Sötét

MűhelyPRN 98.: Félve imádjuk Gábor V6-osát (Citroën Xantia V6) 

Feliratkozás
Megtekintés 93 E
98% 910 16

Előre sejtjük, hogy a kommentek már a műsor közlésének ötödik percétől ömleni fognak és sokan előre temetik majd a Xantiát, amelyet hosszú MűhelyPRN-epizódban mutatunk be és vizsgálunk át az Avalon szerelőivel és Szilva Tamás márkaszakértő segítségével. Mi ezen csak kacagunk és adunk egy esélyt a Xantia V6-nak, hátha gazdájának, Gábornak volt igaza, amikor eldöntötte, hogy behozza a vezetett szervizkönyves autót Németországból. A Totalcar MűhelyPRN támogatója a Motul. Találd meg az autódnak megfelelő olajat az olajkeresőn! bit.ly/3kHVJQr

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2021.márc.31.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 90   
Totalcar.hu
Totalcar.hu 10 napja
Minden használtautó-vásárlás fontos lépése a szakszerű állapotfelmérés, erre adunk megoldást: Totalcheck.hu Ha pedig a műsorba jelentkeznél, töltsd ki az űrlapot és várj, hátha kiválasztjuk az autódat: docs.google.com/forms/d/1GmLt1B1dHqT4YTyEZk36eW5E5a0GdF6rKyvuHZqwOL8/edit
Ozsvath Zsolt
Ozsvath Zsolt 9 napja
Kmkook Okokokkookio
Ozsvath Zsolt
Ozsvath Zsolt 9 napja
Pppppoopllpppppkpppppppooppkpkpppplpkpolppoppplppppppppooppppoppoppppppppkppppppppoppppppkpppppppppplpoppoppkpkpplppppppppkppkooi Inoportuna Om
Vilmos János Papp
Mikor vettétek fel az adást?
József Balla
József Balla 9 napja
Csak a japán
Gyuri Kovács
Már az hiba ha francia xD
Zoltán Hamar
Mindig kíváncsi voltam, mennyit fogyaszt egy ilyen motor egy ilyen kasztniban, ezzel a váltóval. Van, aki ismer több tapasztalatot is?
J Cs
J Cs 6 napja
Hamár Francia, Renault minimum, a másik kettő elég izé.... 🙃
Ákos Erdős
Ákos Erdős 7 napja
Szerintem felejtse el mindenki ipari hulladek
Ákos Erdős
Ákos Erdős 7 napja
Húzná a faszara a magasságot jó isten
Ákos Erdős
Ákos Erdős 7 napja
Sajnos van tapasztalatom xm el is és xantiaval is nem egy ipari remekmu
nepstertdk
nepstertdk 7 napja
Fejed az maximum.
László Bodor
Egy újabb szar francia.. jah nem.. imádom, gyerekkorom egyik álomautója :)
Henrik Puskás
Szép ótó, jó ótó, de úgy vagyok vele, mint egy zsiráffal. Szép szép,de otthonra nem kéne!😀 120 egy kompresszor?20 egy kiegyenlítő???😀 Már ha lehet kapni persze... Ugyanezek az 5.5 Passatomra 30 és 2 ezer.😀 Nekem ZX Citrom volt anno 1.4 benya.Nem volt vele gondom sose...
Hill Grant
Hill Grant 7 napja
Jól sikerült videó, egy egyedi autóról!
Tamás Orosz
Tamás Orosz 7 napja
Menő
géza ikai
géza ikai 7 napja
Óóó már nagyonvártama szakértő urat.Nem is értem miért nem a Bme-en valmi alkalnazott géptant oktat🙂
gabor benko
gabor benko 8 napja
“olyan, mintha hengerfejes lenne, de nem kell tole megijedni” :)
Károly Balogh
Unalmas és hosszú lett ez az epizód.
Laszlo Kocsis
Laszlo Kocsis 7 napja
Keress mást!
Krisztián Krajcsovicz
Teljesen mindegy, hogy: Az autó milyen állapotban van, a qurva fontos, hogy; Maszk legyen rajtatok! Senki se kapjon most már levegőt... Mineek? Nem kell már Nekünk!
Laszlo Kocsis
Laszlo Kocsis 7 napja
Így van!
7AccordHomeStudio
Francia 💩. Jöttem tunkolni 🤣🤣🤣
Laszlo Kocsis
Laszlo Kocsis 7 napja
Egyed csak!🙃
TS classics and academics
Jo kis "sleeper" V6 citroen!! Nagyon ritka...és drága ha jó.
Nicholas McLeod
De most komolyan, ha tudnátok hány ilyen mesét hallottam...és mindig ugyanaz: öregbácsi vagy néni tulaj, doktor vagy ügyvéd stb., röhejesen kevés kmt futott, márkaszervizes szervizkönyv, garázsban tartott, széltől és esőtől óvott stb stb. UGYAN MÁR! HAGYJUK MÁR! Naivoknak való mese.
László Czaga
gyere ki és a saját szemeddel láthatod mennyi múmia vezet még.német jogsim van a B-kat ra nem kell többé orvosi. teljesen hihető,sőt lehet,hogy életébe nem ment 100-nál többet vele.
Laszlo Kocsis
Laszlo Kocsis 7 napja
Igen.
G Richard
G Richard 8 napja
Ugyanilyen motorral és váltóval van XM-em, és rohadtul imádom! Nem olcsó játék, nagyon törődős, de nem cigire és piára költök:-D Sok örömöt a tulajnak az autóhoz!
Róbert Kéri
Róbert Kéri 8 napja
Még szerencse, hogy Szilva Tomi ráért.... Nem akarok rosszindulatú lenni, de őszinte meg igen, akkor azt mondom, hogy el kellene engedni az Avalon szervizt! Mindenki jobban fog járni. Sajnos most sem tudtak meggyőzni a szakértelmükről... Nagyon gáz.... Azért zseniális a francia autó tulajdonos is. “Nagy meglepetés nem ért...” Mondjuk, így érdemes hozzáállni, ha valakinek franciás fejlövése van. Mindegy, Tomi tudja a tutit: “ennyi szivárgást engedjünk meg neki” 😂
Zoltán Tőkési
Természetesen az eladó egy 97 éves öreg bácsi, és természetesen minden leinformálható, és valós :D
Senki Alfonz
Senki Alfonz 8 napja
Kene! Akinek nem volt meg hidros Citroenje, nem tudja, mekkora csaszarsag, na meg a francia autok ulesei..... Jaj, ich liebe dich :D
Mihály Tóth
Mihály Tóth 9 napja
Szép autó, kevés rozsda és 22-23 éves autónál teljesen jó. További sok kilométert kívánok
Gál Dávid
Gál Dávid 9 napja
Nem tudom ki hogy van vele. De mi az a hang menet közbe??!!! Még ha elhanyagloható dolog is (pl fék éppen bekopik, mert új), elhangozhatott volna mi az, mert nem derül ki, de egyértelműen halható....
Laszlo Kocsis
Laszlo Kocsis 7 napja
Az egy hang.
Márk Farkas
Márk Farkas 9 napja
Pesti?
Martin Cseke
Martin Cseke 9 napja
Hóban berántod kanyarba,kézit rá...és mi történik? :D
Fejér József
semmi az ég világon. viszont ha ugyanezt hátrafelé csinálod akkor látványos kézifékes kanyar lesz.
David Sheperd
David Sheperd 9 napja
Hősünk is beütötte a fejét. De jól van ez így.
David Sheperd
David Sheperd 7 napja
@Laszlo Kocsis Örülök.
Laszlo Kocsis
Laszlo Kocsis 7 napja
Én is.
Gábor Maros
Gábor Maros 9 napja
Számomra ez volt eddig a legkorrektebb legfelemelőbb rész! Tisztán reálisan optimista tulajdonos. Valóban hozzáértő szakértő akinek minden szava a tapasztalaton alapul. Korához képest kiváló autó,amit ugy gondolom szeretni fog a gazda. Nepper úrnak is minden szava igaz. Sajnos nehéz lesz már fenntartani az autót az egyre nagyobb alkatrészhiány miatt. Kortársai amelyeket régebb ota magyarországon üzemeltetnek siralmas állapotban vánszorognak még a bonto felé, az üres zsebű tulajdonosaik által hajszolva. Van egy szük réteg aki szeretettel ápolja, és nem akar megválni tőlük. A xantia és xm volt szerintem a valaha készült legjobb citroen. Miért vagyok ilyen biztos ezekben? harminc éve javítok citroent. Én eddig sírni és röhögni jártam ide( siralmas autók ostoba tulajdonosokkal) de most ez egy igazi felüdülés volt!!
Ádám Korán
Ádám Korán 9 napja
Komolyan baszki? Ennyire nem néznek utána egy megvizsgálandó autónak? Legalább a műsor kedvéért legyenek felkészültek a szerelők!
Laszlo Kocsis
Laszlo Kocsis 7 napja
Igen.
Mátyás Vásárhelyi
erőmérő miért nincs?
Laszlo Kocsis
Laszlo Kocsis 7 napja
Gyengélkednek.
Gábor Boda
Gábor Boda 9 napja
sajnos nem tudtam, hogy a xantia nem alkalmas mindennapi használatra, ezér az elmúlt két évben ötvenezret mentem vele munkábajárásra. Csak karbantartási javításaim voltak, eddig 100% megbízható.
Boy Rézy
Boy Rézy 9 napja
Pontosan így van !!!!! 👍👍👍👍😎
Metálos Zoli
Metálos Zoli 9 napja
Emlékszem a BX-re amink volt...... azóta se volt olyan kényelmes autó a családban.... most szemezgettek a C5-el, de ha találnék 1 jó BX-et, tökéletes lenne munkába járáshoz.
G. L
G. L 9 napja
Remélem visszaadta a foglaló dupláját a tulaj, aki mégsem adta el...
Gabor Schaffer
Hova lett Csabi?
Gábor Molnár
Bárki bármit mondjon én imádom a Xantia V6-ot! Oly annyira, hogy rögtön van is belőle 2. Koránál fogva kicsit kényes szerkezet, ahogy a videóban is mondták az alkatrész pótlás sem egyszerű. Nekem napi használatban van a kocsi. A fogyasztást ki lehet bírni átlagosan 13 litert szippant be 100‐on. Lehetne bármilyen más autóm is helyettük, sőt van is mert az asszonynak van egy 2008as E60, ami azért mindenben fényévekkel előrébb, de valahogy mindig szívesebben ülök a (kis) v6 xantiába! KIcsi? Igen! Hiába 5 személyes, szimte semmi rakodás lehetőség nincs! Ahogy egy kedves barátom szokta mondani: Egy szalámis szendvicset is csak úgy tudsz bele rakni, ha kiveszed a szalámit! :) lehet hogy most nem sokat érnek, de eljön az idejük egyszer! Sok szerencsét és kitartást a tulajnak!
Zollee Gáspár
A C5-ök is olcsóak, de már nem gyártanak hidrós Citroënt, évek kérdése és mint az állat úgy felmegy az áruk! A Xantiáknak már megy fel.
Akos Hocz
Akos Hocz 9 napja
Egy jó öreg valóban volt gazdája típusú Citroen elég ritka sajnos...nagy átlagban ezeket anno megvették de senki nem vigyázta még és most évek múlva kezdenek az emberek nézni micsoda ritkasagok és közel sem olyan rossz autók mint sokaknak tévesen a fejükben van.Mondom ezt BX tulajkent.(spec.en szerettem volna MINDIG is egy klasszik hidros Citromot) 😉🇨🇵
Akos Katona
Akos Katona 9 napja
mindig is akartam hidros Citroënt, de sosem mertem belevagni, de ezt a kocsit elfogadnam hobbi célra, v6, benzin, hidrós, bár kombiban jobban bejon.
misiba misiba
misiba misiba 9 napja
Elolvastam a kommenteket és úgy döntöttem,hogy nem szólok hozzá.
MRZsiir
MRZsiir 9 napja
Miert vesznek az emberek autot Nemetorszagbol? Ocsobb? Valamint nincs olyan adatbazis az EU-ban ami mutatja, hogy volt-e torve az auto?
MRZsiir
MRZsiir 9 napja
Ahh, okay, koszi mindenkinek a valaszt. En abbol gondoltam erre, hogy valoszinuleg olcsobb es ezert vasarolnak Nemetorszagbol autokat az emberek. Az viszont mas, ha egy nemet tulaj ahogy fentebb is irtatok a gyarto szervizebe viszi az autojat javittatni, nem pedig a sarki boltoshoz utangyartott alkatreszekkel dobaljak tele azokat.
Andor Kerényi
@Sándor Ferenczy így van :) motorom is kintről való és egyáltalán nem volt olcsóbb a maga kategóriájában, de kint volt belőle, itthon nincs !
Sándor Ferenczy
@Andor Kerényi És a választék kb.10-szer nagyobb. Persze ez nem minden modellre igaz.
Andor Kerényi
én sem azért keresek külföldről autót, mert olcsóbb, sőt -az kevésbé érdekel = inkább drágább is lesz mire hazakerül. De egy bizonyos márka, egy bizonyos típusa nálunk nem található meg ! Németországban fellehetők jóbb állapotú kuriózumok. Itt inkább a korosabb 15-20 éves autókra értem.
Ákos Romhányi
nem... ott sok esetben költenek az autóra és nem azt nézik, "hogydehát ötszázé vettem" és társai. én is onnan vettem. valós km-el, jó állapotban. szépet. - franciát. itthon csak túlárazott fapadok voltak, tekert órákkal
Zoltan Bako
Zoltan Bako 9 napja
Az auto korahoz kepest igen jo allapotban van. Kis torodessel es egy-ket hetvege alatt rendbe lehet hozni teljesen. Szep.
Csaba Szekely
Csaba Szekely 9 napja
Kisebb maszk nem vót? 😂😂😂
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 9 napja
A sok szaki megjegyezhette volna hogy azonnal le kell lancolni a toronyszilenteket. Vagyis ki kellene cserélni vagy átalakítatni.
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 6 napja
@gepesz80 oké. Te dolgod
gepesz80
gepesz80 6 napja
@Gergő Dmtr Igen, 15-20év szétsózott téli utakon való járkálás után.
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 6 napja
@gepesz80 a gyári új is tud repülni. Az átalakított felújított nem repül. Abba beraknak egy biztosító részt.
gepesz80
gepesz80 6 napja
Az erőmérőben az XM láncolva volt... Én meg vettem gyári újat oszt nem láncolok...
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 9 napja
Hidraulika? hidropneumatika nem?
Fejér József
igazából mindenhol olaj kering benne. gáz egyedül a gömbökben van egy zárt térben.
Laszlo Kocsis
Laszlo Kocsis 7 napja
De.
Zsolt Barci
Zsolt Barci 9 napja
Miért félve imádjuk a cím?Már a cím is bántó.Gratulálok a tulajnak és sok boldog kilómétert neki.
Roland Szerényi
Ejnyebejnye: itt egy 25 perces videó és egyszer nem pörgettétek meg akár csak egy kicsikét ezt a csodálatos motort. Tudom, hogy nem feltétlenül erről szól ez a műsor, de hát na! Egy dologgal szépíthetnétek, ha gyártanátok róla egy tesztet.
Lajos Horváth
Szépségre hasonlitsuk össze az akkori német autókkal: Malacorrú Passat, A Vectra.... Nekem most is tetszenek.
MetalTrabant
MetalTrabant 8 napja
Addigra már volt B Vectra is, ami szerintem igen szép volt annak idején. Passatból is már a malac utáni, kicsit semmilyen széria volt akkorra.
Laszlo Budai
Laszlo Budai 9 napja
Ha motor leállítás után veszít a magasságból akkor nem a munkahenger rossz hanem a fékszelep vagy esetleg a fő nyomás szelep. Nekem volt 18-16v automata s2 és 3000 v6 activa kézi váltóval 200 lovat inkább én szeretem igazgatni , az automata siemens váltó egy rakat sz@r 150000km után kuka bármit csinálsz vele. Az ajtó oszlopokban lévő gumikat sűrűn kell ellenőrizni mert onnan folyik a küszöbbe a víz amitől lerohad, a hátsó kerékjáratnál van egy műanyag dugó onnan lehet üreg védelmezni.
Róbert Tarr
Róbert Tarr 9 napja
Igen, így van. Nem is értem miért mondott ilyen butaságot. Ha eresztene a munkahenger az látható olajszivargást okozna, meg ha zárt is, a porvédőnél lévő résolaj csövet lehúzva látszana, hogy tele van olajjal.
Zsolt Mezei
Zsolt Mezei 9 napja
Nekem ez túl van bonyolítva, minél több a szr benne annál több a hibalehetőség. Aztán ott van, hogy nagyon régi + francia. Egy híresen kemény futóműves autóm van most is, a csapadékvíz elvezetőn ahogy minden nap átszambázok, beverem a fejem az ajtóba, de cserébe nem romlik el. Van a sacc 5 alkatrész a futóműbe és kifújt. A guminyomással lehet puhítani és kell is mert a melegben nagyobb a nyomás. 😅
Zsolt Mezei
Zsolt Mezei 9 napja
@Róbert Tarr Ültem olyan autóba ami spéci futóműves volt, álom volt menni vele, de minden felett áll a gyakori modell, egyszerű felépítés. Még nem nyertem a lottón, de sokat megyünk.
Róbert Tarr
Róbert Tarr 9 napja
Én örülök neki hogy igy gondolkozol. Így olcsó marad a hídrós Citroën, mert ti szerettek "gördeszkán" ülve autózni 🤣 Lelked rajta, ha neked jó, nekem is. Azért, ha lesz alkalmad, próbálj ki egy hídrós autót. Béke!
B. K.
B. K. 9 napja
Szegény szervizvezető-helyettes úrnak szerezzetek már be egy számmal kisebb maszkot :)
Megavoltamper
Megavoltamper 9 napja
Összecserélték a maszkjukat Szakértő Góliáttal.
Zsolt Kohut
Zsolt Kohut 9 napja
Sok embernek volt ilyen meg szerették, de én megnem venném, tulvan ez bonyolitva😁
Gabor Csuzdi
Gabor Csuzdi 9 napja
Közkeletű tévedés. Akármelyik mai új autóhoz képest gyakorlatilag faék egyszerűségű. Újkorában számított valamennyire bonyolultnak.
Lastname Firstname
230 rongy az apropenz auto karbantartasnal....
negrusz
negrusz 9 napja
25 eves E39 yougtimer-rel jarok de az alap, h ekkora osszeg evente ramegy de nem 1x 5-600e szamla vart. szovel ez igy van csak hat mikor sokan az emlitett osszegtol kevesebbet keresnek vagy kb ennyit havonta, ami meg jonak is szamit, hisz ennyi kb. az atlag fizu most magyarba. a lenyeg meg mennyit teszel felre... ebbol kiindulva vkinek ez lehet fel evi megtakaritas. na itt a baj.
Ákos Romhányi
sokan nem tudják...
Ádám B.
Ádám B. 9 napja
Grat a tulajnak, szép az autó nagyon! Amúgy érdekesnek szoktam találni ezeket az alkatrész ellátottság dolgokat, 87 es francia autóval járok napi szinten, konkrétan minden hozzá. :D
GreenForest_
GreenForest_ 9 napja
Első autóm volt 18 évesen, sajnos a gömbökhöz nem sok helyen értenek hozzá így el kellet adnom. :(
Attila Bóka
Attila Bóka 9 napja
Arról nemigen volt szó, hogy a kor egyik legjobb, ha nem a legjobb (XM után) úttartású autója, arról nem is beszélve, hogy szinte nem érzi az oldalszelet sem. Semmi nem nyikorog benne, kiváló anyagokból készült belsővel, ami még az alacsonyabb felszereltségi szinteken is kenterbe veri bármelyik mai autót, csak egyszer vezetni kell, nincs párja. Mostanában egyre több behozott Xantiát látok Szegeden Amúgy vicces volt, hogy a hidraulikaolaj szintjét nem felső szervizállásban nézték. Így ugyanis semmilyen információt nem közöl az LHM mennyiségéről. Ár-érték arányban verhetetlen, igazi stílusos, nemes vonású francia autó, amelynek igenis fel fog menni az ára.
Soundria Castle
1993as vsx-em volt. Imadtam.
Soundria Castle
Lengescsillapito :D Na az ebben nincs.
:3 Canada
:3 Canada 9 napja
Vw polo 2010 1.6crtdi Vw golf kombi 2014 Audi a3 2008 facelift utani kiadas kérlek titeket ezekről tudnatok csinalni?
Bálint Botló
Kedvenc mondatom a Szakértő Úrtól az volt, hogy "nem tesz jót a motornak, ha áll az olajban". Melyiknek tesz jót? :)
Tamas Gergacz
Tamas Gergacz 9 napja
Peleskey György szervizvezető helyettes milyen szerepet tölt be a szerviz életében? Ő tudja szépen felolvasni a szervizesek által leírtakat? Ő az Avalon szerviz Kautczky Armadja? Éljenek a francia autók!
Henrik Puskás
Besírtam az Armandos dumán!!!!😀😀😀😀😀😀🤝🍻
Laszlo Kocsis
Laszlo Kocsis 7 napja
Igen.
ast5515
ast5515 9 napja
Bátraké a szerencse, ez most egy jó vétel volt. Az összeg annyi amennyi, de 5-6 éves autókon is döglik néha a klímakompresszor, csak azokhoz 300-ba kerül 120 helyett. Nem számítottam csontvázakra, nem is voltak. Gratula és pacsi a tulajnak.
Pál Tó
Pál Tó 9 napja
Fasza kocsi! Egy hiba sem fér a tárolóba, mert kicsike lett a tároló...
Roland Dara
Roland Dara 7 napja
Nyugi. Egy tsi-nek gigabyte-nyi taroloja van xd
Victor Kane Sandor
Én kb ugyanúgy vettem legutóbb a Peugeot 605öm ( 1990es, 2.0 turbó benzin automata) mint ahogy ezen Úr is a Xantiát. Életem eddigi legkellemesebb csalódása és gyönyörűen mutat a másik három 405-ös Peugeot-om mellett 😊🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷
Norbert Balogh
Szinte hasonló Citroen Xantiam van 2.0hdi 110le
flame04ful
flame04ful 9 napja
"Pár apróságot biztos fognak találni" Na elő a Popcorn!
flame04ful
flame04ful 9 napja
Ha nincs elég hiba, majd mondanak még 100-at ami előfordulhat. :)))
Kristóf Turánszki
maszk, lol
András Majnár
Nekem is megmérték anno a BX-en a kéziféket nullásra a hátsó kerekeken. :DD
Ádám Korán
Ádám Korán 9 napja
Nem vicces, de marha jót nevettem rajta. :D
Róbert Tarr
Róbert Tarr 9 napja
Sok a "tehetséges" műszakiztató 😂✋
Gabor Csuzdi
Gabor Csuzdi 9 napja
A GS-nél is mindig eljátszották, első alkalommal a frászt hozták rám de aztán megszoktam, hogy előre kell szólni, hogy azon a tengelyen mérjék, ahol fog...
Tamás Kis
Tamás Kis 9 napja
Nekem a BX-et ezért ugrasztották bele majdnem az aknába műszakin :D beálltak vele hogy megnézik az első fékhatást aztán behúzták mellé a kéziféket is mert a rendszerükben úgy volt hogy hátul fog, és hát így ráindították a görgőket :D
adika6234
adika6234 9 napja
Régi Francia autó, méteres elektronikai meghibásodási lehetőségek lista Miért is nem meglepő... 😒
Bertalan Varga
Én nem láttam elektronikai hibát....De azért megnéznék egy hasonló évjáratú 7-es BMW-t,vagy egy Mercedes S osztályt!...kíváncsi lennék az AVALON szerviz árajánlatára!
Fury76hun
Fury76hun 9 napja
@Harsányi Zoltán Ezt adika6234-nek szerettem volna válaszolni. Amúgy van itthon pár régi Citroen, BX, Xantia, XM, csak hogy a hidrósokat említsem. Némi rálátásom csak van a márkára. Ja, mellesleg autószerelő vagyok. :)
Harsányi Zoltán
Mesélj hol volt itt elektromos hiba? :D
Fury76hun
Fury76hun 9 napja
Régi Citri elektromos gondokkal? Az nem BUG, az FEATURE!!! De ki lehet masszírozni belőle, nekem eddig sikerült mindig. A kapcsolási rajz az mondjuk egy kontakthiba fa!
Quercuscerriscerris
@Broz Joszip Én nem osztom ezt a nézetet a saját tapasztalataim alapján. Eddig 2 japán és 2 francia autóm volt. Az egyik japánnal azon kívűl hogy szép csendben elporladt nem volt semmi probléma. A másik ellenben sosem volt igazán jó, de legalább rozsdásodott is. A franciák a mostoha körülmények ellenére is komolyabb meghibásodás nélkül szolgáltak és nem rozsdásodtak.
Péter Várady
Ha jól sejtem ezek a "gömb" - nek nevezett alkatrészek lényegében hidroaksik?
Róbert Tarr
Róbert Tarr 9 napja
Az, mindegyik hidroakkumulátor. A rugózásé és a központi is. Csak a rugózás akksijában kalibrált furat van, azaz folytás ettől csillapít.
Fury76hun
Fury76hun 9 napja
Ez a rugó, és a lengéscsillapító egyben. A gömbön belül van egy gumi membrán, egyik oldalt az LHM, a másikon túlnyomásos nitrogén. A hidraulika folyadék (LHM / ufóvér) a szintezéshez , a kormányszervóhoz, és a fékhez kell. Tulajdonképpen "levegőn" rugózik. A központi kapcsolószelepnél, és a leülésgátlónál lévőket nevezhetjük hidroakksinak.
Zollee Gáspár
Hidroakkumulátornak nevezik, de hidraulikus gömb
Roland Dara
Roland Dara 9 napja
Tároló benne gumiharanggal. Olyan mint az otthoni futesnel a vizet tarolo piros edeny. Igy erheto? :)
András Kurucz
Olyan mint egy Zsiráf.. Szép, szép.... De azért haza nem kéne :D
István Petkó
@A Az Én Camping bicajjal járok, eltört a váz az üléscsőnél :D
Ákos Romhányi
@Roland Dara létezik ilyenből nem automata is. sőt. a nagyja kézi váltós. és egyik sincs benne. no?
A Az
A Az 9 napja
A lò is kipurcanhat ,inkább biciklivel járok.
* Robin
* Robin 9 napja
@Roland Dara Én lovaskocsival járok, nem kell olyan amibe motor van az csak elromlik
MrLeron22
MrLeron22 9 napja
@Roland Dara Igaz! Szívóbenzines az megbízható! Sokat eszik és cserébe nem megy. Azon gondolkodtam hogy amit felsoroltál az mind benne van az autómban. Kettöstömegü-turbó-automata és még részcskeszürö is... 280 ezer km-nél járok minden gyári... 🤔. Nekem meg szívóbenzines nem kellene . De hát nem vagyunk egyformák... Üdv!
Zerkovitz zoltán
Irigykedem.....szép autó. Ami a gömb leszedést illeti sajnos 5-ből 1 ami könnyen lejön, főleg az idősebb példányokon. A szakik keresték hátul a kéziféket lelkesen, látszik hogy nem sok Citroen szereltek életükben. A testhiba nagy rákfenéje az öreg Citroenek-nek, ahogy a kábelöregedésből adódó ellenállás változás és szakadás is. 15-20 éves példányok esetében egy újrakábelezés csodákat tesz, nem is drága mulatság, csak sok munkával jár. A fékszelep azért olyan szokatlan a kezdő citroenes vezetőnek, mert nincs pedálút és állandóan teljes nyomáson üzemel, olyan mintha a modern autóknál vészfékezést hajtanánk végre, rendkívül finoman kell vele fékezni(mondjuk a Renault fékrásegítéséhez lehetne hasonlítani, de ott be lehet nyomni a pedált és utána fog hirtelen). További jellegzetes hibája az elektronikus vezérlésű automata váltó, nagyon kényes az olaj minőségére és a váltóelektronika beázásra hajlamos. BOSCH rendszer vezérli, van aki tudja javítani. A v6 motor gyakran fogyasztja a motortartó bakokat, max 10 évet bírnak ki. Akinek CX-e van az soha nem fogja eladni ezt az autót sem, értékeli mindazt amit nyújt az autó.
Zerkovitz zoltán
​@Tamas Jancsik A kérdés inkább az hogy mennyi olajat fogyaszt és hogy néz ki a szívőcső. Ez a motor euro2 itt még nem szórakoztak EGR szeleppel, a szívósor állapotát kell megnézni. Mondjuk egy 130000km futott motornál nem hiszem hogy kopottságról lehet beszélni még akkor sem ha nagyrészt városban teljesítette, max arról elehet inkább szó hogy valamelyik gyűrű esetleg megszorult.
Tamas Jancsik
Tamas Jancsik 9 napja
Engem az összes "hibája" közül csak a kartergáz zavarna, ha már a nívónál nyomja, az kopott motorra utal, mondjuk azzal mèg èvekig lehet gond nélkül járni.
Ster Road
Ster Road 9 napja
Csak halk javaslat, hogy a szerviz másik beszállítótól vásárolja a maszkokat, mert az egyik tagon olyan, mint egy bohóc orr a másikon meg lóg mint a gatya...
Zollee Gáspár
A Cx-et megnézném nagyon szívesen!
Péter Mester
Péter Mester 9 napja
Meghatódva néztem végig ezt a videót, ugyanis tíz évig bitoroltam életem eddigi legfantasztikusabb autóját, egy '99-es Xantia 2.0 HDi 110 lovas ACTIVÁ-t. Belepakoltam több, mint 300.000 km-t, megjártam többször Svédországot, Dániát, Németországot, stb. Azóta több újabb, modernebb autóm is volt, de ezt a kényelmet, menetstabilitást, utazási komfortot megközelítőleg sem tudta egyik sem produkálni. Nagyon hiányzik; mindig megdobban a szívem, ha meglátok egyet. Sok boldog kilométert kívánok a gazdinak!
Orosz Norbert
Orosz Norbert 8 napja
Ha ennyire bevált,venni kell még egyet. :) Nekem egy 2.0 benzinesem volt,automata. Imádtam. Hiba volt eladni.
Boy Rézy
Boy Rézy 8 napja
@Zoltán Nagy 1984-es BX. 1.4-es 2001-ben anno hidraulikus emelő-rész többször volt javítva... Egy éven belül 3-xor... 👍😎😊
Zoltán Nagy
Zoltán Nagy 9 napja
@Boy Rézy Nem tudom milyen tapasztalatokat szerzett...én egy évtizeden át használtam hidrós autót. Ha valamivel nem volt gond az éppen a hidraulika volt. No persze ha nem volt gányolva.A gányolást nem túri az igaz. Hidraulikában utángyártott alkatrész felejtös
Boy Rézy
Boy Rézy 9 napja
💯 % biztos hogy a kényelmes autó de a hidraulikus rész bizony nagyon kényes az már biztos !!!!!! (Saját tapasztalat alapján visszi a pénzt rendesen) 👍👍👍😎
Gadget
Gadget 9 napja
Szuper ez a Xantia, de a tulaj CX-e jobban érdekelne :)
MetalTrabant
MetalTrabant 9 napja
Bizony, behozhatná azt is :)
Dániel Csányi
A 90es evekben gyartottak a legfaszanyabb francia autokat szvsz :)
Ákos Romhányi
milyen szempontból? amúgy nem :D
Bence Kovács
Bence Kovács 9 napja
Kedves h egybol cserélni akarják a kompresszort, a felújítás a töredéke :)
Zoltán Tőkési
Ez nem ilyen egyszerű, klímázunk, tehát van rálátásom, és azt kell mondjam, hogy nem egzakt dolog ez. Főleg nem francián, és amúgy is nagyon sok kompresszor nem kultiválja ha megbontod, és a visszaüzemelést követően max 1-2 hónapon belül szeretnek megszólalni, beállni, stb. Továbbá sajnos a felújító készletek 99%-a határozottan kínai, vagy egyéb noname, és nem ritka, hogy az akár 30-40 ezres készletben nem stimmelnek vagy fizikálisan, vagy méretileg a tömítések, szelencék, stb. És még lehetne sorolni a felújítás buktatóit. Ezen gondok miatt a legtöbb szerviz cseredarabos cserével újat vesz, nyugodtabb az ember, van értelmes garancia, és szinte kivétel nélkül mindig gyári az új kompi, felújítva. És gyakrabban drágább ugyan mint a felújítás, de nem ritka, hogy jobban jössz ki.
G. L
G. L 9 napja
Én azt tapasztaltam, hogy a felújítás sem olcsó, kb. 2/3 áron megy az újhoz képest.
tai shudai
tai shudai 9 napja
Semmi drámai, a meglepően jó állapotú a gép. A klímakompresszor az én egyik csodás japán autómon is hasonló állapotban volt, mondtak is rá egy laza 260 ezret első körben, szóval ez ahhoz képest itt baráti ajánlat, de nyilván van olcsóbb megoldás is. Rossz minőségű utakra ideális jármű. (van itt errefelé ilyen? :D)
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 9 napja
Nekem is xantia van. Egy darabig lesz is.
Apollo 21
Apollo 21 9 napja
A klimakompresszor lehetne bontott is, akkor már mindjárt más lenne a végösszeg.
MetalTrabant
MetalTrabant 6 napja
@* Robin Én is olyat vettem, mert a hétköznapokban fenn tudom tartani, de azért bőven van olyan alkatrésze, aminek az új árától dobnék egy hátast, majd sürgősen keresnék egy bontóst, ha cserélni kéne... minden 20 évnél fiatalabb autónak vannak ilyenjei, legalábbis az én pénztárcámmal nézve.
* Robin
* Robin 7 napja
@MetalTrabant Olyan autót veszek amit fenntudok tartani 🙂 nem fáj az ilyesféle kiadás. Az emberek 70%-a jóval drágább autóval jár mint amit egyáltalán fenntud tartani, ilyenkor meg megy a bontózás meg a tákolás gányolás otthon. A klímakompresszor meg úgysem évente cserélendő tétel, 10 évente csak kijön a matek egy cserére ha elromlik
MetalTrabant
MetalTrabant 7 napja
@* Robin Nem restség, csóróság... mindenki abból főz, amiből tud. Örülj neki, ha neked zsebből telik mindig újra, de nem mindenki olyan szerencsés...
* Robin
* Robin 7 napja
@Laszlo Kocsis Nekem aztán mindegy mit mond, nem az én autóm. Állandóan mindenre kompresszoroznak az ilyen típusú hiba feltárásokban, szerintem az esetleges kompresszor hiba jobban hangzik
* Robin
* Robin 7 napja
@MetalTrabant és mi a garancia arra, hogy a bontott kompresszor nem áll meg 2 hét után? Rest kétszer fárad
Viktor Nyerges
Nekem még a dohányzóasztalom is ilyen V6-ból van a nappaliban. Kettő C5-öst tartok ilyen motorral, egy gyönyörű hobbiautót és egy használósat. Remek motor, kényelmes belső, még valódi bőrrel. Grat a tulajnak a Xantiához!
Péter Árvai
Péter Árvai 9 napja
A tulajdonos szereti az izgalmakat ha előre utalt, de hát szerencsésen alakult a vásárlás. Balesetmentes, örömteli autózást kívánok neki!
Szabolcs Okros
Rohadjon meg az a kurva maszk! Mennyivel elvezhetobb lenne a musor nelkule! Amugy ott van a topon a szakerto ur!☺
Szabó Gyula Péter
Ha ez Citroen szakember akkor én ugató kutya vagyok! Azok a megjegyzések, hogy "spájzoljon be belőle"!
Fury76hun
Fury76hun 9 napja
Szilva Tomi? Azért Ő pár teljesen reménytelen jószágot visszahozott már. Teljesen igaza van amúgy. Vannak speckó alkatrészek ami nincs, csak gyáriban. Most még... De előbb utóbb nem lesz, és kell a spájz!!! És nem baj ha nem üres!
Balázs Solymos
Az Avalon szervízből jött már ki valaki 2kiló alatt ?!
Tibor Mohácsi
oda 1 újat beviszel is találnak rajta hibát :)
Csendes Elme
Csendes Elme 7 napja
😂
Laszlo Kocsis
Laszlo Kocsis 7 napja
@Isti Igen.
Geg Site
Geg Site 8 napja
A piros 5.0 Mustang mintha megcsinálta volna.
Gál Dávid
Gál Dávid 9 napja
Trabant, Kis zöld trabi ;)
Szabolcs Tóth
Gyártótól függetlenül egy nagy fejhajtás minden ilyen műszaki érdekesség előtt.
CS
CS 4 napja
@LextasysMedia Nincsmit!
LextasysMedia
LextasysMedia 4 napja
@CS Igazoltad minden szavam, köszönöm!
CS
CS 4 napja
@LextasysMedia :D:D Méhtelepre való az összes szutyok francia "autó".
LextasysMedia
LextasysMedia 4 napja
@CS Te annál mélyebbre süllyedtél, mint amennyire ellenfeleidet becsülöd, ne aggódj. De ha így folytatod, még simán überelheted magad.
* Robin
* Robin 9 napja
@CS Óvodában már több eszem volt, mint neked most már bocsánat
András Németh
Nekem volt xantiám Sajnos rossz vétel volt mert elvilt hamyagolva az autó ezért voltak problémák Ha a gömbökre figyelsz baj nem lehet jóformán a motorral Felse emelték smaxra azaz szervíz állásba az autót de jó az olajszint? Ezen jót nevettem😁
András Gazda
András Gazda 9 napja
Volt egy Xantiám 2000 cm. Sírva adtam el annyira szerettem ....vettem helyette egy új C4 VTS cupé-t (1.6) hmm. ez is jó
András Gazda
András Gazda 9 napja
@Ákos Romhányi ...ja, bocs, a légkondit tölteni kellett....elment a gáz
András Gazda
András Gazda 9 napja
@Ákos Romhányi Igen, nem egy műszaki csoda, bár szerinem egy " kanyarodási bajnok " , de viszont ami az előnye, hogy a természetes kopásokat figyelmen kívül hagyva, nem volt még szervízbe (170 000 Km)
Ákos Romhányi
divatos, csinos, fiatalos autó, de műszakilag totál jellemtelen a xantiához képest. nfu?
Silamarie
Silamarie 9 napja
Szilva Tamás szakértő Úr tiszta Tyson Fury-vá szakállasította magát a lezárások alatt.
Ákos Romhányi
pedig ez már egy vágott változat :D
Gergely Turcsanyi
Tudtátok, hogy az Activa verziója gyorsabb szlalomban, mint a McLaren 675LT?
Gergely Turcsanyi
@gepesz80 Így-így..
gepesz80
gepesz80 9 napja
Kb fél évvel ezelőttig én sem tudtam, hogy még mindig a V6 activa tartja a rekordot a szabványos jávorszarvas-teszten 85km/h-val.
Zollee Gáspár
@Gergely Turcsanyi Nekem egy álom. Ebből az Activa. Kanyarba meglepetést ad, az olyannak, aki csak a márkát látja!
adika6234
adika6234 9 napja
Szívesen megnéznék mit tud pl tulaj a pályán sorozatban :)
Gergely Turcsanyi
@Eszterlánc Eszterlanc Imádnék egy Activá-t.
Márk Tölgyesi
Szép autó! Alázatos, korrekt tulajjal, sok szép kilométert kívánok neki ezzel a francia különlegességgel.
Soma Komár
Soma Komár 9 napja
Ezek az Avalonos maszkok senkin sem állnak jól.. :D
Gábor Kozma
Gábor Kozma 9 napja
@Soma Komár Felőlem lehetne maszk nélkül. :) Nem eü okok miatt zavar. Olyan, mintha alatta a szája lógna ki a bácsinak. 😀 Mindegy.
Soma Komár
Soma Komár 9 napja
@Gábor Kozma ezeket hívom alibi maszknak .. :D
Gábor Kozma
Gábor Kozma 9 napja
Valamiért roppant mód idegesít/zavar az a maszk, ill. ahogy viseli... :|
Szabolcs Komáromi
Probakor alatti zene erdekelne, koszi!
Ákos Romhányi
shazam nem dobta ki?
Tib Syy
Tib Syy 10 napja
Nem német tulajtól, Németországban nem veszünk autót.
EbZ10
EbZ10 5 napja
De főleg franciát se vegyünk 😉
Fejér József
főleg ha sok Német szóba se áll kelet európaival.
boxera11
boxera11 8 napja
@Tib Syy irigy vagy.. Buta vagy És még lelkes is.. Amugy mindenki aki jobban néz ki nálad az koxol?
Csaba Benga
Csaba Benga 8 napja
@Tib Syy nekem nem az a lényeg, hogy ki volt az előző tulaj, hanem hogy volt -e gazdája az autónak vagy nem, mert használtautóból csak 2 féle van, karbantartott és elhanyagolt, persze, aki akar mehet fejjel a falnak, ha a pénz nem számít, mindenki döntse el magának mi a fontosabb.
Tib Syy
Tib Syy 8 napja
@Csaba Benga Akkor te csak toluk vegyel! :)
Következő
Carson Coma - Pók
3:08
Megtekintés 304 E
Carson Coma - Pók
3:08
Megtekintés 304 E
Driving The Car That TikTok Built
12:43