Sötét

Így szüntetjük meg az olajfogyasztást? - 400 ezer kilométer után kuka vagy menthető? 

Feliratkozás
Megtekintés 117 E
97% 1 142 24

#totalcar #rulettastra #olajfogyasztás
Támogatónk a Lájer Kft. Precíziós automatizálási megoldásokban az élen. lajer.hu/
A RulettAstra legkomolyabb problémája, hogy az 1,6-os Ecotec motor drámai mértékben fogyasztja az olajat. Eleinte motorcserében gondolkodtam, de miután a mélyére ástam az Ecotec-legendáriumnak, úgy tűnt, egy mezei gyűrűzés és a hengerfej felújítása megoldja a problémát.Ez a motor még nem olyan, mint egy ma is kapható négyhengeres lényegesen kevesebb segédberendezéssel működik, mégsem állnék neki otthon lebontani. A Feladatot az Autoscope Bosch Car Service vállalta magára, és miközben elkészült a pörkölt, az is kiderült, menthető-e a 400 ezret futott motor.

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2021.márc.21.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 100   
János Béres
János Béres 9 napja
Cseréljétek le a süket hangmérnököt...
Ha Gabru
Ha Gabru 14 napja
8:24 FURAT!!!4!!444!!4!!!
forza
forza 14 napja
Mi az édes apámmal ide visszük az autóinkat szerelni.
Péter Balázsi
Péter Balázsi 15 napja
A "lyukmikrométer" hivatalos megnevezése furatinró Ez egy kissé félrevezető lehet De amúgy jó videó
Sándor Tóth
Sándor Tóth 14 napja
Helyesen: intó, azaz tapintóemeltyűs furatmérő mikrométer. Mert a gépész ember csak egy lyukat ismer, a többi az furat... :)
Kristóf Czitkovics
Szerintem olcsóbb lenne, ha vennél bele egy 1.8-as benzin mocit
VP 7
VP 7 16 napja
Egy ilyen műtét meglehetősen drága (és egy bosch szervizben kb 2x annyiba kerül mint egy kisebb és mégkeletibb műhelyben) viszont hatásos, tudok ilyen motoros astrát ami 10éve lett javítva és azóta is hibátlan. Amikor Antihoz került az autó még az elején arról volt szó hogy megy bele egy bontott 8 szelepes motor és be is fogja papíroztatni. Na annak sokkal jobban örültem volna, jó lett volna látni hogy egyáltalán mi az útja a dolognak bürokrácia szempontjából és hogy mekkora szopás járhat. Kár.
Józsi The Rocket
Milyen rendes barátaid vannak... hol lehet jelentkezni barátnak!? (ez nekem is menne)
Pál Horvath
Pál Horvath 16 napja
Adott egy Honda accord 1.8benzin.99es évjárat...2005ota gáz-os...414.000km....szerencsere halk,megy..Honda szervíz mondta,hogy egyik legjobb Honda konstrukció..(1.8vtech)..külföldre járok vele.. szerencsére eneos 5w30fogyasztas 1300km és úton,úgy 3dl...😊 még megtartom
István Borsody
István Borsody 16 napja
Profi az Úriember,de egy valamiben nem értünk egyet:Több Zsiguli motor felújításnak voltam tanúja,volt olyan,amit 260000 km után újítottak fel,és olajcserétől olajcseréig 1l olajat öntöttek utána.
Tamás Gergely
Tamás Gergely 17 napja
Ha van rá mód, még több ilyen motor birizgálós szerelős videót szeretnék látni. Sosem szereltem autót, de rettentően élvezetes nézni, hallgatni, tanulni, hogy mi is zajlik épp a szerelő keze alatt
Zoltán Schaffler
Ezzel a maszkkal a bohockodás vicces azért...jo volt különben köszi :)
Chukyka
Chukyka 18 napja
Ez a Mester ember igazi önellátó. Amig szereli a kocsit addig az ebédet is megfőzi. Minden elismerésem. Ezt probálnád megcsigcsinálni egy márkaszervizben XD RESPECT.
Kránicz Lajos
Kránicz Lajos 18 napja
A Lada lehet azért bírt csak kb. 70 000km-t a gyűrűzésig, mert olyan szinten volt az akkori kenőanyag technológia. Nem csak az anyagminőség számít. A be(nem)tartott technológia is persze, de arról aligha lesz hiteles forrás.
Zoltán Orbán
Zoltán Orbán 18 napja
Azért a maszkot ki lehetett volna hagyni
Zoltán Radnai
Zoltán Radnai 18 napja
Tetszett a videó várom a folytatást ! A mester úr elfelejtette mondani hogy a 30-50 évvel ezelőtt forgalmazott motorolajok korán sem voltak olyan jó minőségűek mint a mostanság a boltokban kapható kenőanyagok. Régen M-SE SAE 20 as meg 40 es, egy fokozatú motorolajok léteztek. Többfokozatú motorolaj ritka volt és drága . Nem 10 ezer km ként kellett volna cserélni olajat a motorban hanem 4-6 ezer km után. Hát nem volt csoda ,hogy egy 105 ös Skoda motort idő előtt hüvelyezni, vagy egy Zsiguli motort felújítani kellett. Ha egy 40 évvel ezelőtti motorolajat öntenék egy mai korszerű autóba biztos pár ezer km után hasonló "kanyarhajtókar" nézne ki a gépház tető alól.
gumicsont
gumicsont 18 napja
Várjuk a folytatást, remek videós anyag, Köszönjük!!! Mintha Béla Báttyámat látnám, hallanám! Bélabá a mi helyi megbízható szeretett SZERELŐNK!
Hári Csaba kispotter92
Ez egy nagyon jó rész volt! Nagyon jó öreg tapasztalt, profi szerelő mesterrel.
misiba misiba
misiba misiba 18 napja
Lehet hogy le fogtok hurrogni,de miért szakítja bele a csavart a leömlőbe? A hegesztő pisztolyt nem ismeri?
Tibor Móré
Tibor Móré 18 napja
Nagyon jó lett a videó. Igazi mesterembert ismertem meg.
Zoltàn Hidi
Zoltàn Hidi 18 napja
Lehet én bambultam. Mi volt a köret a pörihez?
Boy Rézy
Boy Rézy 18 napja
Anno az autószerelő javította a gépkocsikat ==>> a mostani rádugja a számítógépet és kód szerint kiírja a hibakódját azt könyvbe megnézzi mi a hiba oka és azt cseréli kompletten !!!!!!!!!!!!!! 👍👍👍👍 😎 Anno 1981-84 között mint autóvillamossági szakmunkást (nálam) a hiba keresés folyamatát tanították meg ===>> nyilván azóta az autó mint olyan sokat fejlődött technikailag ez fix. !!!!!!!!!!!!! Otthon már nem igazán fogod kiszedni az autó motorját => anno Skoda 105 S motorgenerál egy hétvégén meg volt !!! Trabant-ról nem is beszélve .... (1980-as években) 👍😊😊😊
MetalTrabant
MetalTrabant 19 napja
Teljes képzavarban voltam akkor eddig... én azt hittem, ilyenkor a dugattyúkon lévő (gondolom olajlehúzó) gyűrűket cserélik, nem is tudtam, hogy a dugattyúgyűrű az igazából a motorblokkban van... elég megtévesztő a neve. Sajnos a Lanceremben is aktuális volna a művelet, de lehet inkább kevesebbet futott bontott motor lesz belőle, az olcsóbb megoldás haver szerelőnél.
Aron Barabas
Aron Barabas 19 napja
Ne kinozzatok a maszkolast!
Harpauer József
Azt a mindenét, a traktorokon van kanyar-hajtókar?
Botond Bencze
Botond Bencze 19 napja
A videó jó mint mindig... De egyre unszimpatikusabb hogy egy 16 perces videóban van vagy 6-7 reklám...
Dávid Simon
Dávid Simon 19 napja
Szebb napokat is látott már az IFA w50 hajtókar... 😊
Zerkovitz zoltán
Ebbe a motorba se sűrűn cseréltek olajat, és vélhetőleg ásványi olajjal használták mert ilyen koksz lerakodást szintetikus olaj nemigen okoz. Jó lett volna lefilmezni a dugattyúhorony állapotát (mennyire van kitáskásodva)illetve a gyűrűk profilját(mennyire "hegyesedtek" ki). Ennyit futott motornál nem szokott pusztán gyűrűzés sok eredményre vezetni, mert az új gyűrű is lötyögni fog a kopott dugattyú horonyban és ha a nagy hézag miatt ferdén megszorul, akkor pár ezer kilométer után újra enni fogja az olajat(régi szakik ilyenkor vastagabb gyűrűt használtak(feltéve hogy volt adott méretben) és esztergával kijavították a hornyot, ha az anyagvastagság engedte. Amit a képek alapján lehet látni, hogy a 4 hengernél komolyabb probléma van, mert a kipufogó szelep olajos, nem tudott olyan hőmérsékletre felmelegedni a szelep hogy leégjen róla az olaj(trafó hiba, kábel hiba, esetleg gyertya hiba, befecskendezési hiba állhat a háttérben). Az autónak elég beteg hangja volt a korábbi adásban, volt rendes alapjárata? Check Engine lámpa világított? Arról is érdemes lenne felvételt készíteni amikor a gépműhelyben nyomás próbázzák a fejet, illetve a szelepek gallérja és szelepülék felülete milyen állapotban volt.
Mátyás Vásárhelyi
ilyen szimpatikus hozzá értő becsületes szerelőből már sajnos alig van! Órákig tudtam volna hallgatni!
Mihály Fogarasi
Csak hogy mindenki értse: a 400.000km megtett opel, amit mindenki fikáz, hogy eszi az olajat, egy generál után nem fogja enni az olajat. Illetve csak annyira, mint bármelyik másik autó. Micsoda meglepetés.
Thomas
Thomas 19 napja
Igazi hozzáértő, sokat látott ember. Nem kapkod, nem diagnosztizál előre a levegőbe feltételezés alapján. Kevés ilyen szakértő van már sajnos. Az tuti, hogy amit csinál az rendesen meg van csinálva.
Crusaderglenn
Crusaderglenn 19 napja
Hozzá fogok fordulni .
Gábor Nagy
Gábor Nagy 19 napja
Az én Passatom ezer kilométeren kajált 1 liter olajat. A szerelők látatlanban motorcserét javasoltak, meg hogy szét van kopva, öreg, nem éri meg, stb. Szelepszár szimmeringet kellett cserélnem 4 ezer Ft-ért :D Persze ha már meg volt bontva, akkor tettem bele új Mahle gyűrűket is. De nem is nagyon kellett volna.
Tibor Túri
Tibor Túri 19 napja
10/10 varom a folytatást :)
Imre Tóth
Imre Tóth 19 napja
Igen, van Powerbox. A jobbak 15-20 lóerőt is dobhtnak. Viszont a szívósor lerövidítésével eltolódik a nyomaték és teljesítmény csúcs, kb. 1000 fordulattal magasabbra. Alul gyengébb lesz, felül erősebb. Azért nem voltak teljesen hülyék Opeléknék amikor igy alakították ki a szívósort. :)
Dénes Barócsi
Dénes Barócsi 19 napja
A 90's években talán még a 2000's évek közepéig volt az autógyártás aranykora. A Mai benzines motorok már nem mennek 400000 kilométert! Jó ha 150000-200000 elmennek !
Zerkovitz zoltán
Ez így nem igaz. Az anyagtechnológia sokat fejlődött az elmúlt 3 évtizedben, olyan anyagszerkezeteket hoznak létre porkohászati eljárással vagy speciális kovácsolással amiről régen álmodni sem mertek. Az elnyújtott szervizintervallumok, a megemelt fajlagos teljesítmény, az üzemelési költségek minimalizálása és a környezetvédelmi normák mind befolyásolják a motorok élettartamát. Abban van igazság, hogy a régi motorok zömét jelentősen túlméretezték(nem számított annyira a többletfogyasztás), így lehetett őket javítani. A főtengelyeket lehetett köszörülni, a blokkok 1-3 túlméretet is elviseltek, a hengereket nem látták el speciális kopáscsökkentő bevonattal és még sorolhatnám. A mai modern motorokat azért nem újítják fel, mert a bonyolultabb szerkezet szakszerű felújítás költsége olyan magas, hogy olcsóbb egy bontott cseredarabot beszerezni vagy ha ez nem lehetséges akkor másikat venni és a régit szétbontani.
dzsonzon1
dzsonzon1 19 napja
Minden Bosch szervízbe mindenki valamilyen főnök/vezető.
Zsófia Molnár
Zsófia Molnár 16 napja
Ez az illetô speciel az egyik fônök
Alex Official
Alex Official 19 napja
Attila is nagy BMW szerelő volt…😥 Egy jó embert veszítettünk el…🖤
Árpi Havrán
Árpi Havrán 19 napja
Szegény furatmikrométer csak lyukmikrométer lett :D
DrGenya86
DrGenya86 18 napja
Ami ráadásul egy furat into. (subito)
Norrisz Csak
Norrisz Csak 19 napja
Mester úr! 99’ opel vectra b2 2.5 v6-nál mennyi lenne a javítás összege a komplett motor generálnál?
Máté Horváth
Máté Horváth 19 napja
Persze-persze, fontos az is hogyan halad az Astra felélesztése... De senkit nem érdekel, hogy milyen lett a pörkölt??? Pörkölt volt az egyáltalán vagy esetleg valamilyen más titkos műhely-bogrács? Hogyan került a bogrács az abroncs szerelő gépre? A hagyma szalonnával együtt lett zsírjára pirítva? És még megannyi megválaszolatlan kérédés merülne fel! Szerintem megérne egy külön videót!
Totalcar.hu
Totalcar.hu 19 napja
Fantasztikus volt a pörkölt, fehér kenyérrel ettük!
Tamás Kalla
Tamás Kalla 19 napja
Jó volt ezt nézni. A szakma szépsége. Csak az érti meg aki a szockós autókat bűvölte. A mai szervizek zöme el sem vállal ilyen munkákat. Motorcsere oszt jó van.
Maisonfeuspectateur
Rengeteg az életlen kép, nem lehetett volna manuálisra állítani a fókuszt? Rengeteg részletről lemaradtunk!
Ákos Török
Ákos Török 19 napja
jó kis videó, de még mindig nem tudtunk meg semmit...nem igazán hatásos ez a hatásvadász sorozat szerű bemutatás...
Gyula Nagy
Gyula Nagy 19 napja
@7:10 Egy kis automata valto olaj megjavitja.
thaifold
thaifold 19 napja
Szeretni való szaki.
ricsi balogh
ricsi balogh 19 napja
Az ilyen szakikat egész nap el tudnám hallgatni... A környéken sajnálom egy egyet sem ismerek ilyen embert aki ennyire nornalisan hozza tudna állni az ügyfeléhez.
Kristóf Nemes
Kristóf Nemes 19 napja
Azt a maszkot tényleg rá kellett erőltetni?
KIORITZ ECHO
KIORITZ ECHO 19 napja
Beszéld a marhaságot .. zsiguli 80 ezer utan general . Faterom zsigajaban 365 ezer volt akkor kelett gyuruzni. A sajatom 1200 ladamba 165 ezer km utan 13,5 kompreszio volt minden hengerben. Bontatlan blokkal ....
Péter Tóth
Péter Tóth 19 napja
2108 apám az első tulaj , 415 000 km-nél kellet megbontani , nem volt válla a hengernek , csak elfogytak a szelepszárszimeringek . Most lessz benne félmillió . Nem tudom miről beszél ez a szaki .
Sándor Ferenczy
Te találkoztál két Ladával. A szerelő több százzal.
Zoltán Varga
Zoltán Varga 19 napja
Gratulálok! Ritkaság az ilyen ember manapság.
Gábor Szabó
Gábor Szabó 19 napja
Csak egyetérteni tudok a szerelő úrral. A 80-as években, a Merkuros AFIT-os időkben az új szocialista autókra 1 év és 10ezer km garancia járt. Kb 100ezer km élettartamra voltak tervezve a motorok. A LADA motorokat 100ezernél meg kellett gyűrűzni, a kartergáz csövet lefordították, hogy a kocsi alatt távozzon a füst. Így még el lehetett menni 30ezret, de 130ezernél tuti meg kellett fúrni a blokkot. Túlméretes dugattyúkat úgy lehetett kapni mint boltban a kenyeret, akár a lengyel piacokon is. Irígykedve és hitetlenkedve hallgattuk az egyes Golf meg az E Kadett tulajokat, hogy bizony az ő kocsijukban a motorok 3-400ezer km-t simán elmennek megbontás nélkül. Nagyot változott azóta a világ, legalábbis itthon.
Reichert Norbert
A videó marha jó lett, egy igazi szakit láthatunk...de engem főleg a zene érdekelne ami szól a szerelés alatt :)
Kocz Ka
Kocz Ka 19 napja
Kisebb összegbe fogadnék, hogy Niels Frahm.
Nagy László
Nagy László 19 napja
Az öreg profi szerelő. Hol az utánpótlás az ilyen szakikból?
Cá Peti
Cá Peti 19 napja
Hogy is hívátk a fiat 500 helyes csajszit, Dóra? Mi is volt? 50e km alatt annyit öregedett a gyójtótrafó csatija,h csak roncsolással lehetett levenni róla. Egy egyszerű csatit róla beszélünk. Akkor hol jobb minőségűek a mostani autók.
Kory
Kory 18 napja
Műanyagokban rosszabb minőségűek, az újrafeldolgozás miatt.
Buci Tomi
Buci Tomi 19 napja
Én nem szeretem azt a szót,hogy égett olaj. Szebben hangzott volna,hogy a nem megfelelő minőségű olaj, nem megfelelő csereperiódus, valamint ,sűrű hideg indítás, sok városban való közlekedés. Anti egy vélemény ,időnként ne akarj túlságosan belemagyarázni dolgokat mert felesleges. Lásd nem jó helyen van a légszűrő,mert 80centit megy a levegő. Ilyeneket ne mert nem valós. Szerintem.
Mate Bartha
Mate Bartha 19 napja
Az úrnak Feri bácsinak nagyon sokat hordtam alkatrészt 😊😊
CS
CS 19 napja
Betegágy és a doktor urak :D
Buci Tomi
Buci Tomi 19 napja
Lada motorok elmentek 200-300ezret, Skodák 80-jóindulattal 130ezer, dáciák ha szét nem hullottak azonnal, teljes szétszedés majd összeszerelés után azok is elmentek 300ezret. Stb.
kiddy775
kiddy775 17 napja
Az "eredeti" Fiat által felügyelt minőségben is max. 150/200.000km-t ment el IDEÁLIS körülmények között. Ami magyar iszonylatban ritka. Még most is az.... Skodát kevered a Daciával. Ott is a gyártói hanyagság volt a nagy gond. Azért a skodri sem tudott 300.000km-t. Viszont egy pár fokkal jobban figyeltek a gyártási normákra. A végfelhasználókon és a rideg tartáson vérzett el mind. A féket és futóműt 1,5-2 évente (5-6000km) majdnem teljesen újra kellett építeni alattuk. Tartós szoci autó fogalma kitalált mítosz. Szerelőként mondom.
György Nagy
György Nagy 19 napja
Három zsigulim van.Teljesen mások a tapasztalataim mint amit az Úr mond.A mai jó minőségű prémium üzemanyaggal és jó minőségű motorolajjal azért sokkal többet birnak a ladák mint régen. Ismerek olyan ladát ami 400 ezer km-t ment az első fúrásig és gyűrűzésig.
Péter Tóth
Péter Tóth 19 napja
88-as 2108 apám hozta ki a Merkúrtol , 415 000 km-nél lett elsőnek megbontva a motor , addig csak olaj és szűrőcsere 8000 kilómétereknél . Nem volt válla a hengernek , látszott a gyári hónolás .Most lesz benne félmillió km .
Zerkovitz zoltán
Nagyon sokat számít a kenőanyag minősége és az üzemelési körülmények(csillag garázs vs fűtött garázs és a hidegindítások száma). Egy régen használt Carrier botond 50 olaj vagy egy sima 40 olaj már 0 fok körül úgy megdermedt, hogy a motor hidegindítás után kb másodpercekig elégtelen kenés mellett futott. Anno teszteltünk 15w40 és 20w50 Botond olajat is laboron, -20 fokos mélyhűtőből kiszedve a Botond nem csöppent el vagy egy percig. Akkoriban a 0w olaj még ritkaságnak számított(25évvel ezelőtt), kivettük a mélyhűtőből és úgy lehetett önteni mint a vizet, elképesztő volt.
Ki ez az NBER?
Ki ez az NBER? 19 napja
Nagyon ügyes a szerelő ember viszont azt a maszkot nem kellene rá erőltetni mivel így dolgozni és mesélni lassan már kínzás szegénynek
Dávid Sipos
Dávid Sipos 19 napja
Lyuk mikrométer? Ez komoly? A jó műszaki ember csak 1 lyukat ismer, a többi furat. Amúgy a becsületes neve: Into / Belső furatmikrométer.
Dávid Sipos
Dávid Sipos 19 napja
@Szabó Gyula Örülök, hogy egyetértünk!😉
Szabó Gyula
Szabó Gyula 19 napja
Kar lett volna,ha ez benned marad!
Nevem Azén
Nevem Azén 19 napja
Egy lyuk mind felett!
Viktor Szergeev
Viktor Szergeev 19 napja
1liter /500km nem rossz a fogyasztása!🤣
Gergő Gál
Gergő Gál 19 napja
Egy ilyen felújítás kb mennyibe fáj ha valakinek hasonló problémája van?
kuyta fej
kuyta fej 19 napja
Szia tavaly csináltam ugyan ezt ,egy hasonló ECO tec motoron, a hengerfej teljes felújítása, amit gépműhely végzett, szimmering csere, síkolás, a 8 darab kipufogószelep megmunkálása a későbbi szorulás elkerülése végett, 43000 Ft-ba volt. A többi anyag: vízpumpa, olaj, szűrő, komplett vezérlés, tömítések, hajtókarcsapágy, gyűrűsor, plusz egy új hátsó dob volt kb 100 eFt, tehát össz 150 eFt volt, ebben nincs munkadíj
Nevem Azén
Nevem Azén 19 napja
@Buci Tomi 500 forint az 2 kg kenyér ára. Elég olcsó felújítót tudsz.
Buci Tomi
Buci Tomi 19 napja
Hengerenként számolj 30-40huffot,plusz anyag, plusz gépműhely.plusz,plusz. Tehát csak azt mondom amit nekem mondtak valahol 300-500 között
zalán ocskó
zalán ocskó 19 napja
Csak nálam halk?
Nevem Azén
Nevem Azén 19 napja
Totalcarnál nem sikerül a hangot rendesen beállítani adások tömkelegénél, a zene túl hangos, a beszéd halk, rossz minőségű. Ritka tré. Egy TotalCar-nál, az első számú autós műsorról beszélünk! Kezdő amatőr szintjét sem éri el sokszor a hangbeállítás. Kedvelem a csatornát, de élvezhetetlen így.
attila halasi
attila halasi 19 napja
minden tisztelet az úré.látszik sok mindent látott.viszont a nyugati verdák régen is többet birtak mint 80000 km.szoc autóknál elhiszem hogy ott már gáz volt.
attila halasi
attila halasi 19 napja
@Balint133 igen hallottam:)csak az Anti azon akadt fenn hogy a mai autók jobb minőségűek.az már csak a sajátos helyzetünk hogy régen csak szoc autók voltak.valószínű erre mondta a szerelő hogy most jobb autók vannak.igen tudom hogy nincs tapasztalat a régi nyugati mit bírt.mert mire ide értek vagy 3 megkerülték a bolygót ezek az autók
Balint133
Balint133 19 napja
Ladakkal kapcsolatban emlitette meg a 80ezres generalt
Gergő Szabó
Gergő Szabó 19 napja
Anti, van egy 2000re évjáratú ezüstmetál 5 literes bográcsom, milyen olajat ajánlanál bele? 😅
Istvan Peter Bölcsföldi
olajat bográcsba.... fertő :-) csakis zsírt :-)
Totalcar.hu
Totalcar.hu 19 napja
Floriol.
Eugéne Symóntreff
Nem tudom ki választotta hozzá a zenét, de nagyon eltalálta!
Ortner Endre
Ortner Endre 19 napja
Amit mi szétszedtünk, ennél rosszabb állapotban volt. Ugyanezt csináltuk meg egy ugyanilyen motoron...az udvaron :) Ez még szerelhető otthon, ha van valamekkora szakértelem a szerelési tudás...meg a HUrun :) meg a Service Manual :)
Ortner Endre
Ortner Endre 14 napja
@florian.matrai A végén hetente egy liter..az kb 300 km. Csak sacc, de brutálisan füstölt nagyobb gázadásra, és ha nem figyelt az ember nívó alá csökkent a szint max 2 hét alatt. Az olajfogyasztás drasztikusan lecsökkent, de azért picit eszegeti, gyertya kép egyforma. A Az autóban 400 ezer km biztosan van, lehet 500 is. Szelepek se voltak szépek. Becsiszoltuk, benzint nem engedte át a teszten. Hengerek dugattyúk első ránézésre rendben voltak..de nem volt hozzá műszerünk. Hajtókar csapágyak, főtengely teljesen oké! A karterban sokkal több lerakódás mint a videón.
florian.matrai
florian.matrai 14 napja
Szia, mekkora volt az olajfogyasztás előtte? Javult azóta ?
mig
mig 20 napja
Sofőrt biztos nem dicsérték meg!
Zoltán Varga
Zoltán Varga 20 napja
Na ez tartalom! Még ilyent!
Chukyka
Chukyka 18 napja
Lehetne még receptek is megfőtt pörköltnek XD
B M
B M 20 napja
kicsit több fényt a videóba! ;)
Orbi Gaming
Orbi Gaming 20 napja
Annyira jó lett!! 🙂❤️❤️
ferrari4ever1984
Nagyon jó volt, még ilyet! :)
Máté Varga
Máté Varga 20 napja
A 0.15 mm gyűrűhézag általánosan igaz minden dugattyúgyűrűre, vagy ez csak az Astra sajátossága?
Zerkovitz zoltán
A modern autók gyűrűjét nem is lehet mérni, mert vagy repesztéssel gyártják vagy ferdén vágják. A hagyományos "vágott" gyűrűs vízhűtéses motor esetében 20 fok hőmérsékleten 0,15-0,25mm érték elfogadott(függ a blokk a dugattyú és a gyűrű anyagától), minél magasabb a névleges fordulatszám annál nagyobb rést hagynak. Léghűtéses motorok esetében a gyűrűhézag jóval magasabb a nagyobb hőtágulás miatt, ott 0,5mm sem ritka.
Máté Varga
Máté Varga 19 napja
@Attila Szekely köszi, javítottam
Attila Szekely
Attila Szekely 19 napja
15 század, nem 0,15....., az 1,5 ezred
Whistle
Whistle 19 napja
Vízhűtéses, négyütemű, hasonló furatméretű motorokra általánosságban igaz, de sokszor a három gyűrűnek sem azonos a gyűrűvég hézaga ugyan azon a dugattyún. Különböző anyagból vannak, más hőterhelést kapnak, ezért a hőtágulásuk is különbözik.
thamas85
thamas85 20 napja
a fókusz meg elment nyaralni
Béla Varga
Béla Varga 20 napja
Nekem egy Volvo S40 esem rakták el a vezérlést és otthon áll egy másik belerakott motorral. A régi is megvan úgy ahogy. Ezzel mit lehet csinálni??
MRsubakka
MRsubakka 19 napja
@Béla Varga Remélem pénzt nem adtál neki..
MRsubakka
MRsubakka 19 napja
@Béla Varga Aztajóédesgányolóskúrvaanyját!Hát vannak szakik..részvétem.Az"új"motornak mi a baja?Azon kívül hogy a forgalmiban nem annak a száma van?
Béla Varga
Béla Varga 19 napja
Szelepeket kiverte és a tudtom nélkül cserélt az illető motrot mivel nem voltam itthon hogy kontrollálni tudjam de az sem működik 😭
MRsubakka
MRsubakka 19 napja
Szerintem kár volt motort cserélni..
MRsubakka
MRsubakka 19 napja
Attól függ mennyire"rakták el.Ha csak egy-két fokkal akkor meg kell igazítani,oszt jó...ha viszont beverte a szelepeket akkor hengerfej le,új szelepkészlet és irány a gépműhely.Szerintem legrosszabb esetben is kilóból meg lehet úszni.
Béla Varga
Béla Varga 20 napja
Nagyon tetszett
Bèci Baba
Bèci Baba 20 napja
Hol van ez a szerviz ha szabad kèrfezni köszönöm???✔👍🏼👑nagyon jó lett a video👍🏼✔👑(le van takarva oldalt ez igen👍🏼♥️👑✔)
Totalcar.hu
Totalcar.hu 19 napja
Autoscope, Gödöllő :)
remixpizzazabalo
Bácsi alig kap levegőt.
UnlockAUT
UnlockAUT 20 napja
Elvittek a rendorok, mert alanezett az autonak? ugyan mar... Nyugaton ugyanugy monyakolnak otthon, ugyanugy lefalazzak az AGR-t, leszedik a DPF-et, kicserelik a kormanyt, cserelik a lengokart, utolagos nappali menetfenyt kotnek be, stb. Teny, hogy sokkal ritkabban allnak neki, mert nincs meg a tapasztalatuk.
cristallo verde
cristallo verde 19 napja
Igen, a k.ejrópaiak!
Don Joe
Don Joe 20 napja
Itt áll a sorház-szomszédunk előtt egy ugyanilyen fehér F-Astra. Tavaly nyáron tették ide (lábon jött) és a szomszédok szerint legalább 5-8 évig itt fog állni, mint az eddigi összes, idehordott autójuk. Aztán jön egy tréler és a megmaradt gumi, műanyag és vasoxid maradványokat elviszi. Szóval ez az Astra még egyben van, a hátsó ajtaja is rozsdamentesnek tűnik. Szerintem még olaj is van benne, mert még csöpög belőle. Megérdeklődjem neked, hogy mennyit fizetnének neked, hogy elvidd innen? Mert minket (és a 10 másik szomszédot) kurvára zavar...
yodamester10
yodamester10 20 napja
Az a bográcsos kaja többet ér mint a csápos emelőn az az izé.
andras gerzsenyi
Na! Ilyen amikor “ kikönyököl “ a hajtókar! A jó Isten óvjon mindenkit!
cristallo verde
cristallo verde 19 napja
Ez még a szebbik oldal! Az igazi gyász a motorblokk látványa lenne! :)
Senki Alfonz
Senki Alfonz 20 napja
Hogyne lehetne szerelni kulfoldon is otthon, csak nem az utcan. Az udvaron, garazsban, azt csinalok, amit akarok.
Zsolti H
Zsolti H 20 napja
5:15 nagyon figyeljetek mit mond. Ez egy öreg szaki, aki kifogta a régi szarokat is. A mostani szerelők csak fikázzák a modern technikát, mert lusták tanulni, nem értenek hozzá. Így terjed el az a bullshit, hogy a modern autok, amik sokszázezer kilómétert elmennek probléma nélkül, szarok.
Zsolti H
Zsolti H 20 napja
@A Béla Szoktak lenni előjelek a modern motoroknál is, ha figyelsz. Persze hogy mindennek van egy költsége, az egy másik dolog.
A Béla
A Béla 20 napja
Mondjuk úgy, hogy másképpen szarok. Lehet nosztalgiázni, hogy be jó volt az a zsiga, de minden lakótelep közepe nagy össznépi szerelgetések helyszíne volt minden hétvégén. Igényelték a maguk karbantartását, sokszor, sűrűn, de keveset. De azt mindig. A maiak legtöbbször vígan szaladnak százezer km-eket, úgy, hogy olajcserét leszámitva nagyon nem nyúl bele senki a motorba. De ha egyszer valaminek vége az általában gtk lesz. És előjel nélkül következik. Ez az ára a kényelemnek, annak hogy éveken keresztül nem megy el egyetlen hétvége sem szereléssel, nincs félévente lerohadás, miközben kétszer, háromszor erősebb autóbsn ülhetünk, alacsonyabb fogyasztás mellett, összehasonlíthatatlanul magasabb kényelem mellett. Aztán egyetlen egyszer csak felszalad a vizhőmérő (ami 65-től 120-ig amúgy is mindig közepén áll) és pápá motor. (Ford ecoboost) de lehetne ezer más példát mondani.
tranelarod
tranelarod 20 napja
Remek video, köszönöm. Egy élmény volt az úriembert hallgatni. Azt hiszem erre szokták azt mondani, hogy a rutin meg az évek.
Cenci
Cenci 20 napja
azt a hülyét aki úgy gondolja hogy jaj még be érek olaj nyomás nélkül...... azzal a hajtókarral verném agyon, ha ő volt a főnök és saját gépvolt nem tudom sajnálni, de ha alkalmazott akkor úgy ráverném a költségek kifizetését hogy szarni ne tudjon élete végéig aki ilyen hülye.....
MRKchallenger
MRKchallenger 20 napja
Tökre jófej a szakibácsi! 🙂 Nagyon ritkán "találkozni" ilyen szerelővel... Kb maradnak a taknyolók a "szak"szervízekben is...
Domonkos Komáromi
Mantrázza mindenki, hogy mennyire alacsony zöld lábnyoma van egy járműnek, ezzel ellentétben mindenhonnan az jön szembe, hogy dobd el vegyél újat, gratulálok, erre aztán büszke lehet minden érdekelt gyártó...
Róbert Nagy
Róbert Nagy 19 napja
A kerékpár az zöld, és meg is lehet nézni, hogy nyugaton egyre jobban terjed, az új autó eladások meg csökkennek.
Domonkos Komáromi
@Bencze A zöldlábnyom csökkentése érdekében lehetne eleve úgy tervezni, hogy könnyen felújítható legyen, egy kuplung cseréjéhez ne kelljen szétbontani az utolsó alátétig az autókat, és hogy egy izzócserét ne szakszervizben kelljen megrendelni mert az átlag user már ahhoz sem fér hozzá bontás nélkül..
Bencze
Bencze 20 napja
Csomót nem lehet gazdaságosan felújítani. 1000 euróért cseréltek kuplungot decemberben, kíváncsi lennék egy német műhely (ha egyáltalán van aki ért hozzá) mennyit mondana egy ilyen felújításra. Tuti bőven GTK.
Ivwike
Ivwike 20 napja
Szimpi azöreg szaki, de nem bíznék rá egy hibridet:), viszont bármit 95' előttről.
Tibor Mohácsi
Tibor Mohácsi 20 napja
remélem a projekt végén kilistázzátok az auto vett árát és amennyi rá lett költve továbba hogy mennyiért sikerül eladni.
Tibor Mohácsi
Tibor Mohácsi 17 napja
@Előd Rév mar az 1. Ilyen reszben kozoltek h augusztusban eladjak....
Előd Rév
Előd Rév 17 napja
Öreg autóra nem azért költ valaki, hogy eladja, hanem hogy használja. Cserébe az amortizácó már nulla, sőt, egy idő után nőhet is az értéke.
Tibor Mohácsi
Tibor Mohácsi 19 napja
@Zoltán Kiss fájni nem fáj de nem látom benne a logikát.
Zoltán Kiss
Zoltán Kiss 19 napja
@Tibor Mohácsi fáj ez neked? És ha igen, miért?
Zoltán Tóth
Zoltán Tóth 19 napja
@Tibor Mohácsi nem árat hsnrm használati erteket kell nezni ilyrnkor
Ádám B.
Ádám B. 20 napja
Jó videó lett, nagyon ott van szaki, tényleg ritka az ilyen :) . Svájcba meg megnézném egy 140 ezres fizetés mellett mekkora lenne az arc. :D
Attila E
Attila E 20 napja
De hianyolom az ilyen tiszteletremelto, erto, odafigyelo embereket!
A. Z.
A. Z. 20 napja
Hatalmas tisztelet Oláh Ferenc Úrnak!
JohnnyFilpo
JohnnyFilpo 20 napja
Végre ott van a sapka az olajbetöltő nyíláson! :) Eddig az összes astrás videóban hiányzott. Már akartam egyet küldeni postán a TC szerkesztőségbe, hogy adják oda Antinak.
Zoltán Tóth
Zoltán Tóth 20 napja
80.000 kilométerenként motor felújítás a Ladákon? Hát nem tudom én majdnem 300.000 kilométerrel adtam el, és a motor bontatlan volt!
Zoltán Tóth
Zoltán Tóth 19 napja
@cristallo verde Kizárólag szintetikus olajat kapott új kora óta. Bécsbe heti szinten jártam, ott szereztem be. A másik titok az olajszűrő volt, mindig duplaszelepest raktam bele, ami nem engedte el az olajat. Adalékokat sosem tettem bele. Hidegen nem volt hajtva, hálás autó volt, de nagyon.
Zoltán Tóth
Zoltán Tóth 19 napja
@Károly Balázs Szar volt neked az agyad maximum, te gyökér! Az egyik legjobb autóm volt.
Károly Balázs
Károly Balázs 19 napja
Lehet bontatlan volt, de sza* is...
cristallo verde
cristallo verde 19 napja
Azért légy őszinte, miket lögyböltél bele az olajba, hogy ezt meg tudd tenni? A családomban volt első gen. 1500-ös újként, ami kb.100e-nél kezdte megadni magát, a következő 1981-ből már 80e- nél kérte a gyűrűt! Persze, hogy elfut 300e-ret, csak már nem európai módon!
Tibor Mohácsi
Tibor Mohácsi 20 napja
de azt nem mondták hozzá h anno 70 ezret lehet 10 év alatt tettek bele... akkor még sétáltak sokat nem ugy mint most h mindenhova autoval mennek..
Péter Árvai
Péter Árvai 20 napja
A videó valahogy megfogta azt a régi hangulatot, ami a (nem csak autószerelő) műhelyeket jellemezte. Ha körbevitted volna a kamerát tuti lett volna még csajos naptár, de lehet még kotyogós kávéfőző a rezsón is. Na persze aztán lehet tévedek, mert ez egy modern műhely, de legalább a szerelő klasszikus. 🤗
Zsófia Molnár
Zsófia Molnár 16 napja
Voltam náluk, nincsen csajos naptár sehol, nagyon modern az egész hely
Norbert Szabò
Norbert Szabò 19 napja
És a kotyogós kávéfőző is mai napig használatos a háztartásban, vagy bárhol.
kushwavez
kushwavez 20 napja
a csajos naptár nélkül nem műhely a műhely.. :D
Róbert Nagy
Róbert Nagy 20 napja
Az ilyen szerelő már védett "faj", mert a kihalás szélére sodródott. Nagyon jó tartalom, csak így tovább!
Cat Charmy
Cat Charmy 13 napja
Nekem volt egy mazda 6osom. 2.3 benzin 2005évj. Az ugyan ennyit evett. 500km/1l. Egy gyűrűzés, szelepszár szimmering csere, megoldotta a problémát. Békéscsabán a dobozi úton a mazda megoldotta a problémát.
Józsi The Rocket
Igen, csak ők nem tartják a szakgyakot az oskolában...
Laszlo 920
Laszlo 920 20 napja
Ehez szerelőhőz viszem az autómat! Kerül amibe kerül 😎
Richard Stefanits
Az otthon szerelhető témakört inkább azzal kötném össze, hogy mikortól kellenek szoftverek és informatikai eszközök bizonyos funkciók diagnosztizáláshoz, hibakereséshez, beállításhoz. Ma már ez is megoldható otthon. A vas része az autóknak az anyagválasztáson túl azért annyira nem változott durván. Asszem amúgy az ekoteknő egyik újítása volt az, hogy a gyűrűket puhább, kevésbé kopásálló anyagból készítették, amik egy füst alatt kevesebb súrlódással csúsztak a hengerfalon fel-s-alá. Amíg el nem koptak, addig ez egy tök jó üzemanyag fogyasztást jelentett, kicsit később viszont már kevésbé tökjó olajfogyasztást is. Jó esetben ez megállt olyan 1-1,5 liter / 10-15k km környékén, ami egy teljesen vállalható érték volt szerintem. Ismerősi körben bevett dolog volt az ekoteknők gyűrűzése, ami nagyjából új életet is adott ezeknek a motoroknak.
Bence Bánfi
Bence Bánfi 20 napja
Imádom az “öreg” szakikat . Mindenre oda figyel tudja mi hogyan miként . Viszont lyuk kettő van , a többi az furat 🤪😂
Bence Bánfi
Bence Bánfi 19 napja
@imre Stelli na jó megfogtál igazad van 😁😄
imre Stelli
imre Stelli 20 napja
Akkor nagymama nagyot nézne ha közölnéd vele ,hogy a sarokba egy egérfurat van !
Következő
VETTEM Egy BMW-t
12:02
Megtekintés 86 E
Büntetőfékezés a menő!
17:08