Sötét

Égéstér 434.: Az Önvezető Embernél nincs lejjebb 

Feliratkozás
Megtekintés 9 E
96% 82 3

Vénségünkre mind elfelejtünk vezetni, de fiatalon is kell mák a túléléshez. Pláne akkor, ha leviszi a fejed a légyzsák, amit egyébként gariban kicserélnének mindenkinek. Extra: rossz szóvicc volt, swagen.

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2021.ápr. 6.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 30   
Péter Bertók-Varga
Eszak-Amerikaban a kozlekedes alapja a "valahogy majd lesz"...
Szabolcs Molnar
Szabolcs Molnar 16 órája
Sajnos annak van elsőbbsége, akinek megadják. Igen nehezen kezelhetőek a nagy E alakú kereszteződések, ahol a függöleges száron közlekedők nem adják meg az elsőbbséget a jobbról jövőknek. A legértelmesebb az lenne, hogy a betorkolló utcákon közlekedőknek kellene elsőbbséget adnia. Lehet, hogy drágább lenne kitáblázni, de még mindig olcsóbb, mint a karosszériást kifizetni. Vagy mind a három irányból kirakni a stoptáblát, legalább az éberség fenntartása céljából.
steve jobs
steve jobs 19 órája
Bazsó Gábor, te is tudod hogy a Teszla az egy vicc. Ha nem Amerikában lenne, nem is lenne. Viszont le a kalappal Elon Musk munkássága elött !
Ábel Kincses
"Sokan nem néznek bele a tükörbe kiszállás előtt..." pl. akik nem a vezetőülésről szállnak ki
Attila Kovács
A jobbkéz szabályról... Azt hittem, hogy Angliában akkor balkéz szabály van. De nem. És mit ád az ég, ha jobb oldalon ülsz, hirtelen értelmet nyer ez az egész... Szóval balkormányos környezetben igazság szerint balkézszabály kellene legyen.
Laszlo Mizsei
Baromira idegesito ahogy egymas szavaba vagtok, nem varjatok meg, hogy a beszelo befejezze a gondolatat. Pedig a musor jo lenne...
krumpligumo
A taglalt témához. A sofőrök 99% a rutinból vezet. Nem követi a jogszabályi változásokat, elfelejti a ritkán használt szabályokat, ritkán látott táblákat stb.. Véleményem szerint 5 évente minden sofőrnek csinálnia kellene egy rutin vizsgát. Ha sikerül vezethet újjabb 5 évig ha nem akkor pótvizsga lehetőség 1-2-3-szor majd jogsi bevonása. És csak új tanfolyammal és vizsgával lehet újra vezetni. Rengeteg ember van aki 5-10-20 éve megszerezte a jogsit majd azóta sosem vezetett. És lehet jobb is ha ilyen emberek nem vezetnek. Sokkal jobb lenne a közlekedési morál.
Uborkaa91
Uborkaa91 Napja
A jobbkéz szabály teljes megszüntetése nem biztos hogy jó ötlet, viszont a Papp Tibi féle kereszteződésben a mai napig nem értem, hogy miért nincsen stop tábla. Aki ismeri, eleve úgy kezeli azt a helyet.
Uborkaa91
Uborkaa91 Napja
Átnyúlni magunk előtt ajtót nyitni? Miafasz? :DDD ráadásul balkezes vagyok, ilyet biztos soha nem csinálnék :D
Szabolcs Molnar
Szabolcs Molnar 15 órája
Nagyon egyszerü, ha jobb kézzel nyitod ki a bal ajtót, az már kötrezővé azt, hogy kibiienj a komfotzónádból, hátranézz, és teljes torokból tudd szidni társidat. Erről a témáról a nagyrabecsült Cobranco mester is csinált videót.
Robert Nagy
Robert Nagy 2 napja
Miért nem lehet Bazsó Gábornak hívni ezt az ember? Ez a Carotta annyira irritáló! Főleg hogy magát nevezi át annak! Olyan mint egy meleg transzfesztita művésznév!🤮
GrandeChino20
Több mint 20 éve ez a beceneve, fogadd el.
Sándor Tóth
Sándor Tóth 2 napja
Apropó pollenszűrő. Jó 10 éve használtautó vásárlásból hazafelé tartva az "új' autóval elkapott egy hatalmas zápor.Iszonyat párásodott a szélvédő.Sehogy se fújta le a párát, többször félre kellett állni,letekert ablakkal közlekedni stb.Jó nagy szívás volt a haza út.Aztán itthon a vásárlást követő nagyszervíznél derült ki hogy nemcsak a pollenszűrő de még annak gyári kerete is hiányzik az autóból amibe bele kell helyezni.Ezek pótlása után természetesen megszűnt a hibajelenség.Valahogy nem jutott eszembe az átvizsgáláskor ránézni,azt gondoltam alap hogy benne van,otthon úgyis csere...
János Farkas
János Farkas 2 napja
3:00 nem tudom, melyik a jobb, egy ilyen pollenszűrő, vagy egy olyan, mint az általam vásárolt kocsiban volt :D 10 évesen vásároltam a kocsit és a pollenszűrő még gyári volt benne :D legyen annyi elég, h amikor kivettem féltem, hogy megharap :D (márkaszervizes kocsi volt végig, nagyon jó állapotban, csak a pollenszűrőt elfelejtették cserélni :D )
Cs MP
Cs MP 2 napja
Navigációk miért nem tudják megmondani, hogy jön egy stoptábla: Változó, hogy ez egyáltalán benne van-e az adatbázisban, amit a navigációgyártó megkap. Utána jön az a kérdés, hogy egyáltalán abból az adatbázisból mennyi mindent kell kidobni, hogy ráférjen az sd kártyára, amit a headunitba pakolnak. Ha 16-os kártya is elég a 32 helyett, akkor az rögtön egy millió autón kitudja hány dollár spórolás és sok kicsi sokra megy. Ami témát feszegettek, azok a HD mappek és térkép streamelés kérdésköre, ami meg átvezet az 5g-hez, mert akkor képzelhető el on the fly ennyi adat mozgatása és akár a kocsikkal az adatgyűjtés.
gyurci37
gyurci37 2 napja
Értem én,hogy podcast,de 100x jobb itt. Jobb látni is benneteket,mint csak hallgatni és a képek élvezeti értéke is magasabb így. Tessék szépen maradni itt a yt-on is😁
Attila Szabó
Attila Szabó 2 napja
Akinek a vezetes egy sresshelyzet annak NEM szabadna a közuton vezetnie! Alternativ megoldas pl Taxi 🚕!
Attila Szabó
Ein basztatok senkit de a müsorba arrol Volt szo Hogy vannak Olyan vezetök akinek egy autobol kiszälläs elött visszapillantoba nezni sajnos mär sok,mert a vezetes A-B valo eljutas stressz helyzet szämära. Erre irtam hogy az Ilyen ne vezessen.! Mert sajnos veszelyztetti sajät magät es mäsokat!!
Attila Badi
Attila Badi 2 napja
@Attila Szabó de ezzel az a próbléma hogy te vagy az állam senki sem veheti el azt a jogott hogy ugy menjen oda ahogy akar normális esettben mert ennyi erővel aki zőld nadrágot vesz fel ne vezesen ez egy bonyulult elvi és gyakorlati kérdés de elvekben senkinek sincs joga ahoz hogy aki streszel ne vezesen gyakorlatban meg ez van mindenkinek van rossz szar napja vagy benezte de emberek vagyunk segiteni kell másikat nem basztatni
Attila Szabó
Attila Szabó 2 napja
Ha stresszel a vezetes miatt akkor NE vezesen !!! De van meg másik megoldás is
Attila Badi
Attila Badi 2 napja
Mondjuk ha valaki kocsival jár munkába te elveszed tőle ezt és még fizzesen is taxira 20 napon át?😂
Ágoston Simon
A Volkswagen átnevezéssel kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak. Az egyik, hogy borzasztóan szóvicc-gyanús volt a dolog, így ez alapján tömegesen befektetni és később azután dízelbotránnyal fröcsögni számomra teljesen szürreális fejlemény. A másik viszont a részvényárfolyam: azt sajnos nem lehet egy csökkentéssel megoldani, hanem itt kb rollback-elni kéne, hogy akkor mindent állítsunk vissza a vicc előtti állapotra, mivel a növekedés is okozhat valakinek veszteséget, és a csökkenés is nyereséget - lásd GameStop. Ráadásul ez a ~10% árfolyam változás hihetetlen pénzmozgást jelent, amit már nem lehet egy "upszi"-val helyrehozni. Amit viszont érdemes megfigyelni, hogy a mai nyitóérték sem volt még messze ettől a hirtelen megnőtt árfolyamtól, szóval nem vette el a befektetői kedvet ez a kis tréfa.
Gábor Domonkos
Mi ennek a légszűrőtémának a tanulsága?! Amit magad is megtehetsz, azt ne bízd másra. Mert amit a saját érdekedben magadnak megcsinálsz, az biztos, hogy nem lesz elnagyolva.
Ferenc Tóth
@Gábor Domonkos a szervizben nem biztos h cserélik, sajnos igaz ! Erre Mi nagyon odafigyelünk ! Európai autóban japán fűtésbox - Peu 3008-5008 - és agyament a cseréje. a Gyári normaideje 24 perc, valójában kb. 30-40 perc ! ...Denso.
Gábor Domonkos
@Ferenc Tóth Az olyan autót felgyújtani kell, nem megvenni. :) Megfordult már nálunk jó pár autó Suzuki-tól, Fiat-on és Ford-on át a Toyota-ig, mindben magunk cseréltünk mindent. Egyikkel sem volt különösebb gond. Talán a Mitsubishi Colt-ban volt sz...r helyen az olajszűrő, de az sem volt megoldhatatlan feladat. És akkor tudom, hogy úgy van benne, ahogy én bele raktam. Meg az van benne, amit bele raktam. Mert ismerek személyesen olyan embert, aki szervízben csináltatja az ilyesmit, és kiderült, hogy baromira nem azt rakták bele, amit kifizettettek vele. Szóval erről ennyit.
Ferenc Tóth
Majd ha cserélsz pollenszűrőt - cabin filter, de legyen légszűrő :D - olyan autóban, amiben nem férsz hozzá és 5 felé kell tördelni hogy be tudd rakni, akkor majd rájössz !
Kornél Pölöskei
Azért ez az Anti is milyen már! ;) :) Oké, hogy minden néző/hallgató azt "várja", hogy minden egyes rohadt Égéstérben Karotta mikor dobja be a Teslát, de hogy ezt az újságíró kolléga is így rápirítja... ez azért hallatlan! :D
Kornél Pölöskei
Nekem az ilyen teli poharasokkal nem a poharam szokott tele lenni! :)
Csaba Kertész
Az ugye másnak is megvan, hogy a jobb kész szabály teljesen ellent mond a körforgalomban általánosan használt elsőbbségadásnak?. Egy viszonylag ismert ember találta ki a körforgalmat amikor a katonái egymással küzdöttek az elsőbbséget az ellenség helyett. Párizsban pl a Diafalívhez 12 sugárút érkezik és aki volt már ott, megérti, hogy miért az a "fordított" a helyes logika a körforgalomra. Hihetetlen módon megemeli a körforgalom mérhető (és nem szubjektív) áteresztőképességét. Aki teheti, próbálja ki. Ez akár már Berlinben is megtehető a Júli 17. sugárúton található Siegesäule körül.
lmonoki
lmonoki 3 napja
A táblázás sem megoldás. Elém jött ki STOP tábla mögül egy jó képességű, és még meg is magyarázta hogy szerinte neki volt elsőbbsége, mert nem volt kirakva "macisajst" a STOP alá... A körforgalomnál is hiába a macisajt, sokan aki "egyenesen" megy tovább (2. kijárat) úgy rongyol át a körforgalmon mintha ott sem lenne.
stigmatak1
stigmatak1 3 napja
Hollandiában tapasztaltam, hogy 30-as zóna az bordó színű útfelülettel rendelkezik. Főleg mikor 50-ből mész 30-ba. Mindig tudom, hogy mikor van jobb kéz.
stigmatak1
stigmatak1 3 napja
@Cat Charmy 😂
Cat Charmy
Cat Charmy 3 napja
@stigmatak1 ja igen láttam már ilyet, de nem tűnt fel. Kisebb városok belvárosaiban van ilyen, de nem mindenhol. Minden esetre értelmes megoldás. Tudod, ahol nem isszák el az árát 😁
stigmatak1
stigmatak1 3 napja
@Cat Charmy Eindhovenben konkrétan nem voltam. 51,6980138, 5,9685377 ha bemasolod a koordinátákat, erre gondoltam. Biztos egy vagyon volt. Én csak csodálkoztam, hogy ilyen van(németből)
Cat Charmy
Cat Charmy 3 napja
Én eindhovenben lakok, itt nincs ilyen. Viszont táblával jelzik a zónát.
George218 Kovács
Jó volt! Szuper! 👍👍
Bálint Magyar
Anti, akinek stressz a vezetés, azt rövid úton kiszállítják a kocsiból, mert annyit balesetezik, hogy előbb-utóbb elveszik a jogosítványát. A táblákat meg ellopják, kitapossák. Nem megoldás.
Szucs Gabor
Szucs Gabor 3 napja
Áhh nem tudom végignézni, bocsi de ez engem nagyon zavar ,hogy valaki beszél egy jó ritmusban Balázs belevág és fele akkora tempóval mond valamit. 3/4 énél inkább kikapcsoltam, de várom a kövezkező égéstért !
Szucs Gabor
Szucs Gabor 3 napja
Balázs miért vág bele mindenki szavába ?
Ferenc Tóth
@Szucs Gabor ...normál esetben nem. De Karottánál és Vályi Pityunál igen ! :D
Szucs Gabor
Miért? Megszakítani a beszélgetésben a tarsaid olyan egyertelmű es normális mint, hogy reggel felkel a nap ?
alfonz senki
alfonz senki 3 napja
Ez olyan mintha azt kérdezted volna hogy a nap miért kel fel reggel....
Jesus is my Airbag
Amúgy ha súly és lendület hat rá, vagy akár lassítassz, a Rolls Royce-on kívül is ha látsz ilyen trükkös emblèmát, de mindíg így reagálnak.. Inog picit ha stagnál, dől ha gyorsít vagy lassít ha csak pillanatig is de dől és abbol inog nyugira, de ha kiadod és amig lehet egyenletesen gyorsítani nyújtottan, érdekes módon akkor a leginkàbb nyugisabb.. Mind1 ez csak megfigyelés és nem is a leg pontosabb, elvégre nincsen ilyenem hogy szét tudjam fanolni/tesztelni..
Jesus is my Airbag
Van nekem egy nem túl szakszerűen leszerelt régebbi BMW kormányom ès ez még magában hordozza az elsütő/robbanó szarját.. Anno kormánnyal a hátamon, fos-kèszen deszkáztam vele haza.. Azt èrtem hogy ennek szikra kell nem puszta csattanás stb... de hajlamos vagyok kisülni, így tartok tőle egyszer kilő mellettem mikor gyanútlanul beállva feltöltött állapotomban èrek hozzá.. Passz.. De picit fosok ám tőle..
Zsozso K
Zsozso K 3 napja
Jó a téma srácok!
Olivér
Olivér 3 napja
Itt Kiskunlacházán van két olyan utca, ahol egyik kereszteződésben van maci sajt, a másikban nincsen, tehát a fölérendelt útba becsatlakozik egy másik fölérendelt út, ami ugyanolyan rangú, Aszfaltos mindkettő, sőt az egyik helyen Y elágazás van. Úgy néz ki mint egy körforgalom, a közepén háromszöggel
Ferenc Tóth
Ferenc Tóth 8 órája
@Olivér ha írsz Nekik, illetve Zách Daninak, biztos lesz !
Olivér
Olivér 8 órája
@Ferenc Tóth Vajon a tc nem akar erről csinalni egyadást/cikket?
Ferenc Tóth
Ferenc Tóth 23 órája
@Olivér így értem . Érden is van ilyen, hiába nincs kint tábla elsőbbség adási kötelezettsége van annak aki az útra ki akar hajtani.
Olivér
Olivér Napja
@Ferenc Tóth Van egy aszfaltos út, ami nem főútvonal, de a többi becsatlakozó útról érkező járművek kötelesek elsőbbséget adni az úton el haladóknak. Kivéve egy kereszteződést, ahol hiányzik a tábla, soha nem is volt. Ilyen útból kettő van itt. Ha valaki ott a jobbkez szabályt alkalmazza, és ki kanyarodik a tőle balra lévő kocsi elé akkor ki a hibás? Betartotta a KRESZ-t mindkét autós! Hiányzott a tábla, a közútkezelő a hibás. Nem nem földút, és nincs egyenragú kereszteződést jelző tábla sem.
Ferenc Tóth
@Olivér ...azt ami neked leírtál. Lehet neked természetes, de tökre értelmetlen.
Következő
A LEGRITKÁBB ÁLLATOK A VILÁGON
11:28
A LEGRITKÁBB ÁLLATOK A VILÁGON
11:28