden típushoz is értek) autószerelők hozzáállását ismerve, körülbelül ez a szint lenne megfelelő a felhasználók 75%nak. Elhanyagolt,tákolt hulladék autók vannak itthon, amiről a tulajok azt hiszik,hogy karbantartott jó autók.
Sándor Engi
Sándor Engi 3 napja
Skodával határos Módon XD ANTI ez Dúrva volt XD
Tamás Pápai
Tamás Pápai 3 napja
6 tank benzin??? Nem mindenki benzincsempész a keleti határon ám.
tanya csenöl
tanya csenöl 3 napja
Volt ilyenünk, hallatszott a csámcsogás ahogyan ette a rozsda...
Andor Kerényi
4 km-re autóval jár dolgozni ? Anti biztasd, hogy üljö át bringára !
Dodi Varsanyi
Dodi Varsanyi 3 napja
Kicsit pontatlan de jó a teszt.Pontosítanék az emlegetett 54,5 LE a lebutított változat volt amúgy nem tudom kinek szánták talán a nyugdíjasoknak.A normál a 68LE -50Kw volt az már elég jól mozgott ha kicsit porgetted.A Faterom most adja le a roncstelepre az 1996 os újonnan vásaárolt Feliciáját 68LE 480 00Km el. 25év félmillió Km ez egy nagyon olcsó és strapabíró autó. Hibái: 1- Rohad 2-Termosztát (Lengyelt kell venni 2-4 é kibír) 3- A fényszóró magasság állítója max 5 évet bír 4- Korrodáló kipufogó + Vigyáázzz ! Konnyu kilopni a katalizátort A hátsó kerékcsapágy orokos. Csak kb 100,200 ezrenként után kell állítani. Nekem egy 1,3 68 Le Pickupom van szervokormánnyal és imádom! Sokkal jobb a futómuve mint a sima Feliciáé .
Krisztián Metzker
3 felicia bontódik erdeklődni facebookon privatba
Sándor Vas
Sándor Vas 3 napja
Apró kieg: a 136M motorkódú változatok 68 lovasak.
gerlaip
gerlaip 3 napja
Picit drágábban (250 körül) már egy sokkal jobbat lehetne venni, de ez a műsor, így, ezzel a darabbal remek. :)
László Gradvol
Azért a 2 percenkénti reklám kicsit zavaró...
László Gradvol
@Di Max Nem fogok ezért fizetni....
Di Max
Di Max 2 napja
HUrun Premium 😉
Brutekun
Brutekun 3 napja
"Skodával határos módon" Ezért jár 5 év szigorított
József Árki
József Árki 3 napja
Ez az 1.3MPi kopp ugyan úgy néz ki mint a mi Fabiánk 1.4MPi-je.Le sem lehetne tagadni,hogy az 1.3-ast "reszelték" tovább a Fabia számára.Nekünk a 68 lovas van.267000+ kilométerrel.És szeretjük.😍
Dodi Varsanyi
Dodi Varsanyi 3 napja
Igen a Fabiában a továbbreszelt 1,3 van. Apám 1,3 Feliciába 68Le 480 000ezret tett bele.Ez orokké megy nem úgy mint a HTP.
MrPoczok
MrPoczok 3 napja
Édeasapáméknak ilyen Feliciájuk van, ő nyugdíjas autószerelő, ezért kb. újszerű az állapota, és mivel nagyon keveset használják és garázsban van, a rozsdásodási hajlam is minimális. A vezetési pozíció tényleg eléggé lehetetlen, pedig hasonló a testfelépítésünk a csehekével. Egyszer nálam volt egy hétig, kb. 3 nap után megszoktam. Megbízható és szerethető kis jószág.
Ferenc Kancsal
Nekem 1,6 van, 6 éve használom, imádom. 76 ezerrel vettem egy öreg bácsitól, most 150 e van bent. Ahhoz képest, hogy az újabb autók ennyi kilóméter/év alatt milyen rondán tudnak öregedni, ennek meg sem kottyan.
Madwe
Madwe 3 napja
Ó, de nagyon volt ilyenem! A régebbi orral, rendőrfehérben. Szóval... Ez az az autó, amit mindegy, hogy mennyit pátyolgat az ember, előbb-utóbb elfogy.
Ferenc Varga
Ferenc Varga 3 napja
Az 1.3 mpi 68 lóerőset kihagytad a felsorolásból.
Svéd
Svéd 3 napja
64 az az 1.9 szívó diesel..;-) A hetvenöt az a turbó diesel és az sosem volt ebben...:-)
Gábor Czakó
Gábor Czakó 3 napja
Műhelypornóba vele! Kíváncsi lennék, hogy mennyire életképesek az ilyen kategóriás autók a valóságban. ;)
Lasar Salamon
Lasar Salamon 3 napja
Hát....... elég életképesnek néznek ki, mivel tele van az ország 2-300-ezres autókkal, nem annyira ritka madarak ezek.
Johnny On The Spot
nagyon szuper adas volt , koszi szepen
SV77
SV77 3 napja
Egy kalap szar,de a KIT-CAR-t szerettük..( Rally)
Tamás Károly Dombi
1.9D 64Le nem 75Le 1.3MPi volt 54Le illetve 68Le változatba is...
Zsolt Skodrok
Zsolt Skodrok 3 napja
Nekem is van egy ELADÓ 1,6 benzin Toló tetős 4légzsák vonohorog a világból kimegy , jó rajta minden ,a két hátsó ív javitós, Április 10 én lejár a műszaki akinek kell gyorsan vigye mert Bontóba megy sajna. Debrecen. Ez itt a reklám helye volt . Köszi.
TheClassyOx
TheClassyOx 3 napja
Kora 2000-es évek totalcar tévéadásait idézi. Winkli kalapos skodás videója, vagy Karotta és a fiat idea, csak pont a másik irányból
ferrari4ever1984
Életszagú teszteket a népnek :)
Ádám Gyenes
Ádám Gyenes 3 napja
Kell rá egy csiga!😁
Kage lights
Kage lights 3 napja
97es Nissan Almera sedan....ha érdekel 😉
adam f
adam f 3 napja
Az az igazság, hogy kalap sz@r volt mikor megjelent is !
Korom István
Korom István 3 napja
Kedvelem a Felíciákat,tényleg egy más szint volt a Favorit után....de 130-150ezer forintért már ne vegyünk meg semmit ami a 4 keréken gurul és motor hajtja.Szép állapotú Felíciákat lehet még találni 250-300ezer ft környékén mert sok a "bácsiautó"belőle akik vigyáztak rá,megbecsülték de inkább kicsivel több pénzért egy Fabia.
Zor B.
Zor B. 3 napja
B Corsát is, a facelift előttről! Köszi!
Mh34N
Mh34N 3 napja
Első autóm volt, 19 éves koráig használtam és nagyon szerettem. Nászútra úgy vitt el oda-vissza 1100km-t hogy meg sem nyikkant. Költségmentes, a maga módján kényelmes paripa volt, amiben természetesen az elektromos ablakemelő szériahiba. Anti, egy kis pontosítást engedj meg: létezett 1.3 MPI 69Le változatban is.
joke papp
joke papp 3 napja
Hiányoznak ezek a használt tesztek.
István Havasi
én 120-as Skodán tanultam, 105-ös volt az első autóm, utána volt egy 1996-os Felicia GLXi kombim, most egy Fabia sedánt vezetek!! a következő autó szerintetek mi lesz??? :)
Balogh Dániel
Legjobb autó a világon. Legalábbis számomra. Én 3 eve hajtom az enyemet. Allandoan csak javitok rakta valamit es ujitok. Imadni valo jószág. ❤️
Norbert Hintersidt
Hát igen, a tavasz első jele ha nyílik a hóvirág, és a VW konszernes (Golf4, Passat B5.5, Polo 6N1-2, stb.) kocsink ajtaja. 🙂
Norbert Hintersidt
Norbert Hintersidt 17 órája
@Ferenc Krasznai hogyan szoktad téliesíteni?
Ferenc Krasznai
Ferenc Krasznai 17 órája
Üdv!-Micsoda filmbe illö jelenetek....-Nem nyílik csak a hàtso ajtó,elöre màszni,indul elsöre,öröm,10km utàn hazaérkezés kapu.....,hoppà még mindig nem nyílik,az ajtó..-hàtramàszni,kiszàllni,kinyitni a kaput,garàzsajtot,visszamàszni,beàllni...-ujra hàtramàszni,kiszàllni és kész...-pàràs -20 fokban...-Azota évenként-kétévenként ajtoboritàs le,téliesités...és remekül müködik..😂
thajdu1
thajdu1 3 napja
Két Favoritot nyúztam hosszú évekig, ezek nagyon szerethető autók szerintem. Nem csak az olcsó üzemeltetés, és egyszerűség miatt, hanem mert a cseh cukiságot kombinálják a VW 90-es évekbeli megbízhatóságával. A Favorit külseje nekem jobban tetszik (szerintem a VW-ráncfelvarrott 93 utáni modellek most sem tűnnek annyira elavultnak), de a Felicia belseje azért kulturáltabb volt. :) És ha az ember megszokta, hogy a gázpedált kétállású kapcsolóként kell használni az autóban, akkor nem is megy olyan rosszul egyébként :D
Róbert Bak
Róbert Bak 3 napja
Volt 1.3 mpi 50kw is,az 1.9 d pedig 47 kw...
mravs19
mravs19 3 napja
Ilyen volt nekünk is, ezen tanultam vezetni. Sőt még most is megvan. Nincs szívünk eladni. Nagyon hálás kis jószág. A kipufogó hátsó dobot tavaly előtt ki kellett cseréltetni, de még a gyári volt rajta. Filléres autó, bár ma már komfortosnak nem mondható, főleg nyáron.
Zoltán Zelenák
Egy őszinte autó őszinte tesztje.
parteegee
parteegee 3 napja
12 évig hajtottam egy benzinest, a leggyengébb verziójút. Szerettem...
Ferenc Gál
Ferenc Gál 3 napja
Ennek nem a kasztnija és nem is a motorja, hanem az értéke fogyott el.:-)
Gyula Éberling
Nemrég vettem egy platós pick-upot buli autónak. Dízel motorral, kissé betegen. Motor hengefejes volt, karosszéria erősen korrodált. Hátsó toronyok, küszöb, sárvedő peremek kuka. Most már kezd szebb alakot ölteni. Király 👑 autó lesz.
Krasch82
Krasch82 3 napja
Üdv.! Még több ilyen tartalmat. Jók lennének az ilyen "Mi, mennyi maradt még benne..." sorozat.Ez a Magyar valóság. Ezt pedig nem rosszból írom. Meghát ugye a retró újra hódit. Nálam, nálunk is. :-)
G Gy
G Gy 3 napja
"Skodával határos módon"??? Szóviccért "ütök", Tibor😀 (nem én, hanem Grafit)
Dániel Bodnár
Maga az epizód ismételten jó. Amúgy szégyen és gyalázat, hogy a XXI. században, 15 évnyi EU tagsággal a hátunk mögött még mindig magyarok tömegeinek kell gondolkodnia ilyen árfekvésű autóban! Anno, 2005-ben, friss EU tagként gondolta volna ezt bárki? Ne mondjátok, hogy igen! Gratulálunk a politikusoknak! :@
Boy Rézy
Boy Rézy 10 órája
Ennyi ...... 👍👍👍😎
Tamás Retz
Tamás Retz 3 napja
az örvénykamrás 1.9 D 64 óerős volt és nem 75. Ezen felül az 13 Mpi nek volt 55 és 68 LE-s változata is. Ez utóbbi volt a hengerenkénti befecskendezéses
Nándor Kruppa
offtopic: lesz olyan sorozat, ahol a megbízható motorokat veszitek górcső alá?
Tibor Tóth
Tibor Tóth 3 napja
Én a mai napig ezt a kocsit használom,ez még 1 atom robbantást is ki bír
ECCH Store
ECCH Store 3 napja
Nagyon nehezen adtuk el az F astránkat, hozzánknőtt.. Az is hasonlóan egyszerű igénytelen igásló
Zsolt Balog
Zsolt Balog 3 napja
Nekünk volt ilyen. 2.5 éve adtuk el 150e ért. De meg is bántuk. Jó kis autó volt. nagyon sokat költöttünk rá. De szerettük. Volt mellette céges autó így 3. autóként feleslegessé vált. Azóta nincs már céges, így hiányzik. a két hátsó sárvédő ív rohadt picit, ezen kívül rozsda mentes volt. ilyet, ennyiért esélytelen találni. 200 alatt nagyon lepukkant példányok vannak. 15 évesen 1. tulajtól vettük. volt is benne 300e kilométer. Ennek ellenére tette a dolgát. Elvitt A-ból B-be. nem füstölt, nem folyt belőle semmi. nem fogyasztott sokat. valószínűleg gyári fény csak a tetőn volt, első tulaj nem tudta megmondani hányszor tört. (sokszor) mindig helyre lett állítva. Szerethető kis autó volt. Lehet veszünk másikat.
István Forgó
Azért volt ebből 68 lovas 1,3 MPi is! Egyébként az én ilyenemben jelenleg 518.000 km van és még gyári a főtengely-dugó - csapágy-hüvely benne! A váltó kulisszát meg lehet csinálni feszesre és simán elmegy a kombi is 5,5-6,0 liter nyállal!
Vajda Janos
Vajda Janos 3 napja
Nagy hiba betolni ezeket a vasakat a bontóba. Ilyen tartós technikákat ma már keresve se találni.
CS
CS 3 napja
4 csík kólából kijön egy felicia
Tamás Gőgh
Tamás Gőgh 3 napja
Ilyenen tanultam vezetni 2003-ban. Volt egy 1995-ös full fapados kiadás a családban a 40 kw-os központi befecskendezős változatban. Ejj, de beülnék egy körre nosztalgiázni! :) Apró kiegészítés a videóhoz: a Diesel változat csak 64 lóerős volt, és nem 75. Még több hasonló videót! :)
Ádám B.
Ádám B. 3 napja
Jó videó lett, és nagyon is aktuális. Most hogy a fél országot lassan földönfutóvá tették, lesz is kereslet ilyenekre bőven. Ennyi pénzért egy ilyen ajándék :)
Senki Alfonz
Senki Alfonz 3 napja
Menjetek egyszer el a harmadik vilagba, Afrikaba, milyen autokkal jarnak MEG MINDIG :) Van neki zamata na :)
György Guj
György Guj 2 napja
Elég Boszniába menni, voltunk kirándulni golf6 kombival, a helyiek zöme golf 2,3 al járt. 😄
Oskar .Burcsak
Legjob kicsi kocsi :) ez még bírta strapát
M. Máté
M. Máté 3 napja
Volt 1,3 mpi-m 1 évíg, 1 év alatt amíg megvolt belement 43000 km. 1 gyújtáskapcsoló, 1 test kábel, 1 világítás kapcsoló ment tönkre ezalatt, otthon cseréltem ezeket.Rozsdásan vettem, ugyanolyan rozsdásan adtam el (bontásra), megérte, munkás autó volt.
Rónaszéki László
1 német kollégám is igy szál be 1 Audiba :D :D
som PeP
som PeP 3 napja
7 évig kombim volt, a facelift elötti
Tyler Durden
Tyler Durden 3 napja
8:18 A színét szépen kiszívta a nap.
benkzo
benkzo 3 napja
Továbbra is nézhetetlen a sok ph értek miatt
Rück Zürück
Nekem is van.....20 éves de megy!!! Apró megjegyzés 1.3 40KW,1.3mpi 50KW,1.6 55KW, 1.9d 47KW.Volt még egy 1.3 43KW ha jól tudom az orosz piacra....
Dodi Varsanyi
Dodi Varsanyi 3 napja
volt1,3 BMM(bosch monomotronic) 40-50KW, 1,3MPI 40-50Kw, a 43 azt nem tudom biztosan hogy nem e volt karbis az orosz piacra,De a legjobb kombináció a rovid Felicia 1,6 75Le ww motor azzal lehetett 20 méteres csíkokat rajzolni az aszfaltra a motor ki akart szakadni a karosszériából.De az zabálta a benzint.
Gabriel Bacconi
Köszönöm a videót! Nekem Favoritom volt, kényszerből, építkezés miatt. Kb. ugyanaz a technika, ahogy meg is lett említve, csak az karbis volt. Na annál aztán minden előjött, pedig egy bácsitól vettem rozsdamentesen, megkímélten. Vízhőgomba több alkalommal, hengerfej + teljes motorgenerál, mert az olaj és a víz jól összeturmixolódtak és a főtengely csapágyak is kaptak + hűtőcsere. Másodjára sikerült is összerakni a fickónak, mert elsőre anyaghibás(?) volt a beépített olajlehúzó gyűrű. Utána már tényleg jó lett, és meglepően jól is ment, nyilván saját magához és favó társaihoz képest. Barátom 170 fölé is ment vele, az autobahn-on, a "bátor." Egyszer konkrétan vezettem is egy hétvégét Feliciát, kölcsönkocsi volt. Pedálrend valahogy fura volt, még Favorit után is, meg a váltó tényleg vetekedett egy lekvárkeverő fözőkanállal. Ha nem lenne karosszériaprobléma ilyen korú autóknál, akkor télnyleg egy olcsó közlekedési alternatíva lenne. Persze így is az, erős kompromisszumokkal.
Gyuri Dóra
Gyuri Dóra 3 napja
Épp idénre tervezem talpra állítani az 1.6 combimat ami ráadásul még ennél egyel régebbi, kislámpás. Évekig szolgált aktívan napi szinten, nagyon szerettem, így megérdemli.
Anikó V
Anikó V 3 napja
Mi még ezzel az autóval toljuk, sose hagyott cserben a húsz év alatt, mióta megvan. Szerintem csak akkor adunk túl rajta, ha nem kapunk hozzá alkatrészt. De szerencsére komolyabb baja még nem volt, kipufogó volt cserélve csak kb.
Babodi Erik
Babodi Erik 3 napja
Pont egy Skodris videót néztem, azt feldobta ezt :D :D A világ legjobb horgászautója, bárhova elvisz, bármennyi cuccal, persze kombi.
Olivér
Olivér 3 napja
Lecserélted az ecotecet?
Marcell Szilvásy
Napi néhány km munkába járásra ezek a legjobb gépek még ma is. Ennek kevésbé is árt meg a folyamatos hideg üzem, de ha mégis, akkor sem lesz egy anyagi csőd egy másik hasonlót venni, esetleg egy csere motort. Totál felesleges drágább/jobb autót ilyenre beáldozni.
B M
B M 3 napja
Hiába lenézett típus, amit ma a szalonból kitolsz, az 20 év múlva nem fogja ilyen délcegen és könnyedén szelni az utakat.
György Guj
György Guj 2 napja
Dehogynem, csak akkor már ráköltöttél mégegy autó vételárat.
Róbert Teremi
5-10 év múlva rettentően fognak hiányozni a palettáról a nulla pénzből fenntartható, faék egyszerűségű autók azoknak akiknek csak és pusztán a helyváltoztatásról szól az autózás
Gábor Heckmann
Jó lenne egy összehasonlító teszt egy kalsszik 1.3 as swifttel :)
Ferenc Tóth
Ferenc Tóth 3 napja
:D :D :D ....nnneeeee :D :D
ideges48
ideges48 3 napja
3 éve hajtom dettó ugyanezt az autót még színre is. kb fele ennyi km-van benne. fapad, gyenge, de elvisz és vissza is hoz, ha valami elromlik, akkor meg kicseréltetem. megfizethető alkatrészek, megfizethető a tankolás bele még a 'prémiumból' is (sosem látott E10-es benzint), egyetlen komoly baja az a rozsda, akinek meg az fáj, hogy nem p*ncimágnes, az vegyen akármi mást :)
molyember
molyember 3 napja
Daewoo tico teszt is legyen 😏
zsolt kepics
zsolt kepics 3 napja
Kedves Sturcz Antal, köszönöm! Pont ugyanígy használom én is a család autóját, ami most 24 éves, a régi arcú, 322 ezer km-mel. Ezeknél az autóknál már nyilván nem lényeges, de a miénkben a Siemens-elektronikája van a Bosch helyett és nem Lx, hanem Lxi, emiatt 68 lóerő. Ahogy olvastam, erre a kombinációra esküsznek, mert minden motorválaszték közepe. És vezetek sok autót és a dízel érzetet hozza és még forgatható is kicsit. Gyorsulásban tapasztalatom szerint az 1.9 tdi 90 lóerős változata, ami simán megvan, meg BMW 1.6, néha 1.8 :-) Amire viszont felhívnám a figyelmed, mennyire jó tuningalap, 11 centire van a földtől. Előre egy gyári toronymerevítő, ami 1.6-nál alap volt, meg gázos lengéscsillapító...és jó gumi :-) És tudod mi a legjobb? Amikor a barátaim minden más élethelyzetben vannak és találkozunk és megyünk valahova vele és mondják, hogy ez mennyire autó még. Van hangja :-) A Bosal gyártott alá dobot, na az a legjobb :-) Örülök a tesztnek és egyre inkább mérném le a sajátunkat teljesítményben, mert ez egy sokat futott elsőgazdás és ilyen ma nincs Magyarországon.
Zoltán Tihanyi
Idén márciusban vettem meg második Feliciámat igazolt 30 ezer km-el 2001-es kiadás. A másik Feliciám az 99-es gyártás azt 2019 októberben vásároltam 154 ezer km-el. idén márciusig raktam bele 36 ezer km-t. Az út szélén sosem hagyott. Csak prémium benzinnel tankolva. Az szinte teljesen fel lett újítva, idén ment volna lakatoshoz, de sajna az immo-ja meghalt, elég költséges lett volna annak javítása + a lakatolás. Aztán megtaláltam a 30 ezer km-t futott Felit viszonylag jó áron, így nem volt kérdés a hogyan tovább. Szóval a régi bontásra ítéltetett és a szinte "új" meg nagy becsben van és nem is kérdés h sokáig meg lesz vigyázva :)
A. F.
A. F. 3 napja
Az ismert típushibákhoz még hozzátenném a fényszóróállítót, ami a leghülyébb megoldás, egy zárt rendszer, ami fagyállóval van feltöltve, ahogy tekered a gombot, a nyomás billegteti a parabolát. Ebből a rendszerből aztán hajlamos volt már pár év után elfolyni a fagyálló, ezért ma már 10 Feliciából/Favoritból 9-ben nem működik. Feltölteni nem lehetett, csak komplett csere, azt meg kevesen vállalták be, macerás volt. Idióta megoldás az fix.
Következő