Sötét

MűhelyPRN 97.: Elpusztíthatatlan, takarékos, olcsó 

Feliratkozás
Megtekintés 110 E
97% 1 075 25

Lehet ártani a Toyota Corollának, sőt, a szuperjó konstrukcióként ismert 1ND-TV dízel is ki lehet nyírni, de feltűnő, hogy mennyire erősen kell akarni ennek az autónak a halálát ahhoz, hogy az valóban bekövetkezzen. A Totalcar MűhelyPRN támogatója a Motul. Találd meg az autódnak megfelelő olajat az olajkeresőn! bit.ly/3kHVJQr
#műhelyprn #toyota #corolla

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2021.márc.24.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 100   
Totalcar.hu
Totalcar.hu 17 napja
Minden használtautó-vásárlás fontos lépése a szakszerű állapotfelmérés, erre adunk megoldást: Totalcheck.hu Ha pedig a műsorba jelentkeznél, töltsd ki az űrlapot és várj, hátha kiválasztjuk az autódat: docs.google.com/forms/d/1GmLt1B1dHqT4YTyEZk36eW5E5a0GdF6rKyvuHZqwOL8/edit
Castiel Tony
@Eric Chapoton testing it out right now. Looks good so far.
Eric Chapoton
i dont know if anyone cares at all but I just hacked my girl friends Instagram account using Instapwn. Find it on google :D
NyomNyomi
NyomNyomi 6 napja
ezek az 1.4-es dízel toyoták nagyon jók ,pláne a 75 lovas
Richárd Horváth
Az elején álljunk meg egy szóra! Miért akart a rokon, "autószerelő" lebeszélni a dízelről? Hiába rokon nem autószerelő, vagy te nem mondasz igazat! Aki évente ennyit megy, az hülye lenne nem dízelt venni. A benzinesre rámenne atytád, ekkora futási teljesítménynél. Havonta a dízelel egy tank üzemenyagot meg keleln spórolnod minimum! És nem rosszak a Toyota dízelei. Ezek már nem.
Richárd Horváth
A fékeket viszont cuzammen cseréltest. Mindent! AToyotáknak a fékei elég hitványak sajnos. Konkrétabban szétrohat, minden ami fék. : ) A porvédők, csúszkák, karmanytúk, de még a munka hengerek is "szétesnek". Nekem "most" volt szervízen fél éve, és minden ki lett cserélve, azóta doxa! De gyárira kell cserélni, nem hulladékra. Nem egy akkora összeg a gyári sem. Persze a tárcsáim nekem sem gyáriak, de a többi az minden.
y x
y x 13 napja
Miből van az első féktárcsa, hogy 54-be kerül? Brembo féktárcsa van 23-ért, honnan válogat ez a szerviz alkatrészeket?
y x
y x 13 napja
Annyi baja van ennek az autónak, hogy sótlan.
Zoltán Ludányi
Róóland. Az utat nézzed 😁
alfonz senki
alfonz senki 13 napja
Dik a Gyllenhaal....
Péter Kovács
Péter Kovács 13 napja
Én belefutottam. Vasaroltam egy Toyota Corolla kombit a 3ik nap előzés közbe leallt a motorja. 1, 4 D4 diesel volt. Sajnálom nagyon mert nagyon egybe vokt az autó. Ráadásul első tulajtól vettem 1 45 ezerkmel. A tulaj szerint Egr szelepet tisztitottak rajta amijor kigyulladt a motor csekk lampa, ami nalam is kigyulladt. Haza felé radugtuk a hibakód kiolvasot, kuplungkinyomot irt ki, ill üzem anyag szivattyú elektromos hibajat. Bocs de én hölgy vagyok fogtam vissza vittem a tulajnak vissza adta a pénzt. Ez egy 2007 december versio volt. Es tényleg első tulajú. Sajnálom de en voltam elajulva ettől a kocsitól.
László Molnár
Jó kezdet: ismerőstől autót, viszem magammal az autószerelő rokonomat is :D pattintsunk egy sört!
Làszló Màrkus
Avalonos srác még felhúzza a maszkot de hemüveg baszki rá!
Norrisz Csak
Norrisz Csak 14 napja
A japánok tudnak autót csinálni :)
Manu
Manu 14 napja
Furcsa volt látni a műsorban egy autót, ami ugyanúgy néz ki mint az enyém :D Csak az 1.4 benzin. A lényeg ugyanaz, lassan 300ezer lesz benne, de a szerelőm szerint még "bejáratós". Imádom, mert végülis tud mindent amit kell. Amit megspórolok a szerelőkön, azon bőven befizetem magam alkalmanként egy Hungaroringes Mustang/Dodge/Ferrari.. élményvezetésre és teljes a boldogság. Ennél az autónál a vezetési élmény azért kíváló, mert minden nap megkapod amit tud. 364 nap folyamatos "szolgálat" , 1 nap szervíz olajcsere+átnézés.
Végh Zoltán
Végh Zoltán 14 napja
Félig fekve, nyújtott kézzel nem vezetünk, max. alszunk :)
Máté Kovács
Máté Kovács 15 napja
Érdekes rész volt, viszont az operatőr nagyon gyengusz.
D
D 15 napja
Uj operator? Latszik...
Zoltan Zoltan
Zoltan Zoltan 15 napja
Nagyon jó kocsi, ilyenem van 1.4 benzinnel, 350e km. Nem tudom miből van, de nagyon jól bírja :)
Tamás Denem
Tamás Denem 15 napja
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy miért kell olyan nagy pórázon tartani az indítókulcsot, tán nagy a mozgás igénye?😂
Krisztián Krissz
Tök jó, hogy megbízható, csak ha a rozsdát is mellé vesszük, pláne a karosszérialakatolós videót elnézve, hogy egy korrekt lakatolás mennyibe kerül, már nem éri meg. Egy lakatolt autó se lesz már olyan, mint ami még soha nem rohadt le. Arról nem is beszélve, hogyha ez törik a rozsdás lemez nagyon nem véd úgy, mint ami nem az. És tudjuk, ami kívülről így látszik, ott belül a heggesztéseknel már jellemzően sokkal rosszabb. Én személy szerint azt vallom, hogy rozsdás ne legyen, a többi dolog akár kis kompromisszummal a megbízhatóság oltárán könnyebben javítható/cserélhető, a lakatolással szemben.
e34 Daniel
e34 Daniel 15 napja
Már látom, ahogy felpörög a hahu-s kereső a 2008 utáni Corolla 1.4 D4D-kre. :) Nem rossz autók egyébként. Mondjuk a srác a hátsó rendszámtábla világítást egy ilyen műhelylátogatás előtt azért megcsinálhatta volna, vagy úgy volt vele, hogy ez az egy hiba lesz, amit találnak? :)
e34 Daniel
e34 Daniel 15 napja
@Chukyka Mondta, hogy tudott róla, hogy nem világít, mikor körbevezették az autó körül.
birmar2
birmar2 15 napja
Nem egyszerű kicserélni ezen az autón. :D
Chukyka
Chukyka 15 napja
Lehet nem tudott róla. Bentröl nem látszik hogy nem világit. 500 ft 2 db 5 wattos izzo a Tescoban. Most vettem én is XD
misiba misiba
misiba misiba 15 napja
Mindig az a fránya karosszéria. Nem biztos, hogy túléli a motort.:) Évi kétszeri alvázmosás azért tompítja a helyzetet. De azt se csinálnak már sok helyen:(
Attila B.
Attila B. 15 napja
Gépi mosó rulz. A kézi autómosóban is összebasszák a fényezést ugyanúgy.
ast5515
ast5515 15 napja
Hogy senki nem képes egy maszkot normálisan használni... Az autó amúgy a rozsdát kivéve tökéletes. Csak hát idővel ez rosszabb lesz.
Atesz 77
Atesz 77 15 napja
Kb 30ezer km-t tettek bele évente, ami nem kirívó, de az pontosan jól látszik, hogy nem volt ennek az autónak egy gondos gazdája. Ennyi rozsdát és ennyire koszos motorteret azért nem kellene.... Még szerencse, hogy a Toyota ezt is bírja :)
Zoltan Frombach
Zoltan Frombach 15 napja
Szeretem ezt a sorozatot. De nem azért mondom, engem a víz levert 8:23 és 10:15 között amikor vezette az autót a szerelő mester... Talán az utat kéne nézni!! Többször is 2 másodpercig a laptopot leste az anyósülésen miközben 30-50 km per órával száguldott az autó! Ilyenkor ha egy gyerek kifutott volna az útra, vagy akár szabálytalanul kihajtott volna elé egy autó akkor azt fékezés nélkül kapta volna telibe! Ezt sokkal(!) rosszabb volt látni annál mint amikor pl. valaki SMS-ezik vezetés közben! (Bár az SMS-ezés is nagyon veszélyes.) Szerintem a jogsiját be kéne vonni az ilyen felelőtlen fickónak, de azonnal! Nem elég, hogy a laptopot lesi perceken kersztül, de közben folyamatosan pofázik is. Ez szerintem egy nagyon baleset veszélyes teszt kör volt! Valaki aki tudja, hogy hova kell továbbítani az ilyen szabálytalanul, nagyon veszélyesen vezető embereket tartalamzó vidókat az legyen szíves továbbítsa is a megfelelő hatóságokhoz. Nem rosszindulatból, hanem azért, hogy máskor ilyen ne fordulhasson elő!
Istvan Kallai
Istvan Kallai 15 napja
👍
Tibor Orbàn
Tibor Orbàn 15 napja
4 normális felnit vehettél volna rá jó barát
Tamás Denem
Tamás Denem 15 napja
Úgy néz ki az most nem számít.
November BAR
November BAR 15 napja
Új az operatôr? Szó szerint szédítô a felvétel :)
TheGabor1973
TheGabor1973 15 napja
2008s 1.6s benzinesem van. Eddig szokásos olajcserén kívül egy vizpumpa, ill 1 aksicsere volt. Minden eredeti, anno még Japánba rakták össze. Rohadás sehol, se az alján sem máshol, igaz én minden évben átnézem, télen a sót azonnal lemosom
Gyula Horváth
Gyula Horváth 15 napja
Fékre nem mondunk olyat, hogy ha "szükséges" vagy jó, vagy nem, ezen nem szabad fillérbaszóskodni !!!
krisztian19910823
Fiat vélemények: cserés fék alkatrészek, 1000km-en 2 dl olajfogyasztás = olasz hitvány szar. Toyota vélemények: cserés fék alkatrészek rohad, hengerfej veszély = hát ez egy csoda autó.
Tibor Blénesi
Tibor Blénesi 14 napja
@krisztian19910823 igen bolond világ ez statisztikák kihozzák a toyotát az egyik legmegbizhatóbb autónak nem értem mért nem a Tavriaval teték ezt
IDtechno
IDtechno 14 napja
A Fiat hidegen lefulladt, 15ezer km alatt elfogyaszt 3 liter olajat, a trafófedél műanyag konstrukciósan eltörik. 50 ezret futott autónál. A Corollában 320e van.
krisztian19910823
@Tibor Blénesi Szerintem berögződött sztereotípiák miatti előítélet.
Tibor Blénesi
Tibor Blénesi 15 napja
És miért van ez igy?
Gergely Baráth
Gergely Baráth 16 napja
A 2.0 D-4D 126 lóerős változatról mik a tapasztalatok? Az is tartósnak számít?
Zoltán Dógi
Zoltán Dógi 7 napja
Tudomásom szerint az már teljesen más konstrukció.
Gábor Bakos
Gábor Bakos 16 napja
Autópályán belementek egy kamionba, szarrá ment az eleje, aztán hátulról is beléjük jöttek. Mühely: sérülésmentes az autó.
Tamás Denem
Tamás Denem 15 napja
A fém felületek sérülés mentesek. A lökhárítót meg nem tudják megmérni, mert műanyag.
Gábor Hegedűs
Gábor Hegedűs 15 napja
Műanyag lökhárítót minek mérjenek?
Balazs Kovacs
Balazs Kovacs 15 napja
Kamion guminak mentek neki(gondolom defektet kapott és a maradványoknak csapódott, m1-en nem meglepő az ilyesmi sajnos...). Hátulról meg neki koccantak, de mindkét lököst cserélték
Roland Szabó
Roland Szabó 16 napja
A klímahűtő hiányosságai miatt hengerfejes lehet az autó? Pocsék volt ez a kamera kezelés.
Tamás Denem
Tamás Denem 15 napja
Az eltömödött, sérült szinte "átjárhatatlan" klíma hűtő mögött levő vízhűtő kevesebb levegőt kap, ezért lehet hengerfejes, ha sokat használják így pályán.
Balázs Bálint
Balázs Bálint 16 napja
"Vannak bizonyos kritériumok, amikor hengerfejes lesz..." pfff
Chukyka
Chukyka 15 napja
Ezt a cooler bogarasodást szinte minden autón előhozzák. Lamellák elmozdulását. Szerintem ezért felesleges teljes coolert cserélni max meg kell tisztitani nagynyomásúval.
robert barta
robert barta 16 napja
Jók a dísztárcsák. A többit inkább nem írom....
Tamás Denem
Tamás Denem 15 napja
Ja, ja igazi rozsda barna.😂
Andor Kerényi
Andor Kerényi 16 napja
ezek az 1,4 d4d motorok nem francia eredetűek ?
markusz444
markusz444 16 napja
Lájk ha most mész a HAHU-ra toyotanézelődőbe
birmar2
birmar2 16 napja
Nincs sok ebből a típusból, csak szólok :D
Szabolcs Komáromi
Probakor alatti zene erdekelne :)
trocsok
trocsok 16 napja
2:34 Nem értek hozzá, azért kérdezem. A gyári állapot az nem 100%? Valaki világosítson fel! Köszönöm!
trocsok
trocsok 15 napja
@Tamás Denem Köszi! Így már érthető.
trocsok
trocsok 15 napja
@Ferenc Bognár Köszi!
Tamás Denem
Tamás Denem 15 napja
Ez az EUSUMA mérési elv csak ez az elfogadott hivatalosan itt. Azt méri, hogy rázáskor mennyi súly marad a talajon, vagyis milyen jól dolgozik a lengéscsillapító. A nagyobb érték a jobb, 60-100% között kiváló az eredmény. Minél kisebb az érték annál kevesebb lesz a tapadás, ha nem tökéletes sima úton megy az ember.
Ferenc Bognár
Ferenc Bognár 15 napja
Nem, az újkorában sincs 100. Ha egy frissen cseréltet vagy gyári újat megmérnek az is csak kb. 80-85%-os. Mert ez az érték egy viszonyítási szám.
Gábor Molnár
Gábor Molnár 16 napja
Az az olajszürö nem volt lecserélve mostanában az tuti.😎
Zsolt Mezei
Zsolt Mezei 16 napja
Most komolyan senki nem megy az autó alá megnézni mi van? Ezek meglepetések? Vagy a műsor kell?
Tamás Denem
Tamás Denem 15 napja
Nem mindenkinek adatik meg akna, szakértelem, hozzáértés. Ha meg figyelembe vesszük azt a szakembert aki lealvázvédőzte, a lengéscsillapítót, meg a motor oldalát, meg a kipufogót, akkor én nem csodálkoznék.
Attila Szakács
Attila Szakács 16 napja
Racsingra nem ez a jó választás 😄
Channel Csatorna
Egy 370 ezret futott jaguar S-Type 2.7 D érdekelne valakit? (műhely prn ban)
Totalcar.hu
Totalcar.hu 16 napja
Igen, örömmel vesszük a jelentkezésedet a fenti űrlapon.
Farkas Zoltán
Farkas Zoltán 16 napja
Évi 40 ezernél lebeszélni dizelről? De boldog lett volna a MOL ennyi benzin után :D
Channel Csatorna
@Tihamér Labancz Egy kezemen meg tudom számolni hogy hányszor volt szervízben az autóm, mert valamit nem tudtunk mi megcsinálni. Jellemzően azért mert nincs fölös 1.5 millióm hibakód olvasóra...
Tihamér Labancz
@Zsolt Lakatos Akkor maga a kocsi kialakítása, megtervezése a rossz. Ezzel szépen le is írtad.
Tihamér Labancz
@Channel Csatorna Csak azt nem értem, ha ennyire értetek az autókhoz, akkor miért mindig egy autószerelőnek kell megmondania, hogy mi a baja a kocsitoknak?
Tihamér Labancz
@Slim Shady Neked ez jön át, akkor látszik, hogy még fiatal vagy ehhez, és a szüleid autóját hajtod.
Slim Shady
Slim Shady 13 napja
@Tihamér Labancz Ha minél többet megyek évente az autómmal attól menő leszek vagy nagyobb lesz a faszom vagy mi? Nem vágom. Egyre másra olvasom,h. én ennyit megyek meg annyit. Ez valami újfajta menő dolog? Ettől menő lesz valaki? De komolyan kérdezem...
Bálint Magyar
Bálint Magyar 16 napja
Ezzel a kocsival még az egymillió km sem elérhetetlen.
Károly Szabó
Károly Szabó 16 napja
2x is meg volt törve már az autó, de az átvizsgálás kiderítette,hogy sérülésmentes :D
Tamás Denem
Tamás Denem 15 napja
@Károly Szabó A műanyag elemeken nem tudnak mérni festék rétegvastagságot. Ha a sérült elemeket kicserélik épekre, akkor nem lehet azt mondani, hogy sérült az autó, hiszen sérülés mentes.
Peti 0077
Peti 0077 16 napja
@Károly Szabó A cserélt lökhárítós autó meg sérült volt, nagy jelentősége van igaz!?
Károly Szabó
Károly Szabó 16 napja
@Peti 0077 És a karosszéria átvizsgálása csak egy kis rétegvastagság mérésből áll?
Peti 0077
Peti 0077 16 napja
Elmondta az elején, hogy első és hátsó lökhárító lett cserélve ami műanyag,nem lehet rétegvastagságot mérni rajtuk.
Dany Vengeance
Dany Vengeance 16 napja
Gondolom azért, mert a sérült lökhárítót levették és tettek fel egy másikat, ami kb gyári lehet és akkor nem látszik nagy különbség a műszeren.
videovaccser
videovaccser 16 napja
Én azért ettől nem ájultam el
Viktor Baráth
Viktor Baráth 16 napja
Nekem ugyanez az E15 van csak 1.4 vvti benzines, arról is megnéznék egy ilyen videót szívesen 🙂
Zoltán Szabó
Zoltán Szabó 16 napja
A maszkot tök felesleges volt felvenni. Amennyit kint volt az orr, minden fertőzést átadtak egymásnak :)
Gergo Antal
Gergo Antal 16 napja
Ennyi autószerelő ismerőst ami kis hazánkban van, minden harmadik ember autószerelő esküszöm...
Gergo Antal
Gergo Antal 16 napja
@Jorgosz Bacsosz Jogos, rengeteg ilyen "szakterület" van amihez mindenki ért manapság.Csak egy fajta ember van aki mindenhez ért, és az a szomszéd Gyuri bácsi a kocsmában aki aztán tényleg mindenhez ért, zsiguli szereléstől a betonozásig.
Jorgosz Bacsosz
Jorgosz Bacsosz 16 napja
Manapság ehhez is ért mindenki.
Miaminight
Miaminight 16 napja
1 év alatt 45 ezer bele! Hmm az enyémbe is,,kb 5 ezer!! Haha!
Zoltan Dobor
Zoltan Dobor 16 napja
Hu amikor bemondta a rokonos autószerelő dumát :) már mondtam is h akkor a “szokásos “ , csak ugye ez Toyota Corolla -> szepen ram is cáfolt! Semmi óriási meglepetés:fékek megvannak bagóért, a hűtő meg úgy is meghálálja , a maradék ? Egy szakember az aljára ! Mondjuk a első lökhárító engem zavar , és max a lámpa polirozas amit meg megcsinálhatna,ajánlatos ! Kb ennyi Kezitcsokolom! Jó semmi tűzijáték ,de inkább ez mint a sok lefosott nemet “premium”!
MACI111
MACI111 16 napja
Ilyet akkor sem vennék ha a világ legtartosabb autója is... borzalom hervaszto..kockafeju informatikusnak való..
SV77
SV77 16 napja
A tulaj az elejen elmondja h elolrol hatulrol osszetorték, erre a festekretegmerovel vegigmeri a szerelo csavo es azt mondja h serulesmentes az auto....ne errol ennyit bakker....
Tamás Denem
Tamás Denem 15 napja
@Crusaderhun Ahogy mondod. És ezt már több helyen is elmondták, még itt is. Csak nem mindenki figyel.
Crusaderhun
Crusaderhun 16 napja
Csak femet lehet merni vastagsag merovel. A lokharito muanyag minden auton
Dániel Chripkó
Hiányoznak a jó kis német prémiumok, halom problémával, a japánok túl unalmasan jók....😂
Slim Shady
Slim Shady 5 napja
@Donát Szabó Nyilván. Én nézegettem megbízhatósági és elégedettségi statisztikákat. A japán márkák mindig előkelő helyen szerepeltek :-)
Donát Szabó
Donát Szabó 5 napja
@Slim Shady nem lehúzni akartam! Nyílván nem véletlen a jó híre, csak arra akartam rávilágítani, hogy biza ebben is van mosléknak való.
Slim Shady
Slim Shady 5 napja
@Donát Szabó Van pár ismerősöm akinek japán autója van, mind szereti :-)
Donát Szabó
Donát Szabó 5 napja
@Slim Shady nekem ne is mond, pont ezért választottam. Bíztam benne...aztán a szalonban is mondtak érdekességeket a toyotárol. Egyik szerelőnek se volt japán autója, óva intettek tőle. Utólag már mindegy :)
Slim Shady
Slim Shady 5 napja
@Donát Szabó Életemben először hallok ilyet japán autóról. Nem értem hogy történhetett....
Tamas Jancsik
Tamas Jancsik 16 napja
317000km futás az mèg nem sok, 2007-es Transporterrel jártam, 1.9PDTDI, 2019-ben elèrte a 600000 km-t, mèg bontatlan a blokk minden rèsze, a mai napig megy a kocsi, akkor az is elismerèsre mèltó...
Szili dszudzsáró
Az mennyire biztonságos hogy az ülésen nézi a laptopot
Tamás Denem
Tamás Denem 15 napja
Nekünk az.😂
Viktor Juhász
Viktor Juhász 16 napja
Jók nagyon a Japán autók👍 De hogy ilyen rozsdás legyen ennyi idősen😬
György Guj
György Guj 15 napja
Csillag garázs megeszi ám! (Egy német autó tulaj)
Gulyás Dávid
Gulyás Dávid 16 napja
Where is Pesti Csaba?
Benczik Gábor
Benczik Gábor 16 napja
Csaba coming out!
Csaba Horvatics
Csaba Horvatics 16 napja
Hová tűnt Csaba?
Tibor
Tibor 16 napja
Nem osztom a vèlemènyeteket sajnos! 360 e km-nèl hajtókarcsapàgyas lett az enyèm ,pedig 10 ezrenkènt megkapta a 5w30 olajàt! 600 ezerèrt kapott egy felujitott motort! Azóta csak megy ès megy jelenleg 436ezerrel! 🙂
Tibor
Tibor 16 napja
@Tibor Blénesi termèszetesen
Tibor Blénesi
Tibor Blénesi 16 napja
Specifikációra is figyeltél pl api sm
lorekeeper666
lorekeeper666 16 napja
Elvileg egyetemet végzett mérnök a srác, de a maszkot nem tudja normálisan használni. Mehh. Az pedig eléggé cinkes, hogy a diagnosztikai mérést nem rögzítés után elemzi ki a szaki, hanem menet közben néz le több alkalommal is.
Vilmos János Papp
A benzines Corollákkal mi a helyzet?
Vilmos János Papp
@Kulcsár József Automata váltósok milyenek?
Kulcsár József
Azok még jobbak. 27 év 3 toyota szívó benzin motorokkal...0 meghibásodás. A mostani .avensis.400 000 + kilóméteres , és príma.
Nemeth Peter
Nemeth Peter 16 napja
2 maszk, amik semmit sem védenek...
Balázs 0701
Balázs 0701 16 napja
0:11 A tulaj ebéd előtt ment el a felvételre ,hogy ennyire éhes volt vagy ez csak hanghiba a videón?😂😂😂
mradyto96
mradyto96 16 napja
Joautok.hu-n mar lehet is ra licitalni 🧐😄
top_tether
top_tether 16 napja
Tényleg fent van, de ez szerintem a 2019-es hirdetés, amit az előző tulaj tett fel. Lekérdeztem ügyfélkapun, és a hirdetésben leírt km + első tulaj alapján ez fent maradt azóta, ami rendkívül furcsa. Jóautókon nincsen lejárata a hirdetéseknek?
Nagy Sandor
Nagy Sandor 16 napja
Fiat ducato, 3.0 iveco motorral, 1.2milliónál gyári befecsi, gyári szivattyú, gyári minden, teljes terhelésen még 53%-ra nyit a szelep... Szóval az olasz is tud.
vladek vladek
vladek vladek 16 napja
Tán azért mert a Toyota 1.4 D4D motorja Bosch rendszerű common rail . A Bosch pedig az olaszoktól vette meg a licenszét a common rail befecskendezésű rendszereknek.
Zoltan Kadi
Zoltan Kadi 16 napja
Nos igen. És ez az autó még 20 év mulva is az utakon lesz, ha nem basszák agyon
András Arányi
András Arányi 15 napja
Az ügyesebbje képes rá.
Szabó András
Szabó András 16 napja
Ja ha addig nem rohad el meg jobban...
Tamas Jancsik
Tamas Jancsik 16 napja
Így van, mint bármi más. Ma egy 40 èves zsigulit láttam az autópályán...
Zsolt Ev Majoros
Azért ha már forgatásra vitte a tulaj, a motorteret picit rendbe vághatta volna. Az autó meg hát egy corolla ennyi no comment. Grat.
Dávid Barta
Dávid Barta 16 napja
Ivós játék! Mindenki húzzon le egy felest ahányszor a főni-helyettes megigazgatja a lecsúszott avalonos maszkját! :D
narancs5
narancs5 16 napja
Jó reggelt! - mondta Zacher Gábor
Zsolt H.
Zsolt H. 16 napja
Azt mondja a Corolla: Jöttem, láttam, győztem. ( technika japánból)
Tibor Blénesi
Tibor Blénesi 12 napja
@Dicső Dominik Te azt sem tudod délben hány óra 5 éve autópályázok is egy 2006 os évjáratuval olajok szürők féken kivül 2 elsö kerék csapágyat kért és nemrég lépte átt a 300000 kmétert
Slim Shady
Slim Shady 12 napja
@Dicső Dominik Honda lesz a következő, a fasza németet meghagyom azoknak akik el akarják tartani a szervizeket :-D :-D Hordjad csak szorgosan szerelőhöz :-D
Dicső Dominik
Dicső Dominik 13 napja
@Slim Shady Ne is vegyél, vegyél ilyen csoda Japánt.
Slim Shady
Slim Shady 13 napja
@Dicső Dominik Apropó. Nekem is német autóm van, sőt, ismerősi körben is van néhány. Soha többé nem veszek német autót...
Slim Shady
Slim Shady 13 napja
@Dicső Dominik Alapvetően nem a pályázástól lesz hengerfejes, hanem attól,h. rossz állapotú hűtőnek rossz a hatásfoka. Vegyél német autót, senki nem tiltja meg :-) Az összeset megveheted :-)
Lajos Csukás
Lajos Csukás 16 napja
Ennyire elfogult videót ritkán látni...semmivel nincs kevesebb baja, mint egy bármilyen más normál állapotú autónak, csak ez ráadásul pluszban még rozsdásodik nem kicsit.
modell OSI
modell OSI 16 napja
Vicces volt, ahogy a szerelő ámuldozik a futásteljesítményen. Nekem itt áll a garázsban valami 605ezer kilométerrel, szűz motorral, üzemanyagellátással és érintetlen kuplunggal. Ettől hogy befosna.
Homelander
Homelander 16 napja
Ha kilóg az orrod a maszkból, akkor semmit nem ér, amit csinálsz, öcsi!
Krisztián Marton
Ha a Diesel motor "dízeles,, , akkor az Otto motor "ottós,, ? 🤔
Joos Balazs
Joos Balazs 16 napja
Ez egy jó autó! Pont.
Szabó András
Szabó András 16 napja
Jol szetrohadva...
Kristóf Turánszki
maszk lol
Kiskaresz03
Kiskaresz03 16 napja
4:20 Bálint! az fújós tüv-öt kapott csak :'D
Gergo Antal
Gergo Antal 16 napja
Sajna antikolva nem lett, így nem érvényes :D
Bolygóhollandi
Bolygóhollandi 16 napja
Az operatőr szabin volt? :P
MrMentalzero
MrMentalzero 16 napja
Avensis 2002 /T22/ 1.8 benzin. Hű társ. Az olajat eszi, de ezzel együtt lehet élni.
MrMentalzero
MrMentalzero 15 napja
@György Guj 8 liter nem a világvége.
György Guj
György Guj 15 napja
Csak épp a benzint is eszi, ez a baj velük.
Jozsef Berta
Jozsef Berta 16 napja
Az a párbeszéd :D UUH! A klímahűtő az.. UH! uUH!
gefuzo
gefuzo 16 napja
majdnem behánytam... hogy lehet így kamerázni?
benpinter1988
benpinter1988 16 napja
Nem túl jó hogy ezt a ragacsos kátrány "alvázvédőt" fújják mindenre. Sokszor többet árt, mint használ. Ha már eleve rozsdás felületre viszik fel, csak mégjobban szétrohad alatta a lemez mert bezárja a nedvességet, aztán nagy foltokban hullik le rozsdával együtt az egész. Lanolin vagy cosmoline sokkal többet véd, azzal évente kétszer érdemes lekezelni hogy igazán jó legyen a védelem.
benpinter1988
benpinter1988 16 napja
@Milán Zarka nem ismerem a magyar árakat, kb. 20 liter kerül 45 ezer forintba átszámítva. Ezt levegős festékszóró pisztolyba lehet tölteni és kifújni ahová kell.20 liter 2-3 autóra elég, bőségesen fújva.
Milán Zarka
Milán Zarka 16 napja
Majdnem 20 ezer ft egy kiló lanolin. Ez biztos? Nem vazelin akart lenni?
Ferenc Kiss.
Ferenc Kiss. 16 napja
1:Majdnem pont ilyet(benzines)vezettem a Usankában. 2:Soha nem gondoltam arra,hogy mit tud,vagy tudna gyorsulni,aszfaltot kitépni a helyéről. 3:A kereszttartó orbitális rohadása több mint furcsa.A majdnem hibátlanul csillogó Galantomon,(usankás)középen volt egy kis rohadás,(6x6 cm)de jobbra,balra a festék teljesen O.K. volt..
Szabolcs Tóth
Szabolcs Tóth 16 napja
A hibákat is figyelembe véve 1,3 millióért nem volt ez rossz bolt.
Zsolt Bucskó
Zsolt Bucskó 16 napja
Mint a Suzuki swiftek 1997 től elképesztő mérnöki technika. 🙏
Sanyi Sanyo
Sanyi Sanyo 13 napja
@Tamas Jancsik De a tartossàgban nem az..😂🤣
András Arányi
András Arányi 15 napja
@Zsolt Bucskó Alvázmosás!!!
András Arányi
András Arányi 15 napja
@Tamas Jancsik Egyszerűt, de nagyszerűt csak zsenik tudnak produkálni. Bonyolultat sokkal egyszerűbb. Lásd a két Porsche-t.
Zsolt Bucskó
Zsolt Bucskó 16 napja
Nem értjük egymást. Nem vitázom. Semmi értelme. Pacsi. 🙏🌞
Szabó András
Szabó András 16 napja
Ha neked a regi swift a kutyol egyszerusege mernoki munka akkor nincs tobb mondanivalom😂😂😂
Tibi. K
Tibi. K 16 napja
Cecília sírva fakad ha meglátja hogy a tulajdonos nozija kint van a maszkbol 👃👃👃😄😄😄
Patrik Umenhoffer
@Pál Lakatos te a maszkot a szemeden is hordod és azért nem látsz esetleg?
Tibor Mohácsi
Tibor Mohácsi 15 napja
@Pál Lakatos az elmult 1 év távlatában nem sok haszna van a maszknak. csak nézd meg : minél több az oltott és a maszkviselő annál több a beteg...
András Arányi
András Arányi 15 napja
@Szabolcs Tóth Ez igaz. Én is szemüveges vagyok.
ÉVI VELÜNK VANNAK
tegnap azt mondta az m1 en nyunyóka mindenki tegyen meg mindent azért HOGY MEGFERTŐZŐDJÖN :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD fák meeeeeeen
Tamás Gábor Barna
​@Szabolcs Tóth, ​megfelelő maszkot kell venni és az szemüveggel sem párásodik be, cserébe megfelelően zár az orr-résznél is. Ez ugyanolyan, mint hogy a szervizes kollégára pedig láthatóan kicsi a maszk, ezért csúszik le folyton. Értem én, hogy céges, de nem véletlenül gyártanak több méretben maszkokat, hiszen nem vagyunk egyformák. Meg kell találni a megfelelőt.
Csaba Vartik
Csaba Vartik 16 napja
Bejaratos
bmob
bmob 16 napja
9:06 gitár vagy váltó? :D hehe
david 92
david 92 16 napja
Á telleg mar nem az igazi a müsör... Követeljuk a nemetbol behozott lelakott premium kotlákat
Chukyka
Chukyka 15 napja
Szolni kell pár Borsodi TESÓ-nak hogy vigye be a szekerét XD
A Béla
A Béla 16 napja
@david 92 Igen rosszul fogalmaztál, azért mert direkt azt szeretted volna kihangsúlyozni, hogy a prémiumok "kotlák", főleg a németből behozottak.
Tamas Jancsik
Tamas Jancsik 16 napja
@david 92 Na, így már mindjárt más! 🤣
david 92
david 92 16 napja
@Tamas Jancsik az is nemetbol hozták be. Rosszul fogalmaztam az elozo posztomban Koveteljuk a nemetbol behozott kotlákat es s nemet premiumokat
Tamas Jancsik
Tamas Jancsik 16 napja
Így van, illetve a porrá rohadt, rommá pusztult japán kotlákat, mint a múltkori Yaris!🤣🤣🤣
B Roland
B Roland 16 napja
16:44 "Remélem még sokáig a társam lesz" - jó látni, amikor így tekintenek egy kocsira, nem pedig lelakják trehány módon.
Adrián Kósa
Adrián Kósa 12 napja
@Manu több mint 16 éve van autóm, de 5db autónk van összesen volt idő kitapasztalni, hogy mit szeretnek a dögök és mit nem. Kertesháznál télen az egerek, cickányok mániája volt dióval telehordani a motorteret, mert kényelmesen fel tudtak mászni a motor tetejére, mert tiszta volt a motor. Aztán lehetett 3 kutya a háznál, kutyaszőr a motortérben, se a rágcsálókat, se a nyestet nem érdekelte. Viszont amióta csak a motor alját mosom le az olajteknő vonaláig, hogy műszakin ne egy ocsmányság legyen alulról, onnantól felfelé vastagon olajsaras, azóta semmi gond egyik autónkkal se. Tetején végigmegy a nyest, odapiszkít, de a motortérbe se rágcsáló, se nyestnyom :) Ezt mindenki döntse el maga, nálam bevált, engem nem zavar az olajsár, amúgy is nehéz lenne egy öreg autóknál (25 év) megoldani, hogy sehol ne legyen olajszivárgás.
Manu
Manu 13 napja
@Adrián Kósa Eddig a motormosàstól csak az vetett vissza H nem vállalnak rá garanciát és ha amiatt lenne baja a motortérben bárminek ideges lennék,de ez így még egy ok, köszönöm!
Adrián Kósa
Adrián Kósa 13 napja
Mindenki odavan a tiszta motortérért, aztán amikor a nyest összerágja a vezetékeket, akkor meg sopánkodnak. Én direkt nem mosom egyik autónk motorblokkját, motorterét sem, vastagon áll az olajsár rajta, azóta nem is megy fel a nyest, csak végigmegy az autón és rápiszkít valahova. Amíg tiszta volt, rendszeresen bemászott a motortérbe is, szilikonos dolgokat megrágott. A nyest sem hülye, nem szereti összepiszkolni a bundáját.
Manu
Manu 14 napja
@narancs5 Tudja, az nem feltétlen az igénytelenség. Ugyanez a Corollám van csak 1.4 benzin, nem ennyire de hasonlóan nem tiszta az a rész. Ennek oka az is, h évente kb 2-3 szor nyitom fel és szembesülök ezzel, mikor ablakmosót öntök bele.. Előző autóm, ami VW termék volt, sokkal jobban és sajnos többször zavart a koszos a motortér :)
Chukyka
Chukyka 15 napja
@narancs5 "gondozásmentes"
agymosott09
agymosott09 16 napja
Ezt az orról lelógó maszkoviselést nem kéne promótálni. Bocs, mert érdekes a műsor, de ez no-go.
Gergely Turcsanyi
@Attila B. Ha valaki hülye, az zavar. De lehet, hogy csak én vagyok érzékeny és allergiás az idiótákra.
Attila B.
Attila B. 15 napja
@Gergely Turcsanyi Zavar?
agymosott09
agymosott09 16 napja
@Gergely Turcsanyi A videóhoz van köze, nem a tárgyához.
Gergely Turcsanyi
Ennek ugyan mi köze van a videó tárgyához?
KiaKK
KiaKK 16 napja
~260e km első tulajos 1.4 D4D corolla van a családban. Aláírjuk a tapasztaltakat. Akinek elég a 90LE, azt kiviszi a világból és akár 4liter alá vihető a városon kívüli fogyasztás. Csak kopó-fogyó alkatrész volt eddig cserélve, meg a kötelező. Hibája sose volt az eddigi 14 év alatt.
KiaKK
KiaKK 15 napja
@György Guj Örüljünk, hogy vannak még ilyen autók.
György Guj
György Guj 15 napja
Kb ezt a golfomrol is elmondhatom, az 140Le, 2010, kombi, 300 ezer felett járok, kopó dolgok kellenek bele, mondjuk ez nagyjábol minden autóra elmondható, amiket (normális!) motorral adnak el.
Gerrard Steven
Gerrard Steven 16 napja
anyád
Zoló Pzs
Zoló Pzs 16 napja
Olajszűrő szopó helyen van kb és nem kínlódtak vele, maradt a régi
Dávid Nagy
Dávid Nagy 16 napja
Lehet jó dízel motorokat is gyártani nem csak ezeket a Német dízel vackokat amik elcsalják még a környezet védelmi normákat is.
Tamás Denem
Tamás Denem 15 napja
Nagy eséllyel mindenki csalt valamilyen téren, csak őket rakták pellengérre, és még az is lehet, hogy direkt.
Dávid Nagy
Dávid Nagy 15 napja
@György Guj Örülök hogy rendben működik az autód.
György Guj
György Guj 15 napja
Haha, az én dízel vw crtdi vackomban 307 ezer van jelenleg, és köszöni jól van. Ja és ló is van benne, nem mint ebben.
elektric power
elektric power 16 napja
Már egyszer leírtam másik résznél, hogy nekem volt egy még eredeti Japán Yarisom, amiben panasonic akksi volt, 13 (!) évesen cseréltem le az akksit, mert télen minusz 10 fok alatt már nem indított hidegen...:)
Tamás Denem
Tamás Denem 15 napja
Igen a gyári első akksik ilyenek szoktak lenni. A boltiak meg drasztikusan gyengébbek.
Tibor Blénesi
Tibor Blénesi 16 napja
Nekem 92 es 1.33 benzin corollába 16 évig 240000 km nél cseréltem a gyári panasonic akut
Róbert Gyói
Róbert Gyói 16 napja
2009.04-es Verso, 2020 november végén kapott új akksit. Bírta volna még tovább is a szervíz szerint, de akkkkciós volt, így kapott egy újat.
Tibor Erdős
Tibor Erdős 16 napja
Gyári akksiknál nem ritka. Megane II-nél én is 13 éves akkut cseréltem le, mert télen lassan forgatott. (diesel)
Totalcar.hu
Totalcar.hu 16 napja
Köszönjük, hogy ismét leírtad. Érdekesség.
A. Z.
A. Z. 16 napja
Ez a maszkráncigálás...
okorfalvi
okorfalvi 16 napja
Pesti Csaba hol van ?
Bence Pál
Bence Pál 16 napja
Ahogy megláttam a diag részt tudtam, hogy a kommentben ebbe bele lesz kötve. Ugyan már! Milliószor rosszabbak vannak az utakon, van aki előzés közben tiktok videókat néz. Nincs abban semmi, mikor valaki alkalmanként diagnosztizálja menet közben az autóját. Lemerem fogadni, hogy aki megszólja az is szokott rádiót babrálni, telefonszámot keresni, enni, stb.. Tudom, hogy mindennek van határa de ne legyünk már droidok!
Tamás Denem
Tamás Denem 15 napja
Ha belegondolsz abba, hogy itt nem csak diagnosztizált, hanem beszélt, kigondolta, hogy mit akar mondani, értelmezte az adatokat és időnként megnézte, hogy van-e előtte valaki, ráadásul nem magán, hanem egy viszonylag forgalmas úton. Ezt gyakorlatilag senki sem tudja megcsinálni egyszerre. Ezért nagyon balesetveszélyes. A fogadást biztosan elvesztetted, pl a rádió állítás semmilyen odanézést nem igényel.
András Arányi
András Arányi 15 napja
@Tamás Ráduly Ez normál vezetés. Itt a sofőrnek a vezetésre kell koncentrálnia, a mitfahrernek a műszerekre!!!
András Péter
András Péter 16 napja
@Bence Pál Pláne, hogy irgalmatlanul unalmas is volt, amit mondott
Bence Pál
Bence Pál 16 napja
@narancs5 Ezzel egyet tudok érteni, hogy a szerkesztő helyében én is kevesebbszer/alig mutattam volna erről jelenetet a békesség érdekében.
narancs5
narancs5 16 napja
Az alapvető probléma az, hogy ezt hosszan mutatják egy kvázi országos csatornán. Ezzel erősíthetik néhányakban azt a tévhitet, hogy ez rendben van. Mivel a műsor közvetetten a közlekedésbiztonságról szól, ezért ez nem tűnik jó ötletnek.
Norbert Murányi
Ott egy kis rozsdafolt oszt 20 ev utan sem birja megragni a Japan vasat ne alvazvedoztem sosem !
Szabó András
Szabó András 16 napja
Mi szeretnel?
Jorgosz Bacsosz
Jorgosz Bacsosz 16 napja
A maszk használat sokat elárul a srác értelmi szintjéről.
Attila B.
Attila B. 15 napja
@Fentanyl Floyd Baromság. Ezek szerint te nem hordod? Boltba is anélkül mész be?
András Arányi
András Arányi 15 napja
Nekem két festőlaborban dolgozó kollégám halt meg rákban.
Fentanyl Floyd
Fentanyl Floyd 16 napja
@Jorgosz Bacsosz Ezt most a CDC-re mondod? Én csak tőlük idéztem ;)
Jorgosz Bacsosz
Jorgosz Bacsosz 16 napja
@Fentanyl Floyd Ostoba.
Homelander
Homelander 16 napja
@Fentanyl Floyd Ja bocs, még egy kamuvírusdumás genetikai hulladék. Mire is számítottam.
And Saa
And Saa 16 napja
Egyre többször szerepel a műsorai tokban, hogy alvázvédőshöz kell vinni az autót igen ám, de kihez, honnan döntse el az átlag ember, hogy ki végez rendes munkát. Csinálhatnátok egy ajánlási, minősítési rendszert.
Sanyi Sanyo
Sanyi Sanyo 13 napja
@Jakshee Megadhatnàd a cimèt is.? Ha màr enyire dicsèred. Szia
Márton K
Márton K 15 napja
@Naruto Uzumaki TTF-et érdemes még megnézni. Már ha vállalnak újra ilyet a tavaly év végi leállás után.
Naruto Uzumaki
Naruto Uzumaki 16 napja
Igen, Én is akartam anno és ki is néztem a Rusztikát, de előtte nem sokkal csukták be a boltot. Mindent néztem már Budapesten, de mindig minden műhelynél volt 5-10 rossz vélemény, amik alapján nem mertem elvinni azt autómat, mert mi van, ha Én is belecsúszok abba az 5-10 elégedetlen vagy átb@szott emberbe? Nem 1-2 mondatban írták le a problémájukat, hanem konkrétan leírták a történeteket, amik még így sem biztos, hogy teljesen igazak, de a biztos az, hogy semmi sem biztos. Lassan lelkiismeretes szerelőt sem talál az ember, nemhogy rendes lakatost, fényezőt esetleg alváz- és üregvédelemmel foglalkozó szakit.
Kiskaresz03
Kiskaresz03 16 napja
@Marcell Linczmayer vagy az érdeklődésre kapsz egy, majd talán másfél év múlva tudunk foglalkozni a kérdéssel üzenetet :D
Márton K
Márton K 16 napja
Főleg, hogy a rusztika sajnos off már.
Következő
Így készül a magyar sportcipő
14:31
Így készül a magyar sportcipő
14:31
Büntetőfékezés a menő!
17:08