Sötét

Égéstér 432: Beszopni a tekert autót, az viszont legális 

Feliratkozás
Megtekintés 52 E
96% 495 20

A márkaszervizek és -képviseletek rengeteget tudnak a használt autók előéletéről, de mégsem mondhatják el az érdeklődő vevőknek. Vendégünk egy kereskedés, amelyik juszt is elmondja, és egy Becsületesnepper.

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2021.márc.19.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 85   
Kenrich F.
Kenrich F. Napja
Kikerülte az elektromos kézifék kérdést!! Tényleg, mi a francnak kell az? Veszélyes is!
Kenrich F.
Kenrich F. Napja
Ha a márkaszervizek nem akarnák + lehúzni az ügyfeleket még az autó árrésének 2x-esével, akkor többen vinnénk oda.
Kertész Kristóf
Mazdánál néha hideg időben visszajelez a kézifék hibalámpa...de aztán kialszik, ha bemelegszik... 🙃 2015 mazda 6
nicetry
nicetry 4 napja
Ebben a markaszerviz vs szakszerviz műszaki beállítottságal pedig egyénileg elvégzett javítások trioban, azért legyünk őszinték, hogy a legtöbb szerviz kb egy autón szeretné behúzni az egész napi bevételét, legyen az bármekkora munka. Közli mennyi a munkadij, ami alapvetően se lenne kevés, de az alkatrészeken is egy jó 100%-os haszonkulccsal dolgozik. Amikor pedig erre utálni próbálsz, akkor közli, hogy persze mert a munkadij nem fedezi a műhely költségeit. Meg ő vállal rá garanciát az elvégzett munkára. Tegyük fel vezérlést cserélnek 50-80e Huf munkadijjal. Ami egy rutinos szereplőnek legyen 2 óra nagyon max. Az alkatrészen szintén bejön még 40-50e. Akkor ez nem egy pofátlan lehúzás? A garancia ott fog kimerülni, hogy ha esetleg szakad bármi okból az általa cserélt cucc, akkor majd én viselem a motorfelújítást/cserét, ő meg nagykegyesen esetleg feldobja az új vezérlést ingyen. Szóval arra akarok kilyukadni, ha a szervizek és úgy unblock a szolgáltatók, nem lehúzni akarnák az ügyfelet kapásból, akkor a bizalom is nagyobb lenne, a kevesebb pedig több. Többen mennének szervizbe, a bevétel pedig a több olcsóbból ugyanúgy meglenne. Jönne most a Kopasz, ha majmod van legyen pénz banánra. De ha egy majmot tartok, ne fizessek már egy teljes banánligetért!!!
Tamás Gudmon
Tamás Gudmon 6 napja
Amiről amit a bevezető után, a jobb felső figura mesél egy hang nem igaz! 2010ben vetem second handből egy 206sw-t a Peugeot Fábiántól, akik minden javítást, a legapróbb szervizt is elmondták. 2018ban vettem, megint csak használtan egy Fordot, és a Jászberényi Ford még azt is közreadta mikor egy csavart meghúztak, mindent elmeséltek.
martirvagyok
martirvagyok 7 napja
Magyarországon a bűnözőket védik, az áldozatot meg büntetik.
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 8 napja
Bazso Gábort hallgatni olyan mint magammal beszélgetni. 5 perc alatt sem derül ki mit akar mondani. 😃 Szar lehet az ismerőseimnek.
Leslie Hantos
Leslie Hantos 9 napja
Én nagyon sokáig márkaszervizbe vittem az autót... Azóta is mindenről számlát kérek, egy másik független szervizben... És mindenem dokumentálva van (digitálisan és papíron is, az autóm állapotáról pedig bárki csak szuperlatívuszokban tud beszélni)... De! A márkaszerviz, amikor visszaadja az autóm úgy, hogy turbót cseréltek benne (nem azért mert kellett, hanem, mert a gyártó előírta) és elkezdett melegedni a hűtővíz, a válasz az volt, hogy "hát bocs, nem értjük miért"?! Kétszer volt náluk ezen hiba okán. Az autómban mindent ők cseréltek az előző nem tudom, hány szerviz alkalmával, a pénz nem volt kérdés... Aztán elmentem a márkaszerviz volt szerviz vezetőjének új csilli-villi szervizébe. Első kérdés: nem vették észre, hogy a hűtőrétegek között tele van kosszal és állattal??? Hajár, cseréljünk hűtőt (tudom, általában kimossák én nem ez a kategória vok... Utána meglepő, tökéletes lett. Utána elmegyek a márkaszervizbe a felnikért, potom 6K HUF-ért letárolják. Kihozzák az autóm, hót koszos felnikkel... Megkérdezem, hogy mi a probléma? 30K-t fizettem azért, hogy lecseréljétek a felnire szerelt gumikat és a letároljátok azt fél évig... Nem fér bele? Mondom húzzatok vissza vele letakarítani. Nem géppel, kézzel!!! És a legszebb!!!: Gyári assistance-om van az autóra. Lemerült az akksim. Kijön a Magyar Autoklub. Kérdezem, hogy miben segíthetek, nem én hívtam őket. Erre közlik, hogy Ők a gyártó szerződött partnere. Mondom mi vaaan? Ok. Akkor nézzük az akksit. 3-szor cserélték benne. Mindháromszor lemerült. Aztán negyedszerre tréleren visszavitettem a márkaszervizbe. Válasz: "hát ebben nem gyári akkumulátor van!?". Mondom nekik, nekem ehhez mi közöm van? Az Önök assistance partnere rakta bele, gondolom tudják mit raknak bele... Ja, 12A-rel kisebb akksit!!! mint a gyári előírás. Lemerül??? Hogy a feénbe ne merülne le!? Idióták! Felvettem a gyártóval a kapcsolatot. Kérésük (vagy 20 levélváltást követően): küldjem be a 3 tönkrement/lemerült akkut, és akkor majd talán tudnak valamit kezdeni vele, mert mi van akkor, ha gyári hibás, vagy án üzemeltettem róla valami nagy teljesítményű cuccot. Én megkérdeztem, hogy szórakoznak-e velem??? Gondolják, hogy a használtolajat is elrakom? De mondom nézzék meg a kedves szerződött partnerük jegyzőkönyveit. Ezen felül, nem, nem szoktam az autóban merülőforralóval a medence vizét melegíteni. Válasz: az nekik nem elég. Köszöm Ford!
Gábor Asztalos
Ha nem 1,5x 2x akkora lenne a javítási ktg. Márkaszervizben és nem +5000-10000 forint lenne a garanciaidő után a pecsét a könyvbe, akkor nem maszekhoz, meg parkoló műhelybe vinnék az emberek az autókat. És itt nem csak arról van szó, hogy máshol is drága, hanem arról, hogy az itt-ott élő emberek anyagi helyzetéhez képest mekkorák az összegek.
Tibor Horváth
Márkaszerviz vs. nem márkaszerviz: Van (volt) rá precedens, hogy a garanciális idő alatti időszakos szerviz (olajcsere, szűrők cseréje, alapvető átvizsgálás) ára közel felére csökkent a garanciális idő elmúltával, ráadásul közben volt infláció, anyagárak és munkabér emelkedés is. Nyilván nem lehet általánosítani, de ilyen tapasztalatokkal miért hordjam márkaszervizbe? Másik: vannak márkaszervizek, akik ugyanúgy kiadják (nyilván megtehetik, nincs ezzel baj) alvállalkozónak a munkát, mert adott esetben nem győzik a munkát, kevés a szakember, stb. Szóval amíg a mezei autófelhasználó részére valóban érdemi többletet nem tud adni az a plusz akár 50-60-70%-nyi szolgáltatási díj többlet, mint a szintén hivatalosan és jól működő, de márkafüggetlen szerelők, addig véleményem szerint nehéz lesz odacsábítani a magyar átlagpénztárcával rendelkező embert. Sajnos a pénz itt jobban számít, mint 1-2 országgal odébb. Nem a márkaszervizek ellen vagyok, de amíg nem kapok min 25-30%-kal több vagy jobb szolgáltatást a 60%-kal magasabb árért, addig mi legyen az a racionális ok, amiért oda vigyem a presztízsen és az eseteges későbbi könnyebb eladhatóságon túl (ami megtérülésben nem biztos, hogy megéri)?
Gábor Juhász
Gábor Juhász 10 napja
Tetszik a podcast, Jó a téma. Ugyanakkor fanyar érzésem van a hallgatása közben, hogy milyen szegèny ország is vagyunk.., 🙁
Krisztián Balázs
Sokan írjátok, hogy a márkaszervíz elhajt, ha érdeklődtök. Én azt tudom saját tapasztalatból, hogy egy régi Opel kereskedés 2007 környékén segítőkész volt az autó előéletével kapcsolatosan. Történet: vettem egy Astra G Seadan-t a Szerencs utcai autókereskedésben (Szerencs u. - Bánkút utca sarkán vannak, bár vsz. ma már más a tulaj és a sztori is régi, így nem a jó hírnevet sértem, illetve nem tudom kinél tekerődött az óra!) Szóval az említett autót elvittem olajcserére, a híres, régi márkaszervízbe. kérdezte a munkafelvevő,. hogy mennyi a km az autóban. Mondtam, hogy 100 ezer körül volt akkor óra szerint (nem emlékszem, csak arra, hogy 100e körül volt). Visszakérdez, hogy Mennyiiii???!!!! Kiderült ugyanis, hogy egy LeasPlan-os autó volt és az ominózus időpont előtt két évvel volt az autóban 198 ezer km!!! Segítőkész volt és adott egy szervíz előélet doksit kinyomtatva. Ezzel visszaballagva a kereskedésbe, kis herce-hurca után visszavették az autót! Tehát megoldódott, de azért a sztori megért egy elesélést. :) Csak okulásra és arra, hogy ki segítőkész, vagy ki nem. Hála Istennek az óta nem volt ilyen gondom, és ilyen jellegű segítséget sem kellett kérnem, így nem tudom, hogy most hogyan állnak az ügyfélhez/érdeklődőhöz a márkaszervizek. Nekem is vannak, voltak rossz és jó tapasztalataim is velük, bár márkahű ember lévén még mindig opel-t hajtok. :) Amit tudok magam javítok, mert a bizalom sajna nincs meg egyik szerelőben sem. (Tisztelet a kivételnek és jó lenne találni egy tényleg megbízhatót, aki nem csak lehúzna mint a sz@ros gatyát!)
Laszlo Petrus
Laszlo Petrus 12 napja
Próbáljátok már egyszerűbben megközelítni a dolgokat,túl sok a rizsa,érthetőbben kéne magyarázni...
Neo Csatornája
Neo Csatornája 13 napja
Az autók állapota sokat javulna ha márka szervíz nem 4x-es áron javítana
Miki Miki
Miki Miki 14 napja
Nalunk a "nagy" Svedorszagban is amit olyan jonak tartanak tolem nem olyan messze egy "jugoszlav" tekeri az orakat mindig az eves aktualis muszaki es szervizek elott....soha nem lehet igy utolerni a csibeszseget hetkoznapi embereknek. Szomoru dolog ez! Egy hosszu uton hasznalt 300.000res autobol ha 150.000res lesz azt nagyon kevesen veszik eszre.
Pali Pichler
Pali Pichler 14 napja
Szerintem ez már a múlté! A carVertical platform használatakor az alvázszámot dekódoló és kereső eszközök megkönnyítik a teljes autó előéletének és állapotának teljes lekérdezését, ennyi.
Laszlo Nimród Buday
Ilyen hozzáértő színvonalas témát, lehetne írni pl az építőiparrol, vendéglátóiparrol, szálloda iparrol és sok-sok más ágazatról! Egy szó mint száz, amíg nem tesszük be az etikát a mindennapi életünkbe, addig nem lesz jóirányú változás
ScholesMike24
ScholesMike24 15 napja
Én is abbahagytam a szervízkönyv vezetését, amikor megvettem Németországból a Volkswagen-emet. Helyette (informatikus lévén) egy minden számlát, tankolást, munkalapot és kilóméteróra állásokat tartalmazó adatbázist vezetek/építek fényképekkel, beépített alkatrészek leírásával, ami sokkal teljeskörűbb, mint az a 2 pipa és 3 sor, amit a szervízkönyvbe beírnak. És ugyanolyan értéket képvisel (ha nem többet) szerintem. Azt kell mindenkinek kiszámolnia, hogy megéri-e a márkaszervízben adott esetben kétszeres árat kifizetnie minden alkalommal. Az autó eladásakor realizálni tudja-e ezt a jelentős plusz költséget? Szerintem az esetek legalább 60-70%-ában nem. Azért fogom tudni eladni évek múlva 2-300 000-el drágábban az autót, mert van egy pecsétes füzetem, amiért az évek alatt akár milliós összeget fizettem ki többletköltségként? 4-5 éves új autónak alapesetben simán van 50% értékvesztése. Ez már nem oszt, nem szoroz szerintem. Én úgy voltam vele, hogyha van egy ilyen kis saját adatbázisom, amit eladáskor természetesen a vevő rendelkezésére bocsátok és minden le van fűzve, akkor fölösleges pénzkidobás a márkaszervíz 20-30-50%-os felára.
Olivér
Olivér 15 napja
És beszopni a kicserélt motort, legális? Egy több éves ismerosomtol, barátomtól vettem az autót. Nem néztem a motor számot, elbasztam. Átbaszott. Elotte milliókkal uzleteltünk, most szaros 100.000fton problémázik, nem akarja visszavenni az autót. Mit tegyek? Amikor kiderült hónapokig hitegetett hogy elintézi, be íratja a forgalmiba, de nem lehet, mert erősebb a motor. Most nincs rajta kotelező, a napi 850forint büntetést felszámolja a mbsz. Kivonatni sem tudom a forgalomból, mert nincs átiratva. Mit tehtnék? Már kb. 100e Ft a fedezetlensegi díj. Kötelező volt rajta, mivel nem lett atiratva, ezért töröltek a biztosítást. Az eladó nem veszi fel a telefont. Ajánlott felszólító levelet küldtem neki, talán átveszi. Most várok, mert mást nem tudok tenni.
Tibor Nemes
Tibor Nemes 16 napja
Megoldást jelentene egy az eladó által kiállított dokumentum / nyilatkozat amely lemond erről a jogról és a vevő lekérdezheti az autó előéletét. Ezt a szándék nyilatkozatot a vizsgán szervízben aztó vásárlásakor ki lehetne állítani... és akkor úgy megyek a szervízbe hogy itt van az autó előző tulajdonosa álltal kiállított nyilatkozat már mutathatod is a szervíztörténetet. persze ez a különböző adatbázisokat nem fésüli össze...
Geri Pap
Geri Pap 16 napja
Nagyon köszönöm a világos beszédet! Nagyon szükség lenne ilyenre minden más vonalon is.
Andras Nagy
Andras Nagy 16 napja
Nagyon jó rész volt. Ezt a négyest így együtt még többet a jövőben légyszi! 😊 Értelmes, hozzáértő beszélgetés volt. Minőségi másfél óra. Köszönöm. 😊
Benedek Horváth
Nagyon fontos lenne az adasvetelin a kulfoldin is legyen kilometer ora allas amit az elado es vevo ir ala azaz mar ketseges a csalas lehetosege. Majd ezt kellene egy kozponti rendszerben rogziteni.
bnorci 71
bnorci 71 16 napja
a közepén jutott az a gondolat eszembe, miért a csalót védi a törvény az ombudsman az importőr a becsületes vevő helyett úgy, hogy ez az egész mindenkinek rossz a csalót kivéve. Bolond világ.
Géza Igmándy
Géza Igmándy 16 napja
Bizony, a márkakereskedéseknek nincs párja! Faterom is bennük bízik. Nekimentek a hátsó ajtajának, 80 + ajtó ára ajánlatot kapott a szerelőmtől, de ő márkakereskedésbe vitte, mert azokban bízik. Igaz, hogy 780 000-be került (biztosító fizette), de öt hét alatt készen lett és az idő pénz! A pultnál lévő ácsorgásokat és a magyarázkodásokat, hogy "ezt a kollégám intézi" pedig nem cserélném el semmiért!
Nagy Sandor
Nagy Sandor 16 napja
Haverom Melbourne-ben lakik. Nyilván vannak ausztrál haverjai, nyilván mennek outbackbe terepjárózni (főleg Pajesz, és Poolander a sláger). Egyik srác el akarta adni az autóját, meghirdette 527ezer km-errel. Gáz, V8, mittudomén. Haverom beírta neki, hogy ez magyarországon scifi. Visszaírt, hogy nem érti ebben mi a scifi. Beszálltam, hogy magyarországon a 200ezer is scifi. Srácot húztuk ezzel egy darabig, de kajakra nem értette, aztán amikor felvilágosítottuk, akkor meg azt nem értette, hogy mi a f.sznak tekerni az órát. Ő ezt nem érti. Jó az autó, a szart nem adják el. Na ennyi a különbség a keleteurópai és a nyugati gondolkodás között.
Szilveszter Simicza
A videot 24 nepper nezte meg :D
Gergo Antal
Gergo Antal 17 napja
Kopasz a szokásos "10 perce keltem fel"-t hozza :D
Csaba Bódi
Csaba Bódi 18 napja
Azért a Máté sem mer őszinte lenni, csak akkor, ha más kereskedés autójától kell "megóvnia" a vevőt. :D
HannibalHun
HannibalHun 18 napja
Csak a mikrofonok hangereje lenne egy szinten :)
Tamás Vári
Tamás Vári 18 napja
A hazai márkaszervizek drágák, és többnyire beleszarnak az egészbe, csak gányolnak, ha valami nem jó, majd legfeljebb visszahozod.
Benjámin Nádasi
Ne si várják hogy az emberek hogy elvigyék márkaszervízbe karbantartásra autójukat míg 1 olajcser egy hagyományos középkategóriájú autón 60000ft míg ez anyag költségen csak olyan 15-20 ezer akkor sokat mondok vagy 1 fékcsere megüti a 100000ft-ot ha még valami baja is lenne milyen szervízszámlák keletkeznének. Itt az ithoni fizetések mellett nincs erre pénz. Ezenkívül vannak az álltalánosítások miközben sokan otthon megjavítják az autójukat igen áfa nélkül meg számla nélkül nagyon minőségi gyári alkatrészekkel amiről nem mondanak semmit pedig külömb javítás mint sokszor a márkaszervizes gányolások amikért pofátlan összegeket mernek kérnek.
Fülöp István
Fülöp István 18 napja
Urak! Nagyon jó ez a videó. Az én véleményem a következő: Vannak a vevők. Vannak a Nagyon tisztelt...... eladók. a "Kopasz Úr" Akit Én nem nem nevezném Igy. Nekem Egy szimpatikus Úri Ember. Szerintem Velem hasonlóak a tapasztalatai. Mindkét oldalon álltam én is. Objektív véleményt formál. Megnéz egy járgányt. És felelösége teljes tudatában dönt. Ezt ajánlom minden vevönek. Döntsön a maga szakértelme szerint minden vevő. Az eladók meg Ügyeskedjenek ahogy tudnak, és viseljék a döntésük következményét. Ne próbálják másokra hárítani a felelőséget. Nem kell ezt szabályozni. A piac szabályozza magát.
Peter Viskovics
Peter Viskovics 19 napja
Mondjunk ki egy szar elektromos kézifék / rögzítőfékkel szerelt autót: Toyota Avensis (nem mindben ez van, nekem egy 3-as facelift előtti van). Teljesen egyetértek a nepperrel, egy igazi állatság, végtelen baromság :(. Nem csak hogy nem kényelmes (parkolj ki egy lejtőn egy Merci és egy Jaguar közül csak rögzítőfékkel - én jártam már így, és bár megőszültem, de szerencsére nem húztam meg egyiket sem), de úgyis elromlik, bontottan nincs, újonnan meg hiába veszem meg, úgyis elromlik... (sajnos nem tudtam előtte, hogy ez szar, és a Toyotáról sem feltételeztem, hogy ilyenre képes...)
Géza Igmándy
Géza Igmándy 16 napja
Csatlakozom Renault Scénic-kel. Kábé 5 éve kiköttettem, mert 250 000-nél tartottam a javításokban, és két hét után mindig beszart. Azóta kétévente a vizsgákon nagy üggyel-bajjal egyszer be van húzva.
Zsolt Kohut
Zsolt Kohut 19 napja
Karotta mondták már hogy kihűl a beled??😁
Gergő Dmtr
Gergő Dmtr 8 napja
LOL pont ezt írtam én is
b Vezetéknébv
b Vezetéknébv 19 napja
hát, lehet bennem valami elvan romolva, de azért nekem kicsit hiányzottak Karotta soha véget nem érő mondatai. :D
füstölt sonka
füstölt sonka 19 napja
Hogy miért nem viszi az ember márkakereskedésbe a kocsiját a garancia lejárta után, arra vonatkozólag saját tapasztalat alapján megvan a véleményem. Márkakereskedésben, ahol vásárolva lett az autó, egy koreai, egy német és egy francia márka autóit árulták és szervizelték. Egyazon felirat nélküli olajoshordóból egy koszos locsolóedényben vitték a kocsikhoz az olajat. Ugyanebben a kereskedésben nekem kellett aksicserénél megmutatni a szakinak, hogy kell visszatenni a helyére az új aksit. Megkérdezte, biztos be akarom tenni azt a szigetelést is? Ha nem vagyok ott, kiveszi és eldobja, mert minek az, nem igaz? Ugyanott, miközen előre egyeztettünk telefonon, hogy mindenből gyári cseredarabot kérek, egy oda nem illő nevenincs levegőszűrőt óhajtott beerőszakolni a 'szakember'. Az már a csúcs volt, hogy apámnak egy kb. aliexpresszes 2 dolláros kulcsházat adtak el gyári darabként 10000 pénzért. Most egy kisebb műhelybe hordom. Én magam rendelem meg bele az alkatrészeket. Előttem töltik bele az előírt típusú olajat. És tudom, hogy rendben az autó, az a minőség került bele, amit én akartam. Minden tiszteletem a becsületes márkakereskedőké. De én még nem találkoztam velük.
András Arányi
András Arányi 19 napja
Azért hagyhatnátok Kopaszt is beszélni!
Sami Gy
Sami Gy 19 napja
Németben én is vettem saját részre vw teherautót 85e km-el, és láthatóan hamis szervízkönyvel, echte német kereskedőtől. Amikor szóvátettem, hogy ugyan azzal a tollal van minden bejegyzés, akkor ki akart dobni... az autó szőnyeg és pedál kopásai ugyan ilyen tipusnál kb 400e km-nél néztek így ki. Ennek ellenére megvettem mert így is megerte 10e euért!(rohadásmentes volt, mint az új. motorgenerálhoz meg értek.) Németbe a biztosító év/ km alapján adja a díjjat ami ilyen autónál lehet a 10x ese is ! ! ! (Személyesen utánnajártam a német bizt.-nál) ezért valószínűleg kint nem csak a kereskedő érdeke visszatekerni. És mindenkinek ajánlom, hogy állapotot vásároljon, ne km. óra állást! ! ! És mindenki a zsebéhez mérten kozkáztasson, mert egy használt autó vásárlás külföldön mindíg rizikó!
Kertész Kristóf
miért vagytok drágák... 😂 ötös kérdés.
Orbi Gaming
Orbi Gaming 19 napja
Annyira jó lett!! 🙂❤️❤️
Laszlo Kocsis
Laszlo Kocsis 20 napja
Ideje ledőlnöm... Már nem emlékszem a mondatok elejére mire Karotta befejezi...🙃🙃🙃
geod01
geod01 20 napja
Egy égéstér, amiben kopasznál rossz a hang? Ilyen még soha nem fordult elő!...
Miaminight
Miaminight 20 napja
MILYEN NAVRÓL BESZÉLÜNK??? Egy olyan országban ahol Győzőke garázsában Ferrarik állnak és a Nav nem talál adócsalást és nem küldi börtönbe????Ahol Ricsike 30 millás autókkal jár,ahol tenyészbika herevasalt úr Bentlykkel jár?? HAAGYJUK MÁÁR!
Gergo Antal
Gergo Antal 17 napja
A lényeg hogy a szerencsétlen Hondás vagy akármilyen srácot jól megbüntessük vagy akár elvegyük a forgalmit valami kitalált ok miatt...Itthon lehetetlen legálisan autót akár műszakilag akár optikailag tuningolni, de a sok haver azt csinál amit akar...
János Váczi
János Váczi 20 napja
Ezt az előéletet szervíz ilyesmi dolgokat már be lehetne vezetni úgy hogy aki pl újonnan vásárol autót az esetleg beleegyezik hogy ha eladó sorba kerülne az autója akkor hozzájárul ahhoz hogy a továbbiakban a kocsi szervíz élete elérhető legyen a leendő tulajdonosnak! Igaz sok idő lenne míg kiforrja magát,de sztem kezdésnek nem lenne egy hülyeség!
András Arányi
András Arányi 19 napja
János Váczi Jogilag ebbe nem lehet belekötni.
Norbert Norbert
Norbert Norbert 20 napja
Néha annyira vontotottan beszèlnek .
atti050
atti050 20 napja
Porcukor nem hiányozhat erről a videóról sem :)
Szata76 _
Szata76 _ 21 napja
Írtam a Toyota Netherlandnak Messengeren, és 10 perc múlva a kezemben volt a megvásárolt autó összes szerviz számlája (anonimizálva). Vásárlás előtt a kinti szervizzel kommunikálva, a hirdetést elküldve annyi segítséget kaptam segítséget kaptam, hogy a km óraállás stimmel, nem volt gond az autóval.
Szata76 _
Szata76 _ 17 napja
Boldogan!
Totalcar.hu
Totalcar.hu 17 napja
Ha van kedved egy kis közszolgálathoz, erre a címre elküldhetnéd ezt a szerviztörténetet és két fotót a kocsiról, illusztrációként: zachd@mail.totalcar.hu
Bálint Magyar
Bálint Magyar 21 napja
Hát amíg egy új kiautó ára lassan 10 millió Ft fölé kúszik, addig nem is fog ifjulni a piac...El vannak szálva az árak, nem kicsit. Még az a szerencse, hogy a teher/kisteher/családi/minibusz/mikrobusz új ára Hála Istennek jó áron van!
Fülöp Martin
Fülöp Martin 21 napja
A logikátlan adatvédelemről jut eszembe: Sosem értettem miért számít egy rendszám személyes adatnak. Rendszáma, Magyarországon az autónak van és nem a tulajdonosnak. A rendszám alapján nincs legális lehetőség a tulajdonos lekérdezésére. Egy videofelvételen ráadásul arra sincs lehetőség, hogy a jármű vezetőjét beazonosítsuk, aki pedig nyilván nem csak a tulajdonos lehet. Innentől mi értelme van ennek a fene nagy hisztinek a rendszám kitakarás miatt?
Csaba Simon
Csaba Simon 21 napja
Az adásvételi szerződésekbe mennyiből állna beleírni: "az eladott járművem szerviztörténetének nyilvánossá tételéhez - hozzájárulok!"?
Balázs Tóth
Balázs Tóth 5 napja
@bnorci 71 Nem mindegy, mert nem egyszer lesz eladva és az éppen aktuális eladó bele egyezése kell már csak a teljes történethez való hozzáféréshez.
bnorci 71
bnorci 71 16 napja
akkor már majdnem mindegy hisz megvetted a verdát, itt pont arról lenne szó mielőtt elutazok az ország másik végébe a helyi kereskedésbe besétálva megtudjam a szerviz múltat.
Lacka Blacka
Lacka Blacka 21 napja
Nagyon jó a téma, lehet róla beszélni sok igazat mondani amit mindenki szeret hallani, de ez mind üres ha a tűzhöz közeli emberek nem fognak össze és nem tesznek jogilag, gyakorlatilag semmit, addig ez mind így is marad!
VW Ádi
VW Ádi 21 napja
a 432 epizódból az első ami érdekes
Solti Balázs
Solti Balázs 21 napja
5 év börtön kéne a tekergetésért, és egy uniós rendszer a Km és szervízről!
Péter desing
Péter desing 20 napja
Pontosan én ezt már legalább 15éve szajkózom ,hogy minimum letöltendőt kéne adni az óratekerésért,mivel meghamísítják az autó állapotát és akár balesetveszélyes is lehet!
Ádám Bartus
Ádám Bartus 21 napja
Tetszett a zoom setting, jó a formátum. Folytassátok még ezeket a meta-autós beszélgetéseket! Az internet leakadós részeket vágjátok ki szerintem.
Miklós Koós
Miklós Koós 21 napja
Az autó minden külsö elemeit alumíniumból kellene készíteni, ami baleset során nyúlik a lemez, így azt normál helyreállítással csak cserével eszközelhető lenne. Így a helyreállítás is szakszerű lenne. Sajnos csak nyugat-európában jellemző ez a helyreállítási forma, ami gyári állapotot eredményez. Talán ez egy megoldás lenne az "olcsó" és nem szakszerű és a helytelen töréshelyreállitásra. Ezzel csak azzal lenne probléma hogy ez melyik autógyártót érdekli? 😀
Marta Mink
Marta Mink 19 napja
Kit érdekelnek a külső elemek?! Az a cicoma! Én jobban aggódnék, ha negyedet cserélték volna a kocsimon, mint akkor, ha megtudnám, hogy utángyártottra cserélték, hovatovább kikalapálták a horpadt első sárvédőt! 😅 Egyébként meg hozzáteszem, hogy ha nem ügyes a festő, akkor a gyári elemet úgy is le lehet fújni, hogy enyhén más színű, vagy tele lesz porral, szóval a legbiztosabb, ha színkód alapján veszel gyári, bontott elemet.
János Varga
János Varga 21 napja
Vannak jó példák is: a Jaguar nyilvános online felületet biztosít, ahol alvázszám alapján lekérhető a szervizmúlt. Lehet, hogy hozzájuk nem jutott el a NAIH állásfoglalása? :D
Major Brunsvold
Major Brunsvold 11 napja
@Reign Genesis trying it out now. Seems promising.
Reign Genesis
Reign Genesis 11 napja
I dont know if anyone cares at all but last night I hacked my girl friends Instagram account using Instapwn. Cant link here so search for it on google enjoy!
Laszlo Bauer
Laszlo Bauer 21 napja
Ilyen egy jo podcast. Van tema, van hozzaerto, vannak kerdesek, eleje vege. Dani nagyon felkeszult es profi.
Smith Xylic
Smith Xylic 13 napja
jó volt
Sarkady Ákos
Sarkady Ákos 21 napja
A múltkori égéstér volt az ellenpélda. Olyat nem szabad csinálni :) 10p utan az ember elkapcsol. Ez végre érdekes volt
Lajos Bakk
Lajos Bakk 21 napja
Új autót is adnak el javítottan.
Sándor Maróti
Sándor Maróti 21 napja
Szomorú hogy még mindig erröl kell beszélni 2021 -ben az EURÓPAI UNIÓBAN!!!!!!!
Viktor Kun
Viktor Kun 21 napja
Van egy nemzetközi autókölcsönző cég Magyarországon. Ennek a cégnek a vezetője több újautó-kereskedés boldog tulajdonosa, konkrétan 2 igen népszerű márkát forgalmaz. Azt csinálja tizenéve, hogy a kereskedésekből átpattintja a kölcsönzőbe a null kilométeres újautókat, ott azok a kocsik lefutnak 5-7000 km-t, mint bérautó, ezután menetrendszerint visszakerülnek a márkaszervizbe, ahol némi kozmetika és egy nagyobb tolatás után 4- 500 km-rel bemutatóautóként kerülnek eladásra! Nyugi ezt nem a kisujjamból ráztam ki és nem is a Grimm tesóktól hallottam. Ez így működik tizenx éve !!! Aki nem hiszi, járjon utána. 😉
Krisztián Balázs
@Viktor Kun minden km ora manipulacio csalas. ;) viszont csak azt latod, hogy a flotta ceg utan visszamegy a kereskedohoz. Mast nem latsz...tarsolunk a cukor bizniszben? ;)
Viktor Kun
Viktor Kun 10 napja
@Krisztián Balázs de ez konkrétan csalás, nem!? Vagy nagyban szabad? Akkor hozok be én is valahogy cukrot SK-ból... valós a sztori, nem a buszon hallottam 😉
Krisztián Balázs
Szép történet...és valós is. Finanszírozói oldalról tanusítom, hogy így van :) Nem csak 1 ilyet tudnék mondnai... :)
Miklós Bíró
Miklós Bíró 21 napja
Ez jó volt!
Learn to Tie
Learn to Tie 21 napja
Magyarországon a VW a saját tulajdonomban lévő autóról sem árul el semmit, pedig 1 tulajdonosa vagyok. Ha van belső visszahívás a típusra (nem hirdetett) akkor azt sem mondják meg, hogy van és hogy mit, miért kellett cserélni, az ügyfeleknek ezeket el sem mondják az időszakot szerviz során... Szóval a visszavezethetőség egy ordas nagy kamu.
Gábor Sipos
Gábor Sipos 21 napja
Az a véleményem váltson márka szervízt!
CATaclysm
CATaclysm 21 napja
pl. a volvo dobozos olajszűrő gyártási száma ugyanaz mint a MANN filternek, és 100-100 ban ugynaz a kettő. akkor nem a doboz miatt kerül 2x annyiba? ezt nehéz megmagyarázni :D
Senki Alfonz
Senki Alfonz 21 napja
Citroen,Opel, Renault, Peugeot, Dacia nincs elektronikus szervizkonyv. Kia, Mitsubishi, Nissan tervezi. Alfa, Fiat, Jeep, Hyundai, Suzuki nem arultak el. Forras ADAC 29 markas felmerese. Mazda 2006-ban vezette be, a tobbi 2013-2016. Addig gyerekek, egy 20 euros gyari szervizkonyv, 20 euros magadnak kirakod belyegzo az ebayrol, par nemet nyelvu szamla a neten elerheto infok alapjan (szervizek cime, telefonszama) es oda allitja neked a nepper az autot, amit kiad a polir.
gss fiokja
gss fiokja 21 napja
Nem lehetne megoldás hogy eredetvizsgáltra a márkakereskedőhöz viszem a használt autót és ott bukjon ki a tekerés-kókányolás!? GÉMOSZ-nak lenne agya erre feküdne rá
Sami Gy
Sami Gy 19 napja
@Péter desing 👍Hát pont ezért. 😀
Péter desing
Péter desing 20 napja
Ezért nem értem miért nincs még megszüntetve az az eredetvizsgálat mikor a pénzlehúzáson kívül semmit nem ér!
Laszlo Nemeth
Laszlo Nemeth 21 napja
Szerintem akkor változna az importőr hozzáállása, ha üzletet látna benne. Kérjen el 10.000 Ft-ot egy alvázszám lekérdezésért. Aki nem hajlandó ennyit befektetni az vegye meg ránézésre.
I need no channel youtube!
Baromság. Csukják le tíz évre ha hazudik inkább.
Laci Végh
Laci Végh 21 napja
Én március 1-én vettem,egy 6 éves megane-t.Németországból való.Előtte a kereskedőtől elkértem az alvázszámot.Lekérdeztük az egyik renault szalonba,ahol volt ismerősünk.Mindent el tudott mondani.Elmondta,hogy folyamatosan szevízbe járt,az autó.Egy első szélvédő csere volt rajt,persze gyárit kapott.Sérülésről nem volt bejegyzés.Igaz,egy helyről én is lekérdeztem.ott sem volt semmi extra.Élőben sem láttunk rajt semmit.Megbontásoknak nyoma sehol.Így elhoztuk.Remélem nem lőttünk mellé.
vogt funker
vogt funker 21 napja
2009 ben vettem,egy golfot egy magánszemélytől , kiderült,hogy egy opel kereskedést képviselt,akik használt autót is árultak. 88000 km volt az órában....azt gondoltam,jó lesz...szerintem 150.000 km lehet a valós. Megvettem...277.000 volt benne. Fél év múlva tudtam,meg a kereskedő eltérhetetlen.... És kiderült az alvázszám is manipulált....semmit sem tehettem...részletre vettem,ha bolygatom...akkor még az autót is lefoglalják....és fizetem a részletet..... Beletettem 12 év alatt +330'000. Km et... És 600.000 km el,eladtam bontásra....
remixpizzazabalo
Sokan azt hiszik, hogy a külföldről behozott autók főleg németországi autók mennyire precízek meg megbízhatóak. Hát akkor jobb ha tőlem tudjátok, hogy Németországba ha új autót veszel és nem márkaszervizbe viszed, hanem egy sima himi-humi szervizbe ami hivatalosan autószervíz, az ugyanúgy be pecsételheti a szervizkönyvet és a gyártó elfogadja ha garanciális reklamáció van. Tehát nem jár garanciavesztéssel csak az a lényeg hogy ahol elvégzik a szervízt az autó szervizműhely legyen pecséttel. A másik pedig az hogy ugyanúgy tekergetik itt is az autókat csak nem beszélnek róla. Itt úgy csinálják hogy befizet 10 000 km nyi biztosítást és megy vele egy év alatt 40 000-et. Mielőtt bevinni a szervizbe az éves átvizsgálásra azelőtt visszatekeri szépen 9000-re. És ennyi már megy is a szervizkönyve a 9000-es kilométeróra állás. Személyesen is van olyan német ismerősöm aki tudom hogy csinálja. És szépen megveszed a 3 éves 30 000-et futott autót az benne van már 120. És még a szervizkönyve is stimmelni fog meg a digitális szerviz könyve is stimmelni fog. Ja!! És semennyire nem érdekli hogy milyen kilométerenként milyen szervizeket kéne elvégezni mert két max három évesn lerúgja aztán mehet a lecsóba. Pont nem érdekli. 40 000Km egy olajjal sima ügy. Nyilván ugye vicceltek ha arra gondoltok, hogy a szűrők cserélve lesznek.
Péter desing
Péter desing 18 napja
@Sándor Ferenczy Köszi ,hogy megosztottad nézeteid,jó ezeket több szemszögből is látni!
Sándor Ferenczy
@Péter desing Az én tapasztalataim egybevágnak a Becsületesnepper tapasztalataival: itt is van csalás, de jóval kevesebb mint Magyarországon. Ennek nem az az oka, hogy a magyarok sz@rházibbak a német kollégáiknál (annál is inkább, mivel az autókereskedelem 90 százaléka külföldi kézben van),hanem így próbálják a magasabb költségeiket (kiutazás, hazaszállítás, rég adó stb) az alacsonyabb fizetőképes kereslettel összhangba hozni.Nem védem őket, csak megállapítom a tényt. Itt a csalók általában nagy tétekben játszanak, ezért van az, hogy az óratekerés-veszélyének leginkább kitett autók 3-4 éves, lejárt lízinges 30-40 ezer eurós gépkocsik. Ezek általában nagydízeles német prémiumok, de ide tartozik a VW is, esetleg egy-két drágább Skoda modell is. A te megjegyzésedhez azt fűzném hozzá (ti., hogy az autógyártók az akarják, hogy új autót vegyünk), hogy elvileg nincs ezzel baj ( a pulóvergyártó vagy az alsónadrággyártó is azt akarja, hogy újat vegyünk) a baj az, hogy nem nagyon van rá pénzünk. Ha meg van, akkor az másra kell.
Péter desing
Péter desing 18 napja
@Sándor Ferenczy Attól még kiváncsian várjuk tapasztalataidat!
Sándor Ferenczy
@Péter desing Én a remixpizzazab... írására reagáltam.
Péter desing
Péter desing 19 napja
@Sándor Ferenczy Akkor esetleg megosztod a te tapasztalataidat is,ha már így belekeztünk?
Szabolcs Tóth
Szabolcs Tóth 22 napja
Még a papíralapú szervizkönyves időkből... A tulaj bejött a munkafelvételre bediktálta a km óra állást, amit a kolléga rögzített. Sokszor diktáltak téves futást, mert nem emlékezett pontosan. Másik része, hogy sokszor nem hozták a szervizkönyvet, mert nem tartotta az autóban. Eladáskor behozta, és a nyilvántartás alapján kitöltötte a munka felvevő. Igen. Ugyanazzal a tollal, ugyanaz a személy, ugyanazzal az írással. Ettől még nem csalás vagy hamisítás. Nagyon is életszerű. Vagyis nem kell mindenhol a legrosszabbra gondolni. Azzal együtt, hogy tudom, hogy sok a szélhámos.
Zsolti H
Zsolti H 22 napja
Igen, így én is jártam, hogy évekig nem írták be márkaszervízben a füzetbe a dolgokat, majd egy alkalommal egyszerre beírtak mindent, a rendszerből. Mondjuk nekem megvan minden számlám is, szerintem attól jobb nincs.
K Cs
K Cs 22 napja
Mennyivel élvezhetőbb a műsor a Karotta monológok nélkül!
skoda wartburg
skoda wartburg 22 napja
Nèzhetetlen reeeeeengeteg a reklám Urak!
Jànos Pénzes
Adblock plus báttya. 1,5 óra végigment reklám nélkül.
Ervin Keller
Ervin Keller 21 napja
Ugorj a videó végére. Hagyd lefutni az utosó pár másodpercet, hogy véget érjen a video. Majd katt az újrajátszásra.
motorradrider
motorradrider 21 napja
Tölts le egy hirdetésblokkolót, azt szevasz. Évek óta nem láttam egyetlen reklámot se a gépemen.;)
Dreamer
Dreamer 21 napja
Prémiummal élvezhetőbb minden videó.
gss fiokja
gss fiokja 21 napja
totalcar.hu-ról inditva nincs reklám
Andras A
Andras A 22 napja
Nekem volt olyan tapasztalatom, hogy márkaszervizbe akartam vinni a 3,5 éves autóm karbantartásra (akkor még csak 3 év garit adott az adott márka), ahonnét konkrétan a munkafelvevő küldött el, mondván nem kívánnak vele foglalkozni. Egy másik tapasztalat volt, első szériás Renault Twingo, 299999km-nél megállt a km számláló, ezt 13 vagy 14 év alatt tettem bele, majd az autót eladtam 17 évesen, mikor megvette egy karosszéria lakatos 230e-ért, aki szavatosságra hivatkozva fél éven át hívogatott, hogy milyen hibákat talált az autón...
Bálint Varga
Bálint Varga 22 napja
Borzalmasan sok a reklam
Musical
Musical 20 napja
@Roland Balint nekem ez nem mükszik :(
Roland Balint
Roland Balint 21 napja
Ha telefonon nézed; Mikor megnyitod a videót tekerd a végére és nyomj rá az ismétlésre
Róbert Vaczkó
Róbert Vaczkó 21 napja
Adblock browser. Nincs reklám.
remixpizzazabalo
Fizess elő prime-ra.
Csaba Benga
Csaba Benga 22 napja
Ez valóban igaz, hogy a márkaszerviz elhajt, ha érdeklődsz egy autó után, de ha van ismerős , ez igazából nem gond.
Sándor Tóth
Sándor Tóth 22 napja
Csak 25db reklám még már nem tudom Mejik a müsor mejik reklám igy jobb a tartolom
666 Overlord
666 Overlord 21 napja
Nem tudom mitől változik a reklám darabszáma de nekem csak 6db van benne.
Pfiftike
Pfiftike 22 napja
Utópisztikus álomvilág. Típushibákról nagy nyilvánosság... Előbb kellene egy adatbázis a tekerős nepperekről... A használtautó.hu-n külön lehetne visszacsatolás jelzés a kereskedőkről. Persze ez azonnal pereskedésekbe torkolna, mert a jóhírnevét viszem ezzel a fehér útnak, szlovák útnak, az üllői útnak, vagy a kecskeméti katalizátor rablóbandáknak stb. stb. stb.
Boborján Pandacsöki
Tanulság; ha nincs pénzed normális autóra, ne csinálj gyereket. Vagy csinálsz gyereket, aztán jártok bicóval.
Csaba M
Csaba M 5 napja
Jah hát anyagi helyzet ide oda mindenki olyan autót vásárol amire telik lehet millión felüli és pár száz ezres tákolmányokat venni a magyar piacon! Azért nem kellene lenézni akinek 30 éves autója van mert nem is arról szól a cikk! 💩👎
Boborján Pandacsöki
@SpeedFire a saját egzisztenciáját sem képes minimálisan fenntartani, akkor minek milliós c max? Én is értem, hogy sok embernek egy f astrára telik, de akkor ne gyártson hozzá 3 gyereket. Mimnek a szegénységet újratermelni? Mintha ebben az országban az emberek nem tudnának kompromisszumot ktni az életükkel. Kell a nyagautó, nagyház, nagytelefon, majd kifizeti a másik paraszt a hitelemet meg a cofidis.
SpeedFire
SpeedFire 22 napja
Egyetértek, legtöbb ember fisi fosi autókkal járnak (es nem ítélem el őket anyagi helyzetük miatt!) De ne keljen mar minden áron egy fos auto h lehessen "villogni" ..
gerlaip
gerlaip 22 napja
Nyilvánvalóan arról van szó a hatóságok részéről, hogy nem akarják segíteni a használt autó vásárlókat.
Feke András
Feke András 21 napja
Már a látszatra sem adnak és ott gáncsolják el az embert ahol csak tudják, lásd. import autó behozatal tudatos megbonyolítása/megdrágítása.
mattcutter
mattcutter 22 napja
Egyik ismerősöm járt úgy, hogy vett egy kis városi autót(VW) egy használtautó kereskedésben. A gépkocsi szervizkönyvei alapján először Lengyelországban lett forgalomba állítva, majd egy költözés miatt honosították Németországban. Onnan lett bevohozva Magyarországra. Az autó jó állapotúnak tűnt (ezért is a kereskedő nem engedett az árából) és az óra is egy szimpatikus 151ezres számot mutatott, így az üzlet meg is köttetett. Miután a kereskedés minden adminisztratív dolgot elintézett átadta az átiratott, immáron új rendszámos gépjármű összes okmányát az ismerősömnek. Az ismerősöm odahaza átnyálazta a javarészt német nyelvű okiratokat. Ezek között talált egy kb.fél éves német TÜV műszaki vizsgalapot, melyen 165ezer km szerepelt, mint összesen futott km. Ezt követően egy kis utánajárás következett. Egyértelmű volt, hogy bele lett nyúlva a dologba és mivel a műszakit is honosították így a vizsgaállomás is hunyó volt benne, hisz nem stimmeltek az adatok. Ezután felkeresett egy VW márkakereskedést ahol elhajtották, mondván bármi előéleti adat személyes adatnak minősül és hiába tulajdonosa már a gépjárműnek, annak előéletéhez semmi köze. Miután saját szakállra kérdezősködött még itt-ott lassan körvonalazódott neki, hogy annyira nem veszett fejsze nyele, hogy az autó árából faragjon egy kicsit(a gépkocsit egyébként is az állapota miatt vette meg). A kékek lettek volna az utolsók, akikhez fordult volna(lefoglalják, ülnek rajta..tudjuk milyenek). Így ezt követően felvette a kapcsolatot a kereskedéssel, ahol -miután belátták, hogy valami nem stimmel- kisebb alkudozást követően sikerült megegyezni egy kialkudott összeg visszafizetéséről. A felek megállapodást kötöttek, hogy ezzel minden el van intézve... Ezt csak azért írtam le, hogy mindenkit arra buzdítsak, hogy álljon bele, menjen utána ha arra utalnak a jelek, hogy kavartak valamit. Biztosan sok ilyen van és sokszor nem is derül rá fény, mert nem bakiznak ekkorát, hogy átadnak egy aduász dokumentumot a vásárló kezébe. De hátha...
Konya David
Konya David 22 napja
Nekem a Hondához digitális szervízkönyv van nincs már füzet nem is adtak. (Németországban) Nekem mint tulajnak kinyomtatják minden szervíz alkalmával illetve bármikor kérésre a teljes szervíztörténetet. Én minden számlát mappában gyüjtök 0km s kora óta és számlákkal is tudom igazolni a szervíztörténetet.
Konya David
Konya David 12 napja
@Levente László Pocsay szerintem is fölösleges úgy is kapsz számlát mindenről. Most nézem a papírokat és azt írják ingyen lekérhető akár e mail be is.
Levente László Pocsay
@Konya David Igen, Magyarországon (Univer Car Miskolc). És ezt nem értem. Itt miért kell a papírokkal szórakozni? Miért nem elég a digitális szervízkönyv? (Mert az meg van/lesz (elvileg))
Levente László Pocsay
Érdekes. Októberben vettünk egy Honda Jazz-t. (Az új öntöltő hibridet) és vissza kellett menni az átvétel után pár nappal, hogy ideadják a papíralapú szervízfüzetet.
László Ördögh
2005-ben saját magam hoztam be Németországból egy Volvo S60 gépkocsit. A magyarországi forgalomba helyezést egy szegedi "nagymenő-nepper" intézte. A mikobusz kifelé, vitt egy utánfutót, amin motorhibás kocsit hoztak vissza. A mikrobuszban 8-an mentünk. A többiek feladata az volt, hogy egy-egy adott német kereskedésből "lábon" hozzák haza a kocsikat. Minden kereskedés adta a téli-nyári gumikat, sok helyen még tetőtartót és egyebeket is adtak a kocsival (ezeket persze már csak felárért adta a nepper az új gazdának). DE. Amikor 2 hét múlva rendszám került a kocsimra, HOPPÁ, fele annyi km volt benne. Őrjöngtem, hogy miért nyúltak hozzá? Hát...a specialista bement a "nepper" telephelyére és egy este az összes hazahozott kocsi km óráját visszatekerte. Csakhogy a Volvo "belső" rendszere megőrizte a "sabotazs" időpontját. 3 év után eladtam, minden szervíznél magyarázkodnom kellett.... most megnéztem, forgalomban van...320.000 km volt benne 2019-ben. Epilógus... a kocsimat 2,5 év után ellopták...a rendőrök első kérdése az volt, mit tudok az "adott" kereskedőről? Mert gyanús, hogy 2-3 év után sorra lopák el az ő közvetítésükkel behozott kocsikat...opps. Hogy? Hát amikor behozták a kocsit, lemásolták a forgalmit, meg a kulcsokat....
György Zoltán Miklós
@Nagy Sandor igen, ezt a műfajt leginkább az Opel márkakereskedők művelték, aztán Fordosok is eltanulták tőlük!
Nagy Sandor
Nagy Sandor 13 napja
Emberunk hazament az uj 0kmes kocsijaval, irany a garazs. Ket nap mulva elbaszta a beallot, letorte a tukrot. Kipottyant egy kulcs belole :) Csodak csodajara nyitotta az autot :) Anno leadtak a megyei ujsagban, persze senki nem tudott semmirol :))
Marta Mink
Marta Mink 19 napja
Ez súlyos! 😳
György Zoltán Miklós
na, az ilyeneket kéne ÖRÖKRE kivonni a forgalomból, mert az ilyennek nincs joga élni!
jó nekem
jó nekem 22 napja
A kurvy a. Nyját
John Deere
John Deere 22 napja
Sajna az egész világunk a lehúzásra épül. Gondoljunk a gyártói tervezett (idő előtti) elhasználódásokra, a szervek szervezetek korrupcióira, a bankokon keresztül sorolhatnám a politikán át stb. nem is lenne vége a felsorolásnak.
Róbert Szűcs
Róbert Szűcs 22 napja
Anno a céges autót viszont láttam hirdetésben, fele annyi km-rel. Feljelentés után nyomozás, majd az eljárást bűncselekmény hiányában szüntették meg. 2010-et írtunk. Azóta volt jogszabály változás, viszont se se a nepperek, se a hatóságok hozzáállása nem változott.
lmonoki
lmonoki 22 napja
A hatóságok hozzáállása azóta csak romlott. Sokkal több roncs megy át a műszaki vizsgákon. Nem szólva az egyre nagyobb korrupcióról - kenőpénzzel mindent el lehet intézni fel nap alatt, ami "normálisan" hetek, hónapok szívása lenne. Na meg nem említve például az egy családi házba bejelentett 300 ukrán esetét...
BredMirror
BredMirror 22 napja
Ennyi erővel az adásvételi szerződés is ellentmond a személyes adatvédelemnek.
BredMirror
BredMirror 22 napja
@László Bakk Ez csak egy összehasonlítás volt, nem kijelentés, okoska...
László Bakk
László Bakk 22 napja
Nem. A személyes adatok védelmét felülbírálják a magasabbrendű törvények. Tanulj még egy kis jogot, mielőtt hülyeségeket kommentálsz.
Következő
SuperM 슈퍼엠 'We DO' MV
3:58
Megtekintés 3,4 M
Speedzone Q&A Göbivel 2021.03.11
1:21:35
SuperM 슈퍼엠 'We DO' MV
3:58
Megtekintés 3,4 M