Sötét

Fotelnepper: Lehet rossz egy Fiat 500L? 

Feliratkozás
Megtekintés 22 E
95% 215 9

2012-es premierje óta szinte változatlan formában gyártják, manapság sok használt példányt is találsz belőle a piacon, de a Fiat 500L mégsem lett olyan óriási siker, mint a kezdetekkor vártuk. Az autó tágas, vidám, kényelmes és sokféle motor létezik hozzá. Ez itt egy 1,4 16V a legendás Fire-sorozatból. Nézd meg az autóról készült első felvételeinket, hallgasd meg a motor hangját és döntsd el, rendben van-e most. Fotelnepperkedj!

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2021.márc.15.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 47   
gua noida
gua noida 24 napja
Nem rossz autó, pörgetni kell, és akkor megy is, igaz ilyenkor az 1,4 L-es benzines 9 litert kér százon. Típushiba: gyertya cserekor a szervizek a technológiai lépés be nem tartása miatt előszeretettel kiütik a gyújtásvezérlést, amitől háromhengerezik az autó. Ezt persze 50 ezerért "javítják" újraprogramozással...
János Krisztián
Sok baj nem szokott ezekkel lenni. Egyszerű motor, nem úgy mint a korabeli 1.4tsi. Ezek a fiat motorok nem kokszosodnak el mint a tsi-ik. De aki nem hiszi el az nézze meg a totalcar mesterkurzus videójában benne van, hogy milyen motorral szabad venni autót és milyennel nem.
TheLacccus
TheLacccus 24 napja
3 évig hajtottam egy 1,4 95 lovast. Harmatgyenge ahhoz a kasztnihoz. Minden más része rendben van. Kényelmes,tágas,sok extra. Talán a váltó még,ami nem túl jó.
Ádám Korán
Ádám Korán 24 napja
Nem gondolom, hogy sok baja lesz. Képre, hangra rendben volt. 50 ezer forint javítanivaló lesz a futóműben, amit a szar utak vertek szét.
Vera Hipera
Vera Hipera 24 napja
2006-os 1.2 8V Puntóm is így kelepel (112 ezer km). 12-13 ezrenként kapott Seleniát, kopó, fáradó alkatrészek (futóműnél is) rendszeresen cserélve, szinte filléres darabok és meghálálja. A lakk hámlik a tetején, ami elég undorító kezd lenni, de soha semmi baja sem volt. Pörgetni kell, szépen tartja pályán a 160-at ...persze csak ahol megengedett...vagy tolni akar a valahonnan ilyenkor rendszeresen előkerülő démonhnill. ;p + Jah, hazugáltam, az egyik lambdaszonda megadta magát 6 éves korában.
Charles Kratos
Charles Kratos 25 napja
Gyanús ez az egész.. :D Egy sokak számára leszólt ám de jó autóról beszélünk ami szerintem a motorpalettájának az egyik leg-fájdalom mentesebb verzióját kapta.. itt vagy azt akarják majd megmutatni , hogy mit tesz a felelőtlen szervízmegvonás egy autóval , vagy valami ritka és fájdalmas konstrukciós hibát.. :D De hogy ez nem egy live story lesz az fix.
István
István 25 napja
Női tulaj. 30 (de inkább) 40 ezres olajcsere periódus. Lesz ott baj.
Bálint Magyar
Bálint Magyar 25 napja
Inkább megfordítanám a kérdést: Lehet jó egy Fiat? :D
Gyula Nemes
Gyula Nemes 25 napja
Üzenem a fotelból: ez ilyen, ha kiveszik a harkályt a motortérből jó lesz ! :-)
Pál Városi
Pál Városi 25 napja
Ez a fiat egyik legmegbízhatóbb motorja. 15 ezrenként olajcsere,és a világból kimegy gond nélkül.
Bölcskei Anna
Bölcskei Anna 25 napja
nem hiszem en sem h nagy baja lenne, de ezekben is pici tyukbeleken futnak az elektronok...
marcusfuezi
marcusfuezi 25 napja
Hang alapján ennek a motornak semmi gondja, max kicsit a hidrotőke hallatja a hangját, de az nem fogja befolyásolni tapasztalataim alapján az élettartamot. Ha az olajból az előírt került mindig bele (20.000km-enként legkésőbb cserélni kell - hiába van 30 írva akkor is 15, max 20 ezer után csere - én a gyertyákat is cseréltem szinte minden olajcsere alkalmával mert filléres tétel bele) akkor ez a motor kimegy a világból. Az én 1.4 fire motoros bravo 2-esem több mint 200.000 km-el lett eladva, motorikusan patika volt. Ezt a motort egyébként pörgetni kell, nem az 1.0 túrbós mákdaráló amiből kifosik a lóerő 1800-as fordulatnál. :D
HannibalHun
HannibalHun 25 napja
180ezer. Viszont ha 96., akkor a 100. adás valami jóféle kocsi legyen! :)
Gábor Konyári
Gábor Konyári 25 napja
Nem kéne
Roland Hustyava
Roland Hustyava 25 napja
Vezettem mar több alkalommal olaszban fiat 500-okat 1.2 benzineseket. Azok kissé lomhák, hobbi, bevásárló autónak elmennek. Ilyen 500L-t egy alkalommal sikerült vezetnem 1.7 TD motorral. Motorikusan jó, könnyen vitte a kasznit 160-170km-rel a pályán és meg bírta volna tovább is. Viszont magas a karosszériája, oldalról könnyen bele kap a szel, nem stabil. Rossz a kilátás az A oszlop környéken, ülések nem tartanak, mintha mikrobuszt vezettem volna. Pénzt nem adnék érte ettől függetlenül. :)
Roland Hustyava
Roland Hustyava 25 napja
@GrandeChino20 1600 valamennyi volt meglestem a forgalmiban. Talán 1671 tippelek most :) De ha csak 1600 ccm az sem baj. Pár hónapos reptéri kölcsönzős kocsi volt
GrandeChino20
GrandeChino20 25 napja
1.6-os lehetett az a dízel, mert 1.7-es Fiat dízel a Punto I-esben volt talán utoljára. ;)
Milán Kiss
Milán Kiss 25 napja
Elsőgazdás, nem tűnik rossznak. Nem lesz vele baj különösebben.
Andras Nagy
Andras Nagy 25 napja
Leszámítva, hogy ahányszor ránézek egy Barkas reinkarnáció jut eszembe, és bármikor tudnék tőle hányni, valamint azt, hogy az 1.4 szívó annyira erős, mint egy zsák molylepke általában nincs vele nagy baj.
Andras Nagy
Andras Nagy 25 napja
@Hunter Nem tudom látod én pont azt érzem, hogy nincs érdemi különbség az 1.2 8V és ez között. Mikor az 1.4-es 500-ban megnyomom a SPORT gombot, annyi történik, hogy elkezd világítani a sport felirat. Nincs meg érzésre az az elvileg 25 lóerő többlet. A Tipoban pedig egyenesen halottnak tűnik. Ha már 1.4, akkor a MultiAir T. 😊
Hunter
Hunter 25 napja
Nem olyan rossz ám az az 1.4-es motor. Jól viszi ezt is meg a Tipo-t is. Kicsit sajnálom is, hogy megszűnt a kínálatból.
József Malinoczki
Szép konzerv doboz. :)
Gabor Szabo
Gabor Szabo 25 napja
Jézusom de undorító!!! És ezért emberek pénzt adnak. Most már tényleg kiülök a kapu elé pár vödör szarral. Csak megveszi valaki azt is!
Patrik Vinkler
Patrik Vinkler 25 napja
Fájeeeeeeer!!! (az egy Scooter szám nem?)
Studio Lente
Studio Lente 25 napja
Nincs szép habgja a Fire motornak. Nekem még 1000-esben volt az UNO-ban. Ugyanilyen kopogós hangja volt. Úgyhogy jó ez. Talán ez-az csattoghat a futóműben. Más baja nem lehetne.
Gàbor Gàbor
Gàbor Gàbor 24 napja
@Weishaupt Adam köszönöm szépen. Nem emlékeztem hirtelen a rövidítesre.
Weishaupt Adam
Weishaupt Adam 24 napja
@Gàbor Gàbor Fully Integrated Robotised Engine egész pontosan. ;)
Gàbor Gàbor
Gàbor Gàbor 25 napja
Azért az unoba a 8 szelepes lapkás motor volt gyerekek. Ez a 16 szelepes szívó. Hidrotőkével!!! Nem okoskodni akarok de a FIRE rövidítés csak Full inteligent.. Bla Bla.. Szóval hogy teljesen szinte robotizaltan rakták össze a motorokat. Ha karba tartották ritkán kell boncolni. Max a hidrotőke szokott csattogni. Bírja nagyon a strapát. A prémium motorját előbb szedem darabokra mint ezt.
norbert Lőrincz
Én még most is használok 1 1.0 ie t kőkemény 46 lóerő😃 de szerintem szebb hangja van mint ennek itt a videoban bár az enyémben csak 109ezer kilométer van meg túl esett már egy motorfelujitáson
Desantes Taylor
Desantes Taylor 25 napja
Első hölgy gazdás fiatal egyszerű jármű... nem várok egy horrortörténetet
József Somfalvi
És hol van Dorka ? :D
Péter Sárosi
Péter Sárosi 21 napja
Novoth Tibivel egyeztet időpontot✌🏼😂
HannibalHun
HannibalHun 25 napja
videó elején :D
misiba misiba
misiba misiba 25 napja
Aki izgalmas életre vágyik,az vegyen ilyet:)
Janesz P.
Janesz P. 25 napja
Semmi baja nem lesz. Ez Fiat, jó ez!
thebeast12333
thebeast12333 25 napja
Pont az a baj hogy Fiat
London Trucker
London Trucker 25 napja
Szar Fiat, jah nem, elso tulajos fiatal auto. Kevesebb baja lesz mint barmelyik lerugott premiumnak a musorban. Javitasi koltseg 0-120e.
Balint5
Balint5 25 napja
Lehet jó is?
Szabolcs Szabo
Szabolcs Szabo 25 napja
de megint minek a dugattyút vizsgálni, mit akar látni a Mester uram? Ennek az új főnöknek ez a fétise... Csaba visszajöhetne. Nagy gond nem hiszem hogy lesz az autóval.
CS
CS 25 napja
Elején azt hittem valami műhely PRN lesz tényleg :D
Olivér Tóth
Olivér Tóth 25 napja
Ezek a típusok könnyen tudjak zabalni, az olajat, ha betartottak a gyári hosszú olajcsere periodust. Jo konstrukció lenne, de sok az elekteomos hiba ezekben ( kábel Törés az ajtóknal, stop kapcsolo sűrű cseréje, Stab pálca is gyakran cseres, nem bírják a magyar utakat.) Én ezt a típust csak a T-jet motorral vennem meg, ez a 16v 95 lovas változat lomha, hiába pörgeti az ember.
Róbert Nagy
Róbert Nagy 26 napja
Patent
Dániel Pogrányi
Nem lesz vele gond. 120ezer a tippem
Lastname Firstname
Ennek se lesz baja, mint a Mustangnak
GERGELY TÓTH
GERGELY TÓTH 26 napja
Egy kis hidrotőke hang de semmi vész...
Olivér Tóth
Olivér Tóth 25 napja
1.2 8v 1.4 8v lapkas motor nem hidrotokes, ez a 16v is lehet hogy lapkas
Ruskó Gergő
Ruskó Gergő 26 napja
A fiat 500L és 500XL az a két autó amelyeket kihoztak az emberek a szalonokból és a legnagyobb értékvesztésük volt
Zoltan Benedek
Zoltan Benedek 26 napja
Szívócső befecskendezéses szívó benzin motornak komoly vagy zsebbe nyullós problémái nem lehetnek, mivel egyszerü mint a faék, feltéve hogy nem 30000 km-nél cseréltek benne olajat mert akkor viszont kuka.
Zozo Cuki
Zozo Cuki 26 napja
Lehet!!!
Màtyus Viktor
Màtyus Viktor 26 napja
Fájer motor? :D A hátsó ablak vonala miatt tûnhet másolásnak, csak az a motîvum már a Pandánál jelen volt.
HondAttila
HondAttila 25 napja
Ezt a kommentet kerestem. Nem fájör hanem f.i.r.e
London Trucker
London Trucker 25 napja
Kauntrimen. XD
Sándor Ferenczy
Egyszer egy szaklapban azt olvastam erről, hogy amikor a Minit bemutatták a nagyközönségnek, a Fiat tervei már készen voltak. Tehát vagy véletlen a hasonlóság, vagy jól dolgoztak a Fiat kémei. ☺
pirata solitario
FIAT? PASSSSSZ...
pirata solitario
@norbert Lőrincz Ami vicces volt amikor eladtam utanna is sokat lattam< es kisebb gondokkal de mukodtek. Utanna voltak masfelek. A gazdajuk ugy adta nekem
pirata solitario
@norbert Lőrincz En 127 Essel kezdtem> kilakatoltam< felujjitottam, ARGENTA Dizel, uno, Tipo,,, es utanna feladtam...
norbert Lőrincz
@pirata solitario nem gond nekem at első autóm egy 2001-es bravo volt azzal én is küszködtem rendesen mindig volt valami baja és ha a hiba lista végére értél akkor kezdődött elölről én sem vagyok elfogult az olasz kocsikkal de pl ami most van az egész jo megbízható
pirata solitario
@norbert Lőrincz Mindig elektromossag. Az Unom meg ki is gyulladt alattunk. Azota nem vettem Olasz autot. tudom ,van akik szeretik de en csak a sajat velemenyemet irtam le.
norbert Lőrincz
@pirata solitario és mi volt velük a gond?
VP 7
VP 7 26 napja
Fiatal autó ez még és egyszerű mint a faék, nem kéne hogy legyen semmi különös.
And Saa
And Saa 26 napja
Ez olyan mint a többi olasz autó kikell fogni nem állandó minőséget gyártanak az avalon ajánlata 234Eft
Yakuza 69
Yakuza 69 26 napja
Egérkamion lungo :-)
Adrián Sarok
Adrián Sarok 26 napja
(A nem hosszított verzióban ültem egyszer hátul (kb.3 percet). Hogy is mondjam, talán egy kisgyerek kényelmesen elfér, nekem a nyakamban volt kb. a térdem. A Long változat egy jó ötlet volt tőlük.) A videón bemuatott példányon látszik, hogy vigyáztak rá. Szerintem nem lesz vele sok gond.
Sándor Antali
Sándor Antali 26 napja
a kérdés helyesen: lehet jó is néha egy Fiat 500L?
Sándor Antali
Sándor Antali 25 napja
@Marcell Borián amerika toplistás megbízhatatlan modellje évek óta.. olvasgass utána :D
Balázs Kóti
Balázs Kóti 26 napja
@Quercuscerriscerris Van. VW-nél hallani a TFSI problémákról. Fordnál az Ecoboostokkal van gond. Hallottam olyan esetről (Angliából), hogy 50 ezer mérföld (80 ezer km) után gariban motort kellett cserélni egy Ford Mondeoban.
Quercuscerriscerris
@Sándor Ferenczy Hát konkrétan az eddigi legfiatalabb autóm 5 éves volt 114.000km-rel. A nálam töltött 3 év és 60.000km alatt a kötelező szervízen kívül nem kellett rá költeni. Pedig az is csak egy olcsó FIAT volt.
Sándor Ferenczy
@Quercuscerriscerris Van. Úgy látszik még nem volt túl sok új autód. ☺
hobizoli
hobizoli 26 napja
@Quercuscerriscerris van :)
Lekvár
Lekvár 26 napja
1:00 Hogy mennyi?
Lucifer Fallen Angel
@thaifold ja, csak kérdezd meg, hogy hány ló
Lekvár
Lekvár 26 napja
És tényleg olyan :D
Balázs Kóti
Balázs Kóti 26 napja
Tényleg van ilyen. TwinAir, 875 illetve 964 köbcentis. 2010 óta bele került az Alfa Romeo MiToba, a Fiat 500-ba, 500L-be, Pandaba és a Puntoba, illetve a Lancia Ypsilonba. Hangja, mint egy kispoláké.
thaifold
thaifold 26 napja
Nem tévedés. Kispolszki...
E Marcell
E Marcell 26 napja
Nem vicc
Péter Árvai
Péter Árvai 26 napja
Minden férfi szíve megdobbant egy kicsit! Jön Dorka! 🙂
Péter Árvai
Péter Árvai 26 napja
Bármilyen lehet, amíg nem tudjuk megmarad az izgalom öröme. Pont mint lottóhúzás előtt. 😁
Lastname Firstname
Aki egy 50 eves szemuveges koverkes ugyved no lesz 🥸
Közlekedés vidéken
Látványra, hangra teljesen rendben van. Nem lesz vele szerintem semmi komoly. :)
Következő
Hercai 66. Bölüm
2:50:03
Megtekintés 2,8 M
GAZ 24 Restoration
47:36
Megtekintés 4,5 M
Hercai 66. Bölüm
2:50:03
Megtekintés 2,8 M
Büntetőfékezés a menő!
17:08