Sötét

Működik a Csodamotor?! Skyactiv-X a CX-30-ban! 

Feliratkozás
Megtekintés 29 E
95% 274 12

A Mazda CX-30 pont annyival praktikusabb a Mazda 3-nál, mint amennyivel kevésbé szép. És ez se csúnya. De vajon vezetni rosszabl lesz a magasítástól? Irott tesztünk a típusról: totalcar.hu/tesztek/2019/12/10/mazda_cx-30_g122_2019/
A műsor támogatója a Szakál Metal, az Eneos olajok kizárólagos importőre.
www.eneos-olaj.hu/
www.szakalmetal.eu/

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2021.márc.16.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 37   
Bé Ká
Bé Ká 2 napja
Köszi a videót. Miért nehezebb ez az autó akár 200+ kg-al a nagyobb CX-5-nél.
Norbert Rövid
Norbert Rövid 11 napja
Nagyon nagyon jó autó, nagyon nagyon nagy koponyák tervezhették.
Dániel Szanyi
Dániel Szanyi 12 napja
Nagyon jó teszt, köszi!
Crash Pipi
Crash Pipi 14 napja
Ez a minőségérzet, vezetési élmény és motor nálam betalált! Imádom. :) Csak a forma nálam a szedán... ;)
dlaci
dlaci 19 napja
Mazda3 és CX5 volt/van a családban, szerintem nagyon meg vannak az autók csinálva, örvendek, hogy nem mentek el a turbós irányba. Letisztult műszerfal remek, a kevesebb néha több 👍
Viktor Vojtek
Viktor Vojtek 19 napja
Szóval 7,2 litert eszik lágy hibrid rendszerrel és csodamotorral😂 Amikor Gajdán úr bemutatta ezt a motort , gondoltam hogy ilyennel lesz szerelve a következő kocsim, de ez a videó ki is ábrándított. És akkor érzésre még nem is akar menni...
TAMÁS Nagy
TAMÁS Nagy 21 napja
A középső kijelző integrációja jól sikerült? Aha. Ment a minusz!
pressing1977
pressing1977 22 napja
Nem tudom, hogy manapság ki szereti pörgetni a motort ahhoz, hogy megjöjjön az ereje. Nálam az elvárás az, hogy már alul erős legyen. Sőt inkább ott legyen erős, ha már választani kell.
András B.
András B. 22 napja
Tetszenek a videói, nagyon részletesen beszámol mindenről. Már csak egy hibát kellene kijavítani, a minden videóban legalább háromszor elhangzó "kifejetten" szó. Ezt leszámítva nagyon jó teszteket készít.
Flashlycfc1
Flashlycfc1 22 napja
Ez mitől csodamotor? A fogyasztása sem kevés, de legalább gyenge is, hiába lágymildpöcsöm hibrid, akkor is forgatni kell hogy menjen. Nem értem.
etibkel
etibkel 23 napja
mindenki Bolla urral kapcsolatban kommentel. kell meg egyeltalan auto a müsorba?
Attila Gere
Attila Gere 23 napja
Finom portéka. Ha otthagyod a parkolóban legalább háromszor visszanézel rá.
Barnabás
Barnabás 21 napja
Nekem 6-om van, 2013-as és én is mindig visszanézek rá, amikor leparkolok vele valahová. Ez a Kodo formaterv egyszerűen gyönyörű. Jómagam nem tudok betelni a látvánnyal.
Cat Charmy
Cat Charmy 24 napja
Nekem is mazdám van. (6os, 2liter, 2018) skyactiv motorral, de a skyactiv x -et nem venném meg mert egyszerűen gyenge. Próbáltam 3ast de hiába pörgettem nem akart menni. Minden esetre összességében jók a mazdák!
Jozsef Matrai
Jozsef Matrai 24 napja
Kedves Bolla úr! Nagyon furcsa volt hallgatni a beszámolóját, mert tisztán, érthetően beszélt végig, ami a mai világban igazán ritkaság számba megy. Köszönöm, és sok sikert kívánok a többi videóhoz is! 👍
Tamás Tóth
Tamás Tóth 24 napja
Iszonyatosan drágák lettek az autók, ennek is nagyon brutál ára van. És ezt nem azért mondom (nem csak azért), mert a magyar átlag csóró. 3 éve ennyi pénzből alapkivitelű Mercedes E osztályt lehetett venni, vagy full extrás VW Passat-ot. A CX-30 meg ugyan lehet jó, de azért mégis egy suv-osított Mazda 3 kategóriás autóról beszélünk 12 millióért!
Sterling Archer
Sterling Archer 24 napja
Hmmm...Fincsi... A rozsdamanó nyálcsorgatva simogatja a kis pocakját.
Nevem Azén
Nevem Azén 24 napja
A végszót nem értem. Mi az hogy szűkös a hátsó? Láttuk, hogy nagy lábtér és fejtér van.
László Blue
László Blue 24 napja
Nekem a kipók is jó volt, igaz a crx már fej térben kicsi. Én eleve nem tudok ha egy autó 1100kg felett van, vagy már közel 4 méter.
Bálint Magyar
Bálint Magyar 24 napja
Kezd tetszeni ez a mazda! Sok az okosság.
Harsányi Zoltán
A beltérben is okos már a mazda....hát az a középső kijelző megoldása kifejezetten fertelmes. Még mindig. Nem értem, ha terveznek egy új autót új beltérrel miért nem sikerül egy ilyen apróságot emészthetőre megoldani. A műsor támogatója a Mazda. Szúrjátok be a szakálmetál alá.
Ádi N.
Ádi N. 21 napja
Mi a baj vele? Szerintem szép és jól használható.
piel
piel 24 napja
Kedvenc emberem a kedvenc autómmal. :-)
Vilmos Balla
Vilmos Balla 24 napja
Általános kritika a kommentelők részéről az ár, de csak annak drága, aki nem engedheti meg magának 😆
Nastyman Kennel
Nastyman Kennel 24 napja
ár kimaradt
Tibor Mohácsi
Tibor Mohácsi 24 napja
11,4
Zoltán Nagy
Zoltán Nagy 24 napja
Na, Mazda három 12 milláért.
borspeti
borspeti 24 napja
Én tavaly akartam ilyet venni, de beülve nagyon klausztrofób érzésem lett az apró oldalsó ablakok miatt.
Hanselbeck
Hanselbeck 24 napja
Az alap Mazda 3 elképesztően gyönyörű autó, de ennek az az ára, hogy hátul marhára klausztrofóbiás élmény, mintha egy postaláda nyílásán kéne kifelé kukucskálni, de cserébe kupés formája van, miközben ötajtós. A CX-30 ezt némileg kompenzálja, csak legyen gusztusa az embernek a magasításhoz, meg a műanyag sárvédő takarókhoz, amitől az egész olyan, mintha egy szép nőt beöltöztetnénk öreganyám ruháiba és ortopéd papucsába és azt kéne mondani erre, hogy szexi (tudom... tudom... pont ez történik a divatiparban, nem kell mondani).
MrAtesz24
MrAtesz24 24 napja
Nagyon vártam a skyactivx motort korábban, de azért sajnos nem hozta annyira azt a diesel benzin motoros kombinációt amit ígértek, legalábbis a jó összeallitasban nem. 7,2 l nem kergetve az azért nem egy dieseles fogyasztás, a 2.0 tdim ennyit akkor eszik ha bátran használom és lendületesen megyek vele (10 éves autó), a benzines dinamizmus pedig szintén nem igen van meg, ha eddigi tesztek alapján más autós újságírók érzésre 130 lóerőt mondtak rá. Annak ellenére szép autó meg biztos jó is. Viszont aki kis fogyasztású nem diesel autót akar vesz egy hibridet, vagy egy turbó benzinest, ennyi fogyival az is elvan és nincs is ilyen felára.
AlexF
AlexF 24 napja
Azért mondanak rá 130 lóerőt, mert - mint elmondta Gyuri is - pörgetni kell. Ma már nem ehhez vagyunk szokva. Mondok egy jó példát, nekem a járkálós autóm most éppen egy Golf VI 2.0 CRTDI: turbódízel, alulról megy mint a veszedelem, 170 lóerő, 350nm nyomaték. A hobbiautóm pedig egy 1997 BMW 328i coupe, szívó benzin, alul gyenge, 3500-4000 után kezd harapni ahogy kapcsol a szelepvezérlés, 193hp, 280nm. A Golf az alacsonyan megjövő, hirtelen kicsúcsosodó nyomatékgörbéjével 2000-es fordulat körül rendesen belesüppeszt az ülésbe, de 3000-3500 körül meg már érzed, hogy váltani kell. A 28i ezzel szemben lineárisan adja le a teljesítményt, 3000-3500-as fordulatig alig történik valami, utána kezd el menni, de akkor sem ezzel a hirtelen hátbavágós érzettel. Aztán mégis a 28i gyorsul 100-ra majdnem 1 másodperccel rövidebb idő alatt - hiszen bár a nyomatékgörbe és a csúcsnyomaték laposabb, ellenben sokkal szélesebb tartományban elérhető, gyakorlatilag 3500-tól 6500-ig, míg a CR esetében van egy 1000-1500-as fordulattartományod ami ténylegesen erős. Csak persze akkor is a dízelt érzed erősebbnek, mert 2000-nél odavág. És persze használhatóbb is, hiszen nem kell megvárni hogy felpörögjön, pontosan ott erős, ahol az ember használná az autót kényelmesen. Az újságírók egy része is - főleg a fiatalabbak - már ahhoz vannak szokva, hogy a modern turbómotor alulról megindul, gyorsabbnak érződik, mint a szívó. Ennek ellenére valójában nem feltétlenül gyorsabb vagy erősebb. Úgyhogy igen, aki nem meri forgatni, vagy már rég nem vezetett régi vágású, nem turbós benzinmotoros autót, annak ez gyengének fog érződni. Ettől függetlenül nem az. Én próbáltam a 3-as Mazdát ezzel a motorral, nem volt egy hosszú tesztkör, de arra pont elég volt, hogy egyszer kipörgessem. Megy. Szerintem színt visz a választékba a Mazda ezzel a próbálkozással. Egy nem turbós, 2 literes benzinmotortól a 7,2 literes átlag nem rossz, persze nem is turbódízel kategóriás fogyasztás, de érdekes próbálkozás. Mint a régi autók szerelmese, nekem nagyon tetszik a szívómotor-szerű karakterisztika, a manuális váltó, mindez egy teljesen új autóban, ami még nem is fogyaszt vészesen sokat a tulajdonságaihoz mérten. A Wankel sem volt soha egy megérős dolog, mégis sokáig tartogatta a Mazda - szerintem ez inkább érdekes, mint rossz.
Harsányi Zoltán
Meg kell szokni az érzést megmondta Bolla, alul nem fogyaszt nem is megy ha menni akarsz forgatni kell. De akkor fogyaszt. Jó ez a skyactiv. Nincs benne semmi újdonság. :D
Patrik Pruzsinszky
Gyuri vágatott a hajából! Ha jól látom!
János Liszkai
János Liszkai 24 napja
Jelenleg a Mazda a "Das Auto".
Cris Blossom
Cris Blossom 23 napja
@Közlekedés vidéken köszönöm a kommented... :) volt szerencsém belefutni a híres koncepcióba... 1 hónapon belül 2 olaj csere...és mind megette
Közlekedés vidéken
@Kápsozta Töltött 1.8 Tsi-je😍 Csoda ha elmegy 100.000 km-t egy-egy motor.
János Liszkai
János Liszkai 24 napja
@Kápsozta Töltött Benzinest kell venni.
Kápsozta Töltött
A normál 2.2 dízeljük meg az original das auto korai 1.4tsi-je
Laka Shaka
Laka Shaka 24 napja
Feleségem meghalja a hangját a formának és azonnal beül mellém. Annyira tisztelet teljes még az is ahogy néha megfogalmaz kritikát hogy szeretjük újra nézni a videóit. Csúcs minőségű tartalom!! Nagyon ritka.
Ákos Török
Ákos Török 24 napja
értelmetlen...az autó
Mr T
Mr T 24 napja
nagyon gáz a kinézeted
High Racer
High Racer 24 napja
Bolla György, az új kedvencem. Winkler méltó utódja. Ugyanolyan stílusos, jól fogyasztható, mint Robi, de videói jóval tartalmasabbak, informatívabbak. Nekem nagyon-nagyon bejön. Már-már átpártoltam a Speedzone-hoz, de Gyuri visszahúz a TC-re. Hajrá! Ez így nagyon jó!
thomyakadjlife
thomyakadjlife 23 napja
@Hanselbeck Ennyi, bár a vezess nem mindig pártatlan, meg sokszor mondanak butaságot... mióta a Miki TC-s nem is nagyon nézem 😁
Hanselbeck
Hanselbeck 24 napja
@László Blue Csík átment a Speedzone-hoz, nem volt kihagyva, ott van a felsorolásban. Ő a TC legnagyobb vesztesége és a Speedzone legnagyobb nyereménye Göbi óta.
László Blue
László Blue 24 napja
@Hanselbeck Azért a vasárnapi csíkot sem érdemes kihagyni! Amúgy én sem vagyok "címke" függő. Ahogyan Lemezlovasként is mind1 volt milyen kiadó. Egyiket sem követem, de mindegyiket nézem. De a kedvencem a kis méreg zsákok! Minél kisebb, minél radikálisabb, anál jobb! ☺😁
Ferrault
Ferrault 24 napja
@Hanselbeck Szintúgy. Nem lehet mindenki mindenben a legjobb. Szerencsére. Így marad változatos a felhozatal.
Hanselbeck
Hanselbeck 24 napja
Miért kéne bárhova is pártolni? Én megnézem a Totalcar, Speedzone, Vezess és Draskovics Andris videóit is. Szerintem mindegyiknek megvan a maga erőssége.
Lastname Firstname
Majd amikor 5 ev mulva a muhelyprn ban Balint mester kapirgalja a rohadast az aljarol azt is mutassatok meg
P
P 24 napja
@Harsányi Zoltán akkor kezd el részletezni azt a 20 év lemaradást
P
P 24 napja
@Tibor Mohácsi ahh, javítani akartam, majd nem engedte menteni és törölte a regényt ez a sz@r... mindegy, elengedtem, mindenki azt gondol amit akar
Tibor Mohácsi
Tibor Mohácsi 24 napja
@P ok de mi az a vízhang ? :)
nOrBaStIc
nOrBaStIc 24 napja
unalmas ez már nagyon...
Harsányi Zoltán
@P Csekély 20 éves lemaradásban van a többi gyártóhoz képest. Ne az új autó alá bújj a kereskedésben, mert ott nincs látnivaló.
Kiwictor
Kiwictor 24 napja
A cikket olvastam el először. "a papagályok bandaháborúja" - ez gondolom a mamagájok bandavicce...
HSanyi
HSanyi 24 napja
Bolla úr kiváló. Kár, hogy hogy sok embernek el kellett mennie, hogy végre Ő is képernyőre kerüljön.
Totalcar.hu
Totalcar.hu 10 napja
@Emil Gombkötő Kérlek mesélj, mit értesz ez alatt! A tesztautókról az mondunk és írunk minden esetben, amit gondolunk. Ha valaki lelkes egy tesztautóért a TC-nél, az belülről jön, nem importőri nyomásra lelkesedik Gyuri sem.
HSanyi
HSanyi 20 napja
@Emil Gombkötő Sajnos ez az utóbbi évben jellemzővé vált az összes csatornánál. Van olyan videó, amit meg sem nézek, mert csak egy cég reklám.....
Emil Gombkötő
Emil Gombkötő 20 napja
valóban jó, bár kicsit túltolja a szponzorált lelkesedsést
Balázs Müller
Balázs Müller 24 napja
Cx3- bol is lesz edition100?
Norbert Norbert
Norbert Norbert 24 napja
Kedves őszhajú műsor vezető minél több tesztet kérünk mert szimplán jó ,érthető ,élvezhető,
Következő
Így készül a magyar sportcipő
14:31
SuperM 슈퍼엠 'We DO' MV
3:58
Megtekintés 3,4 M
Így készül a magyar sportcipő
14:31
SuperM 슈퍼엠 'We DO' MV
3:58
Megtekintés 3,4 M
Janiék új autója
21:43
Megtekintés 28 E