Sötét

Fotelnepper: Űrhajó aprópénzért, hat hengerrel 

Feliratkozás
Megtekintés 51 E
96% 498 16

A Citroen Xantia legerősebb változata valódi időkapszula. Motorja szuperfinom, mai szemmel sem tűnik elavultnak, karosszériája Bertone alkotás, a beltere viszont elég teszkós és vannak kockázatok a műszaki tartalomban is. Lássuk, milyen autót vásárolt Németországban a MűhelyPRN következő epizódjának főszereplője. Fotelnepperek, előre!

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2021.márc.29.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 50   
Imre Molnár-Törzsök
Nekünk a családban kettő is volt, faternak egy 1,8-as, nekem egy 2,0. Imádtuk! Ha oda van rá figyelve a világból kimegy. Fekvőrendőr??? :D :D :D
And Saa
And Saa 10 napja
Ez a példány 123Eft kér amúgy egyben van
Gergely Tóth
Gergely Tóth 11 napja
francia kotlához képest egyben van.
Maxxell3
Maxxell3 11 napja
14 évig voltam tulajdonosa 2001-es évjáratú Xantiának, 2.0 HDi diesel Break változat. Bejártam vele fél Európát, soha nem hagyott ott az úton. Bontatlan motorral, eredeti porlasztókkal, nagynyomású szivattyúval, turbóval 470 e km-rel adtam el, amiből 370 ezret én tekertem bele. Olajcserét 10 ezrenként végeztem gyári TOTAL olajjal. Meghálálja, olajfogyasztásom a csere periódus közt mindig max. 1 dl. volt. Kényelmes, rugózása verhetetlen a kortársaihoz és jónéhány mai autóhoz képest. Amire figyelni kell: első, hátső sárvédő ív és küszöb találkozásnál szeret rozsdásodni. Amennyiben időben nem állítod meg , később már kemény pénzeket fogsz rákölteni. Típúshibája a fűtőventillátor. A hidrós rendszertől nem kell félni, ha van a látókörödben egy hozzáértő szaki. Én évente ellenőriztettem a gömböket, néha kellett utántölteni és ennyi. Soha nem volt vele probléma. Egyszer cseréltem rajta hidraulika szívattyút. Bontott volt, kemény 15 ezerért. Kopó alkatrészeken kívül mást nem cseréltem rajta. Ennyi idősen figyelni kell a hidraulika csövek öregedésére, repedt csöveket cserélni kell, illetve a fényezés is már fakul néhány példánynál. Amennyiben találnék egy rozsdamentes változatot, gondolkodás nélkül ismét venném.
Aszaló dom
Aszaló dom 10 napja
Polipot - alacsony nyomású hidraulika csőköteget - ami a hidraulika olajtartályból jön, 10 évente kötelezően cserélni kell, mert elöregszik és törni kezd, mint a ropi és akkor két perc alatt megy el belőle az összes olaj. Bizonyos példányoknál, van, hogy összeérnek és dörzsölődnek mind a műanyag alacsony nyomású , mind a nagynyomású hidraulika fémcsövek erre figyelni kell és ha lehet ki kell venni és hajlítani egy kicsit rajta, hogy ne érjenek össze, leaglábbis a fémnél. Műanyagnál valamilyen távtartót kell a kettő közé beragasztani, vagy meghúzni kötegeleővel adott irányba. Korral előfordulhat még a fémcsövek repedése és szivárgása, törése bizonyos pontokon. Ezek szerencsés esetben forrasztással javíthatóak.
devayandras
devayandras 11 napja
Megvenném, gond nélkül.
Laszlo Torok
Laszlo Torok 11 napja
Kicsit csofi ez a v6, tul homogen a hangja/stb. De pug 406 coupeban szerettem, pont elvezetes volt.
manegeCentral
manegeCentral 11 napja
valahogy mindig ezekről az oroszrulett francia szarokról derül ki, hogy nem is olyan szarok. jó, leszámítva amikor összeolajozzák a Tesco-parkolót, meg egyszerre villog az index, a féklámpa meg a tolatólámpa.
misiba misiba
misiba misiba 11 napja
Valszeg Szilva Tamás fog jönni ismét és valszeg ismét azt fogja mondani,hogy mindent meg lehet javítani. És ez így is van. Csak az a kérdés,hogy 2021-ben mennyire rentábilis egy ilyen autó fenntartása. Merthogy sok pénz kell hozzá az biztos. Bár itt lentebb azt írja valaki hogy nem. Legyen neki igaza:)
Bertalan Varga
@misiba misiba Az amortizációra céloztam! Amikor a fenntarthatóságot emlegetik sokan elfelejtik az értékcsökkenést!... Például egy idős hölgy ismerősömnek most vettem át egy új Yarist, 5.9m forint volt. 1.5 benzin 3 hengeres motorral. Azon kívül, hogy nem érzem sem dinamikában sem kényelemben ezt az összeget, ez az autó igen hamar 3m forint értéket fog képviselni. Innentől kezdve egyszerű matematikai műveleteket igényel annak kiszámítása, hogy mennyibe is kerül mondjuk 3 év alatt az autó fenntartása!... A hölgy már 80 év körül van, abszolút tisztában van ezzel, jómódú neki ez nem is szempont....Így már nem annyira egyértelmű mi a drága!... Erre gondoltam!.... Ja, és a 185cm magasságommal és 100kg feletti súlyommal nem éppen férfias érzés volt a vezetése!... Szerintem röhejesen néztem ki benne! 🙈
Richard Stefanits
@misiba misiba Valószínűleg arra céloz, hogy az autózást szerető embereknek azért nem életcél egy yaris.
misiba misiba
misiba misiba 11 napja
@Bertalan Varga Ezt a megunom és eladom három év múlva mert heteró vagyok,ezt vezesd le nekem légyszíves,mert nem hogy jön ez most ide?:)
misiba misiba
misiba misiba 11 napja
@nbcs75 Majd kiderül a folytatásban,hogy miért vette.
nbcs75
nbcs75 11 napja
nem hiszem hogy itt a rentabiltás tényleges szempont lenne....
Gabor Banfalvi
Gabor Banfalvi 11 napja
Nem vagyok szakértöje a tipusnak de van egy 3. Generacios c5 öm a 3.0 V6 Hdi szerintem fantasztikus a kocsi. Tavaly megnéztem egy V6 os 3.0L XM et szerintem baromijo kicsit puhàbb a rugozàsa mint a c5 nek. Szerintem nem lesz vele baj. Ezek az autok speciàlis szakértelmet igényelnek külömben jön a "szar francia" duma
Attila Bóka
Attila Bóka 11 napja
Tapasztalatból mondom Xantia tulajdonosként, a Citroën Xantia meg tudta ismételni, sőt meg is haladta elődje sikerét, mert a BX legjobb hagyományait vitte tovább, s egy rendkívül strapabíró, talán a kor legjobb úttartású, menetstabilitású autóját hozták létre, amely minőségben, anyaghasználatban, biztonságtechnikailag hatalmas ugrás volt a BX-hez képest. Az oldalszelet egyáltalán nem érzi, úgy fekszi az utat, mint a tank, a rugózása pedig országúton a legjobb. Nem tudnék helyette más autót választani tiszta szívből, mert nincs utódja, a SUV-ok számomra nem autók, az új Citroënek és általában az újabb autók egyedisége napjainkra szertefoszlott. Hibátlan autó, ha odafigyel az ember, s meg merem kockáztatni, hogy ez az autó minden szempontnak megfelel. S ez volt az a modell, amely átmenet volt a hagyományos, klasszikus és modern autók között. Egyre kell figyelni, hogy az egyre gyérülő gyári hidraulikaalkatrészek beszerzését más forrásból tudjuk biztosítani. Ezentúl minden egyéb alkatrész kapható hozzá. Rozsda alig van rajta, az én autóm alváza korához képest újszerű. Aki ilyen autó vásárlásán gondolkozik, annak bátran ajánlom, mert üde arisztokratikus színfolt az utakon a sok tucatáru között, de cserébe gazdájának is kell lenni.
László Szikszay
Mindig tetszettek a Citröen nagyautói. Cx, Xm, a Xantia is nagyon szép autó!!
Milán Kiss
Milán Kiss 11 napja
Első ránézésre azt hittem tisztességesen karbantartott, aztán mégsem. A csúnya meghúzás és javítás nem illik a korához. A motortérben olajszivárgás. De végülis minden rendbe hozható rajta és megmarad még jó darabig az utókornak.
Varga Sándor
Varga Sándor 11 napja
Ahozkèpes jó állapotú,belül is szép .Kissé mintha az alapjárat ingadoznak de nem biztos de majd a netes szereplők megmondják .
Gábor Molnár
Gábor Molnár 11 napja
Naná, hogy be! Nekünk a párommal van 2 is, 97-es kiadások. Mondjuk nagyon oda kell rájuk figyelni, hogy mindig minden rendben legyen! A szervízelése nem vészes, ha olyan csinálja aki tényleg ért is hozzá!
Gábor Heckmann
Gábor Heckmann 11 napja
Nekem egyre jobban tetszenek a Xantiák
Pitta Kiss
Pitta Kiss 11 napja
V6-osban mást típust tudnék elviselni mint ezt.
Roland Dara
Roland Dara 11 napja
Az mar csak korites...
S-Team SE
S-Team SE 11 napja
Sok fotelhuszar... meg olyan embert se latott aki mar allt ilyen mellett, nemhogy meg ilyen autot, de osztja az eszt a fostos fosvagenybol, es hasonlo nemet "premiumbol".
S-Team SE
S-Team SE 11 napja
@* Robin 🤫
* Robin
* Robin 11 napja
@S-Team SE Ha te mondod én elhiszem 🤡
S-Team SE
S-Team SE 11 napja
@* Robin normalis kommunikaciora alkalmatlan vagy, csak ugatni tudsz.
* Robin
* Robin 11 napja
@S-Team SE jaaj bocsánat :) remelem tudsz aludni éjjel fosozó király. Minden fos kivéve a tiéd ez nyilvánvaló 🤡
S-Team SE
S-Team SE 11 napja
@* Robin Jobb lett volna ha massal toltod az idot, nem azzal, hogy engem minositgetsz.
Leleszi István
Leleszi István 11 napja
1,8-as volt vagy 12 éve és nagyon szerettem. Minden mai autótól kényelmeseb volt, még a mostani légrugós, adaptív lengéscsillapítós w212 E osztályos Mercedesemnek sincs olyan komfortos rugózása, pedig az se fapad. A kora miatt már nem annyira napi használatra gondolnám alkalmasnak, inkább csak hobbi autónak, de annak nem eléggé egyedi.
László Orsós
László Orsós 11 napja
Űrhajó? Annyiba is fog fájni!
Richárd Horváth
A Citroenek nem olyan rosszak. Hallani sok rosszat, és jót is róluk, de csak aki már évek óta használja az tudja, hogy tényleg milyenke. Moondjuk ez szinte az összes autóra igaz. Ez meg van húzva ésnem roszdásodik. Meglátszik nem mai darab. Azért ha jót akar csinálni egy gyártó, akkor tud is produkálni. Ez a fajta Citroen például tuti, hogy gyárilag is rendesen le van védve. Van rajta roszdásodás gátló alapozó és össze van rakva. Az megint más kérdés ,hogy tulaj mennyi idősen vette, mennyira vigyázott rá, mikor, és hol szervízelték stb. Ezzel apldányal lehet látni hogy törődve volt. Nagyjából! A lengőkarok hamarossan cserések lesznek, de a bölcső is ha jól láttam. Szépen össze van rohadva ez is, mint a Toyota. Szegények, akkoriban még nem nagyon tudtak jó tervezett elavulást csinálni. A mai autókkal ellentétebn régebben még 1-1 alkatrész volt ami tönre ment, és/vagy cserés lett. Az meg, hogy a szelepfedél tömítést cserélni ekll nem egy Was Ist das! Ennyi idősen, minden autónak ennyi baja legyen. Kérdés még az, hogy ezt az állapotot mennyibe került fenntartani?! Látszik, hogy pár alaktrész cserés volt az évek alatt.
Akos Hocz
Akos Hocz 11 napja
Német és japán fanatikusnak meg nem tudod magyarázni jó egy francia autó 😊 sajnos
KÉKSZAKÁLL KÉKSZAKÁLL
Az én 8 v nek jobb hangja van! :)
grafithuszar
grafithuszar 12 napja
Ahhh fhrancia autó a műhelypornóban, ha csak rágondolok már folyik is a nyál a számban: -Elektronikai hibák tömkelegével -Kisebb-nagyobb hibák a motorban -Hydros futómű ez önmagában is egy remek hibaforrás, de ha nem lenne, valszeg már amúgy is szét van esve Egyszóval lesz mit fikázni :) Ettől függetlenül imádom az ilyen autókat, a hydros futúműnél jobb dolog nincs ezen a téren, és az egész autót belengi egy kellemes francia könyned báj. Ezerszer inkább ez kellene mint egy passat. Ja és az elektronikai hibákról annyithogy az nem hiba hanem feature :)
Roland Dara
Roland Dara 11 napja
Amig ossze nem futsz 10 eves koruli das autok-kal, mar ott is feature xd
Pèter Horvàth
Pèter Horvàth 12 napja
Amúgy ez a v6 típus elég ritka. Nem értem miért szídják a citroen meg a peugeot pedig az egyik legmegbízhatóbb autók közé tartoznak. Azok nézik le ezeket az autókat akik nem értenek hozzá. Ami a legjobb benne az a futómű. Már sokszor elnyerte az év autója díjjat. Alig várom a következő videót.
N Sz
N Sz 12 napja
Hat a hangja nem epp busso v6 liga...
Roland Dara
Roland Dara 11 napja
Mert nem sportnak keszult, hanem turakocsinak.
ast5515
ast5515 12 napja
Nincs szétrohadva, a többi meg javítható. Én nem vagyok elég bátor hozzá, de hálás vagyok bárkinek aki az. Ennek láthatóan volt gazdája, nem számítok csontvázakra.
Ruskó Gergő
Ruskó Gergő 12 napja
Nem kérdés, én simán bevállalnám, nincs olyan vészes állapotban
tai shudai
tai shudai 12 napja
Biztos lesz baj vekle bőven, de ezzel akkorát lehet kanyarodni mint az állat.;)
Fury76hun
Fury76hun 11 napja
Az az Activa!!! Ez csak mezei Hydractive! De mondjuk ezzel is, csak az Activa egyáltalán nem dől közben.
f. l.
f. l. 12 napja
Citroën Xantia Activa v6 milkor megjelent a svéd (teste d'élan suédoise - on )1 ° helyen végzett 85 km / h 2 ° hely Mc LAREN 675 LT 83 KM / H Citroën XM akkoriban verte a Mercedes - t kényelemben és futomu - ben még a németh osszehasonlito teszt videokban is a xm a gyoztes
f. l.
f. l. 11 napja
@gepesz80 1999 ota record tarto ( 15 " kerekeken ) volt a teszt ! nem rossz egy papy , mami autojàtol megszégyenitve a sok Porsche - t amg merciket bmw és tàrsait !!!
gepesz80
gepesz80 11 napja
Ja, a jávorszarvasteszt abszolút csúcstartója a V6 activa. Még az agyonsztárolt stabilitású tesla is csak 83km-h-ig jutott hiba nélkül...
MrLeron22
MrLeron22 12 napja
F betüs szar....
* Robin
* Robin 11 napja
De miért?
kubikos2
kubikos2 12 napja
Nekem mindig is tetszett a típus és úgy általában a hasonló méltatlanul elfeledett "hajók". Ezért is van nekem is egy Ford Scorpiom.
thatmaninblack
thatmaninblack 12 napja
Van az úgy hogy a férfiember megnézni a huszonéves szépségeket alulról, felülről...
Mr. Wolf
Mr. Wolf 12 napja
Bakker, erről az autóról az exem meg a pereputtya jut eszembe. Jó, kényelmes egy autó ez a xantia.Bár a Peugeot-om jobb. 😛😊
Bertalan Varga
Bertalan Varga 11 napja
@Mr. Wolf Ne viccelj! Imádom a dízelt nekem az van,igaz 2.2Hdi!....De egy 3000 V6 ...főleg kézi váltóval.... Kicsit más!
Norbert Bíró
Norbert Bíró 12 napja
Kiszedöt szereztem de szoltam lehet patent is kell majd 😂
Mr. Wolf
Mr. Wolf 12 napja
@Norbert Bíró bontás előtt szerezz be patentot mert hamar törik 😀
Norbert Bíró
Norbert Bíró 12 napja
Ja es kb fél ora megyek le leszedni csomi kárpitot nem kap áramot az 1 ik rendzsamtabla izzo Lehet jönni segiteni😂
Norbert Bíró
Norbert Bíró 12 napja
Szerintem jok Ács kalapácsal bele lehet😀
Róbert Nagy
Róbert Nagy 12 napja
Mivel ritka autó, egyre nehezebb lesz hozzá bármit is szerezni, talán ez a legnagyobb hátránya.
Viktor Veeking
Viktor Veeking 12 napja
Jön a gyomorsavat folyamatosan felbüfiző bácsi :)
Sinoa Cica
Sinoa Cica 12 napja
Nem kell lenézni, ilyen autót, nem az "A-ból B-be elvisz" szutyuki helyett vesz az ember...
ast5515
ast5515 11 napja
@Gabor Szabo Nem ajánlottam. És nekem sincs ilyenem. De ettől nem lesz több eszed. Egyéb kérdés?
Gabor Szabo
Gabor Szabo 11 napja
@ast5515 Ahhh!!! Hagyjuk már! Élvezkedjél csak ilyen francia fosban. De másoknak ne ajánlgasd ezt a szemetet. Wartburg után mindent élvezet vezetni.
ast5515
ast5515 12 napja
@Laszlo Frank De amikor igen, annak minden percét élvezed.
Laszlo Frank
Laszlo Frank 12 napja
Mert ez nem mindig visz el A-ból B-be.
Pál Tó
Pál Tó 12 napja
Akkora a horpadás jobb elől a sárvédőn, hogy még ezen a hitvány felvételen is látszik! Vegyetek már egy kamerát!
Pál Tó
Pál Tó 11 napja
@GKT Pictures Én Nokia butafonon is tudok beszélgetni...
GKT Pictures
GKT Pictures 11 napja
@Pál Tó Nekem iPhone Xs van, amin azért egész vállalható a kamera, de azért egy műsort nem vennék fel vele
Pál Tó
Pál Tó 11 napja
@GKT Pictures Nekem is van szar videós telefonom, mert beszélek rajta, de nem videózom...
GKT Pictures
GKT Pictures 12 napja
Jó lenne már. Egyik műhelyprn epizódban látszott hogy telefonnal volt videózva. Nem kell ide több milliós RED vagy Blackmagic, már egy modern mirrorless is sokat javítana a minőségen
Richard Stefanits
Azt tudni kell, hogy aki ilyet vesz az többnyire azért veszi mert pont egy ilyet akar. Ez alatt ráadásul emlékeim szerint nem is a kommersz hidrós futómű van, hanem az, amelyik pl kanyarban ellent tart a dőlésnek, és egészen szürreális módon mozog, és főleg mozgott minden máshoz képest abban a korban, amikor új volt. Talán activának hívták ? A V6-hoz mintha járt volna alaphangon, a többihez talán felárért lehetett kérni. Ez nyilván nem az az autó, amit ugyanazért vesz az ember amiért toyotát, de az is tény hogy egy egyedi élményt ad a tulajdonosának, ami mondjuk nem merül ki az elcsépelt "sorhat, hátulkapar" közhelyben. Szerintem rohadni nem fog, mert mintha ezek már alaphangon horganyzott vagy cinkfürdős kasztnik lettek volna. A motornak is szép hangja van, némi olajfolyáson túl nem nagyon számítanék semmire. A futóművel ennyi idősen lehetnek gondok, de azt ezeknél vásárlás után illik tokától bokáig végignézni és itt ott megadni neki amit kér.
hobizoli
hobizoli 12 napja
az csak az Activa kivitelben volt, es kerheto opcio volt a hirdos futmuhoz barmelyik motornal
Kornel Schwarcz
Kornel Schwarcz 12 napja
az az activa
József Varga
József Varga 12 napja
Sajnos a küszöbvégek hajlamosak a rohadásra.
Quest D
Quest D 12 napja
Ezekben a Hydractive II futómű volt.
Gábor Boda
Gábor Boda 12 napja
Xantiám van, szeretem. Használható hathengerest, hibátlan tízgömbös futóművel nem vesztek aprópénzér, legfeljebb hatalmas szerencsével. Fillérekér a gatya futóműves négyhengeres benzineseket adják.
7AccordHomeStudio
Részvétem a 💩hoz. 😅
Péter Menyhárt
Csak javítani ne kelljen.
Attila Nagy
Attila Nagy 12 napja
Szilva Járműelektronika??
Balint5
Balint5 12 napja
Ehhez bátornak kellett lenni
Bendegúz Almási
@Mihály Tóth az is teljesen jó.
Mihály Tóth
Mihály Tóth 11 napja
@Bendegúz Almási én csak gratulálni tudok. A családban van egy francia autó, én az láttam alulról hogy az alváza rozsdamentes a futómű meg le kell festeni alvázvédővel.
Bendegúz Almási
@Mihály Tóth a rohadást azt nem tudom ellenőrizni de azt tudom hogy van most egy Peugeot 806 -os autó a családba és most van benne lassan hétszázezer kilométer és még bontatlan a blokk.
Mihály Tóth
Mihály Tóth 11 napja
​@Bendegúz Almási én is csak hallottam pletykánként, abban igazad van hogy még az szidja aki még nem is vezettet francia autót. Ezeknél autóknál van előny, az hogy nem rohad el az alja annyira mint egy német autó tisztelet a kivétellel.
Quercuscerriscerris
És mint tudjuk bátraké a szerencse.
Megavoltamper
Megavoltamper 12 napja
Nekünk volt kettő is. A második egy 2.0 Turbo C.T. Az elektronikája időnként külön életet élt, de nagyon kényelmes és fürge autó volt, talán a gyerekkori emlék miatt is, de nagyon tetszik a formája.
Daikini0
Daikini0 12 napja
BX-ünk volt, ami elég sokban hasonlított ehhez, és imádtuk a kényelmét, és a futurisztikus tervezést (már ami a 90-es években az volt), viszont borzasztóan öregedett, 20 éves korában már többet volt szervízben, mint nálunk, a hidraulikus felfüggesztés is sokszor feladta, szivárgott, majdnem minden cső egyszer megdöglött. Ami viszont vicces volt a felfüggesztéssel, hogy amikor kipurcant, akkor szervízállásba tolva hajlandó volt elindulni, de ezt minden piroslámpánál meg kellett csinálni. A mögöttem lévők arcát egy idő után már néztem, mert csak annyit láttak, hogy egy aránylag lapos autó zöldnél elkezd emelkedni kb 25-30 centit, majd elindul.
Zsolt Kis
Zsolt Kis 12 napja
Én még ma is nagyon szívesen tenném bele a seggem. Valahogy ez az éra ami nekem mindig is a szívem csücske maradt
Árpád Füzy
Árpád Füzy 12 napja
Apage Satanas! - Távozz tőlem sátán!
Sinoa Cica
Sinoa Cica 12 napja
Böhm bácsi? :)
Tamás Gergócs
Tamás Gergócs 12 napja
Az alapjáraton felül egy rövid gázfröccs még jól jött volna. Az alja szebb mint vártam
Vajda Janos
Vajda Janos 10 napja
@* Robin Ez így van, teljesen egyetértek, nehéz időket élünk, szerintem ez a korona helyzet is erre próbálja felhívni a figyelmet. Bár sok esetben az élelem nem lenne pénzkérdés, csak azok a jó földek bizonyos kezekbe kerültek. Bió üzemanyagot kap az autónk, kőolaj alapú élelmet, gyógyszereket kapunk mi, emberek.
* Robin
* Robin 10 napja
@Vajda Janos Persze, mivel pénzből élünk és sok embernek nincs arra sem pénze, hogy élelemhez jusson, nemhogy autót újítgasson fel. Köszönhetjük magunknak és felmenőinknek akik jobbat akartak mindig, sajnos ez az ára mindennek, ez egyáltalán nem jó a földnek, csak azoknak akik a piramis tetején ülnek és napi 50 millió dollárt keresnek.
Vajda Janos
Vajda Janos 10 napja
@* Robin Hát igen, valamennyire jogos, csak az a gond, hogy mindig a pénzügyi oldaláról közelítjük meg ezt a kérdéskört. A legmocskosabb ez a globalizált fogyasztói szemlélet. Dobd ki, vegyél másikat, vagy újat. Nem hiszem, hogy ez lenne a fenntartható szemlélet. Ha csak a motorja rossz, de a kaszti ép, szerintem pont a legrosszabb betolni a bontóba, vagy a zúzdába, bár a magyar bürokrácia itt is rendesen közbeszól, nem egyszerű egy motort lepapírozni.
* Robin
* Robin 11 napja
@Vajda Janos Hát pénzügyileg egy felújítás sem éri meg, nem fog annyival többet érni egy autó ha ráköltesz 1 millió ft-ot. Olyan kocsit érdemes így felújítgatni aminek van értéke is, az ilyen 500 ezres kategóriát meg be kell tolni a bontóba ha szétvan rohadva meg rossz a motorja. Nyilván egy potenciális autóban aminek esetleg később növekedni fog az ára, arra érdemes költeni, de pénzügyileg ezen kívül nem éri meg sosem, lehet az 1 milliós kocsi vagy 25 milliós, a javítással mindig csak röviebb leszel
Vajda Janos
Vajda Janos 11 napja
@* Robin Az a helyzet, hogy a precíz munkát meg kell fizetni, gyakran 1, de legalább 2 autó árát ráköltve, nem éri meg. Egy motort még mindig biztonságosabb, költséghatékonyabb felújítani. Persze itt is vannak kivételek, egy eleve problémás konstrukciónál.
Gabor Ikrenyi
Gabor Ikrenyi 12 napja
Stab pálca csere 5000km-ként!
Gábor Boda
Gábor Boda 9 napja
@GrandeChino20 Nagykanizsa-Zalaegerszeg, napi munkábajárás.
Gabor Ikrenyi
Gabor Ikrenyi 10 napja
@Gábor Boda nekem is 1.8 volt. Folyamatosan cserélték a stabpálcákat. Azt mondták hogy nem ilyen utakra tervezték. Amúgy imádtam!
Akos Hocz
Akos Hocz 11 napja
Van élet Bpen is túl! Mondjuk vidéken ahol közismert szintén sok helyen hiányzik a fél sáv a kettőből. Vidéken sem kap kevesebb szart egy autó futóműve.Nemetorszag,Ausztria a közelben meg más tészta 😉
GrandeChino20
GrandeChino20 12 napja
@Gábor Boda Hol vannak az autók használva? Vidéki, sík úton, vagy Pesten a belvárosban?
Gábor Boda
Gábor Boda 12 napja
ez a hathengeres sajátja? mer az 1.8 16v x1-em 135000Km és 188000km közt nem kért ilyent. Nem tűnik úgy, hogy a közeljövőben kellene....
Dàniel
Dàniel 12 napja
Sok szerencsét
Bence Dósa
Bence Dósa 12 napja
Vajon hány darab magyar rendszámos v6-os Xantia lehet itthon? A külföldi oldalakon is alig van eladó, nagyon ritka modell.
Bence Dósa
Bence Dósa 11 napja
@7AccordHomeStudio most nem is a megbízhatóság meg az elektronika oldaláról hanem mint autó. Megbízható erős v6-os motor könnyű kasztniba, kézi váltóval, nagyon jól megy és HOBBI autónak szerintem tök jó lehet.
7AccordHomeStudio
Erre mondják RITKA SZAR. 😅😅😅
Kornél MAGYAR
Kornél MAGYAR 12 napja
új kipufogórendszer, olajfolyás, küszöbrohadás, S-es rendszám. Sok szerencsét.
Csaba Benga
Csaba Benga 12 napja
Még ezek nem lennének nagy dolgok, voltak már itt a műsorban igazi bontószökevények is szép számban. Inkább ez a keresztben lévő motorbeépítés nem a legideálisabb, hátsó hengersor nagyobb hőterhelést kap.
Következő
The Citroën XM Story
18:07
Megtekintés 499 E
Ilyen egy kínai TRAMBULIN park
8:26
NEM SZABAD SMARTOT VENNI!!!
11:34
Ilyen egy kínai TRAMBULIN park
8:26
Büntetőfékezés a menő!
17:08