Sötét

Fotelnepper: Létezik golyóálló autó? Ez volna az? 

Feliratkozás
Megtekintés 29 E
95% 280 12

A Toyota Corolla E14 után nem fordul vissza a tulaj, amikor legtámasztja a parkolóban. Erről nem szólnak hosszú beszélgetések, de nem is rabol ki, amikor karbantartást kér. Nagyok a várakozásaink, mielőtt átvizsgálunk egy több mint 300 ezer kilométert futott példányt a következő MűhelyPRN-ben. Tévedünk? Vacak az 1,4 D4D? Te döntsd el és írj kommentet, vagyis Fotelnepperkedj!

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2021.márc.22.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 73   
Dániel Liszt
Dániel Liszt 17 napja
TOYOTA, sokan szeretik, én azon kevesek közé tartozom, akik ezt a márkát messziről elkerülik, ha lenne rá lehetőségem autót venni. Tipikus TOYOTA ez az autó is, motorikusan jó, de egy időtállóbb kasztniban és futóművel sokkal jobb lenne. Javítási árban ezért simán elkérném a 490 ezer körüli összeget, meg még akár többet is.
Istvan Szabo
Istvan Szabo 17 napja
Most ezzel lehet nem leszek kedvenc, de ez az autó mennyivel jobb mint egy olcsóbb Fiat vagy vagy valamelyik francia?
Gábor Takács
Gábor Takács 16 napja
Motorikusan csak egy pár fényévvel.... :D :D
Attila Nagy
Attila Nagy 17 napja
Ettőlaz autótól 90 LE-nél többet vártam, ahhoz képest, hogy mekkora, és milyen a karosszériája!!! Az enyém egy Dacia Logan 2007 kiadás, 1,6 16v-s motorral 77kw, 105 LE, és mégsem a jobbak közé tartozik!!
Péter Szíjjártó
Valószínű lengescsillapito komplett csere, kuplung, akkumulátor, motorral nemhiszem nagyobb gond lenne. Rozsda, csak lehet kár belenyulni mert nem lesz vége....
Gábor Borhegyi
Gábor Borhegyi 17 napja
E15 a kódja és a “golyóálló” 1.4 D 2007-ig volt. Ezt a rozsdakupacot honnan sikerült beválogatni, Ausztria külsőről? Az E12 első évjáratai jobban néznek ki sokkal, ez a piac legalja. Megint lehet majd Toyotát köpködni, mert az hozza a kommenteket és a lájkot 👎
Norbert Papp
Norbert Papp 17 napja
Eleje sérült volt,új első lökhárító megeshet hogy utángyártott darab,amelynek festès hagy kivetni valót maga után, km gyanús, több kinti autópálya matrica a szèlvèdőn.Ránèzêsre az autó összhangja sem meggyőző.. Ezt a példányát akkor mennèk el megnèzni ha mêlyen a piaci ár alatt lenne.
Henrik Megyer
Henrik Megyer 18 napja
De jó hangja van, jó traktor hang. 😆 De legalább tuti hogy rohad rendesen. 😆
Zsolt Mezei
Zsolt Mezei 18 napja
Motortere miatt már megbukott nálam.
CS
CS 18 napja
Jajjj.... melyik tengerben találtátok ezt a rozsdás szardíniás dobozt?:D
Tamás Szalai
Tamás Szalai 18 napja
Inkább 1.6 szívóbenzin. A régi kocsim még megvan, 2006 Corolla 1.6, több mint 300e Km. Most közösen használjuk a családban. Sztem még 300e-t el fog menni nagyobb gond nélkül...
Milán Kiss
Milán Kiss 18 napja
Atya ég, nem sikerült 4 egyforma filléres dísztárcsát venni? A fényezés is több helyen sérült, na meg a rozsda. Ez biztosan egy olcsón behozott megtekert nyugati lesz, hát még, ha taxi volt fénykorában......
ast5515
ast5515 18 napja
Hát ez valahonnan az óceán aljáról jött. Oké hogy van benne méter, de ennyi rozsdát 20 éves autón se tudnám hova tenni.
Nándor Kruppa
Nándor Kruppa 18 napja
kor(oll)ának megfelelő állapotban :D
misiba misiba
misiba misiba 18 napja
Sajnos a kocsi alja,B oszloptól hátrafelé,nem lesz golyóálló.
Dávid Nagy
Dávid Nagy 18 napja
Rozsda sajnos a rozsda
Norbert Dr.Kardos
Nem néztem meg előre a kommenteket, kiváncsi vagyok, jól gondoltam-e. A motor jó lesz, az alja katasztrófa, a rugó majdnem törött, annyi rohadt, a sárvédő peremek szintén, és az alját alig láttuk. Az Avalon szerviz ajánlata lakatolás nélkül 250 e
And Saa
And Saa 18 napja
Ez az autó is igényli a karbantartást, akkor nagyon sokáig hibátlanul elmegy, ez a példány 546Eft kér
Harsányi Zoltán
Hát ami így rozsdál, hogy lehet golyóálló? Denso üzemanyagrendszerre nem mondanám, hogy golyóálló. Meg ugye a ló is beleharapott a lökhárítójába. :D Nem kell.
Zoltán Végh
Zoltán Végh 18 napja
Már várom a Kopasz álmos értekezését !
flame04ful
flame04ful 18 napja
Bármilyen autóba belelősz a motorjánál, majdnem mindegyikben megáll a golyó! 🥱🧐
Róbert Krasznai
Hát nem egy Svájci nyugdíjas fogorvos házaspár, garázsban tartott autója... De kérdem én menyi idős? 14-16 éves? Ez egy használt autó, relatíve normális állapotban. A motorhang... hát dízel...
Balint5
Balint5 18 napja
Nagy baj ezzel nem lesz,pár kopó alkatrészt meg a rozdát leszámítva
Norrisz Csak
Norrisz Csak 18 napja
Eszi ezt is már a rozsda... Gondolom kívülről mutatós,belül meg rohad mint az alma
István Stefán
István Stefán 18 napja
Jók ezek, csak az alkatrész drága, illetve a rozsda nagyon szereti!
zoley88
zoley88 18 napja
1.4 benzinest vezettem anno, céges. Arra emlékszem hogy elképesztően harmatgyenge volt hozzá a motor. Dízelben gondolom sokkal jobb.
Daniel Básti
Daniel Básti 19 napja
Ha nem szerelő baráttal/tesóval vette az autót, akkor jó lesz.
Sándor Nagy
Sándor Nagy 18 napja
Vagy “édesapámmal”
András Hódy
András Hódy 19 napja
Nekem ugyanilyen kicsi D4D motor van eggyel öregebb generációval, 446k km jelenleg és kifogástalan állapotban a motor. A futómű már más kérdés, lengéscsillapító meg stabilizátorpálcát már kellett cserélni, utóbbit kétszer is, de kérdem én ennyi km és magyarországi utaknál melyik autónál nem kellene? :)
Attila Andrási
Attila Andrási 19 napja
Azt hittem ez E15
Attila Andrási
Attila Andrási 18 napja
@István Németh Akkor csak a felkomf. elején bakizott a "hozzáértő". Nekem is E15 van 1,6 benzin bőven 300 ezer felett.
István Németh
István Németh 18 napja
Mert ez E15. Nekem a faceliftes van, az meg az E150!
Tamás Csikó
Tamás Csikó 19 napja
Én is úgytudtam hogy ez e15
Marton Nemeth
Marton Nemeth 19 napja
Nem úgy néz ki mint ami agyon van dédelgetetve, de büszkén néz vissza a halál torkából. Két, háromszáz ezer forintos ajánlatot szerintem minimum kapni fog.
Oláh Csaba
Oláh Csaba 19 napja
na ennek a kocsinak nem gazdája van, hanem tulajdonosa
dobosatis
dobosatis 19 napja
Aki nem autóbuzi az ezekkel nem nagyon lőtt mellé anno, de közlekedő edénynek lehet még most is jobb, mint egy "korszerű" taliga. Ha időben kapna egy alvázvédelmet, némi törődést, akkor nem igen látszana rajta most semmi. Persze előéletét nem tudjuk, így nehéz erről a példányról bármit is mondani. 1.4 D4d motor keveset eszik, kicsit pörgetni kell egy 2 literes dízelhez képest, de elég jól megy. Akiket én eddig láttam rá panaszkodni, azok mind buszos gázolajjal mentek, gagyi olajat tettek bele, azt is legfeljebb az előírt 15000-es periódussal, stb igénytelenség. 1.4 D4d váltónak volt valami gyári hibája, vagyis inkább gyengesége, idő előtt nyeles tengely csapágy tönkre ment, ilyesmi, de ha jól tudom ezt orvosolták. A 2.0 D4d viszont szerintem megfelelő körülmények között lemegy a térképről, legalább is anno lement, újabbakról nem tudok.
Lastname Firstname
Vodor rozsdas csavar
Boborján Pandacsöki
kuka
Richárd Horváth
100. résznél nem lesz esetleg 2 autó egy műsorban? :D
Sándor Ferenczy
Ha már pornó...☺
Dezső Kovács
Dezső Kovács 19 napja
robotváltósan adnám :'DDD
Richard Stefanits
Jujj.
László Orsós
László Orsós 19 napja
Alig rohad!
Harsányi Zoltán
Alig.
Misi Misi
Misi Misi 19 napja
Nekem ilyen 2011 corollám van 1.33 benzin(195k km). Jó autó, sajnos előzéskor belét ki kell taposni, de nem is arra való hogy előzgess vele.. másik hátránya, hogy hangulatától függ mikor mennyi olajat eszik.
Peter Ellenbacher
benzinesben vennem, ha a csipak megallnak az iveket es nem kell kardan alagutig flexelni (igy videon ennyire nem lehetett latni), bar ezek az evjratok ha jol tudom annyira nem rohadnak. ami viszont szembetünö, h van benne vmi utolagos cucc (menetirany szerint bal oldalt feltekert kabelek)
birmar2
birmar2 19 napja
Nekem ilyen van, 2007-es, semmi rozsda nincs rajta. :) 12 év átrozsdásodási garit adott rá a Toyota.
Márk Varga
Márk Varga 19 napja
Látszik, hogy ennek az autónak sajnos tulajdonosa van nem pedig gazdája.
Jonas
Jonas 19 napja
Nekünk van egy ilyesmi a családban csak 2 literes változat. Az sem eszik többet 6-7l nél még városban sem és legalább van benne akarat, hogy elinduljon. Amúgy szerethető autók ezek csak karban kell őket tartani mint mindent. Egyébként azért hátul, nem olyan nagy a hely mint ettől a mérettől várná az ember, persze a csomagtartó hatalmas a sedan-ban.
Márton Dr. Kovács
A 2.0 D-4D sem eszik többet, cserébe dinamikusabban mozgatja jóval a kasztnit. Maga a Corolla és a motorja is nagyon jó, de nem ez a példány. Ennek tulaja volt, nem gazdája, igénytelen az egész autó kezdve a külső javítatlan sérülésekkel, a különböző dísztárcsákkal, folytatva a szemmel jól látható korrózióval.
Szilard Barto
Szilard Barto 19 napja
Gondolkodás nélkül megvenném.kevés ráköltessel még évekig elmegy varatlan kiadások nélkül.Egy patika állapotban lévő német prémium sokkal több nem várt kiadást hozna 2-3 éven belül,amikor ez a Corolla még boldogan viszi tulajdonosát a világ egyik végéből a masikba..
Róbert Nagy
Róbert Nagy 19 napja
Nem lehetett túl sokat látni, a kipufogó az illesztésnél eléggé össze van rohadva. A motortér tiszta kosz, egy takarítás ráférne.
Legyen Géza
Legyen Géza 19 napja
a bélyegképeken a g betűk csak engem zavarnak nagyon? :D
Tibi. K
Tibi. K 19 napja
A köd záró az golyó álló a többi nem számít,,,
Szabolcs Tóth
Szabolcs Tóth 19 napja
Állapotát tekintve, ez valahonnan a kínálat legaljáról érkezhetett.
Adam Fra
Adam Fra 19 napja
Hm?En? van egy 10 skalam ami 6 ala csokken otthagyom rozsda kulso nyomai minus 1 lokos minus 1 alakukkantva rozsda minus 2 igénytelen motortér minus 3 /az akksi tetejet nem nagy feladat letakaritani, a latvanyon mar javítana kicsit / köszönöm szépen soha viszontlatasra
Richárd Horváth
Golyó álló lenne, ha nem rozsdásodna. Első bölcső csere ha még nem volt. Minden amit bármi összefog rajta az alján az össze van rohadva. Lengőkar csere csak bölcsővel együtt. A küszöb véges szarrá rozsdásoda. Tipikus. Ahol elő jön a fém ott a rozsda is. Sajnos! Mert tényleg egy rohadt jó autóról van szó. T25 ösöm van! 🤟🤘😉
Richárd Horváth
Kipróbálni nem kell! Motorhangot hallgatni telesen felesleges. Csak a rozsda! Pont amit a legdrágább javítatni! 😟
Márton István
Márton István 19 napja
Lefesteném pandára előre trueno azt dejavuu
Zoltan Benedek
Zoltan Benedek 19 napja
Ha korszerü dízelrôl van szó akkor ott jöhetnek a drága tételek, mindegy hogy Toyota e vagy sem. A turbó x idô után elfog fáradni ugyanúgy mint a porlasztók valamint a városban való közlekedés kokszosodáshoz vezet ami az említett alkatrészekre is kiterjedhet. Kettôs tömegüt szándékosan nem írtam mert nemtudom hogy ebbe az 1.4-be van e, ugyanúgy mint részecskeszürô
MonguzTea
MonguzTea 19 napja
Nem.
Homelander
Homelander 19 napja
"Jól hangzik, nem?" - Nem.
gabor Nyerges
gabor Nyerges 19 napja
Igen ez az!!!Meg az en Aygom vagy 200 e km-el!😁👍✌
Somoskőújfalui Egon
Nézzétek meg Tomcat átutazom Kanadát című videóját, tényleg golyóálló túlélt egy árokba csúszást , medvegázolást és egy panasza nem volt Tamásnak a kocsira bár Kanadában nincs 1.6-os ott az alap az 1.8 benzines és persze automata váltós.
Somoskőújfalui Egon
@solyomver , de Imre Krisztiánt is megtalálták, akkor egy szűk erdei útról is ki tud találni Tomi. :)
solyomver
solyomver 18 napja
Igen. Ráadásul még áradt a pillanat, amikor - kanadai távokkal számítva - a rövidebb út nem a legrövidebb lett a gyakorlatban.... Már amikor volt vége az erdei földútnak😁
Somoskőújfalui Egon
@vwzolee . Nem a tolvajkergetők néven van most fönn itt youtube-n.
vwzolee
vwzolee 19 napja
Ezt hol találom? Úgy tudtam Tomcat a youtuberól eltűnt...
grafithuszar
grafithuszar 19 napja
Szerintem azért lesz itt gond. Nem súlyos, de a motoron már tuti van valami javítani való, kis rozdsásoodás már kezdődik, jó lenne megfogni, és tippre lesz valami apróság ami nem működik pl. klíma, vagy valami elektronikai cucc. Nem rossz de azért nem hibátlan
Gergő Csáki
Gergő Csáki 19 napja
Ugyan ez az autóm van 250 ezer km-rel. A turbófeltöltő most kezdett el haldokolni, a klímát és az önindítót kellett javítani. Az elülső porvédőket nemrég cserélték toronycsapággyal együtt, persze volt fékbetét, tárcsa, ami kopik, fogy, de ennyi. 13 év alatt ez történt. A rozsda kikezdte már, de kezelve lett. Azt hiszem, nem lehetek elégedetlen. Egyébként egy borzalmasan unalmas autó. Működik.
Janesz P.
Janesz P. 19 napja
Igénytelen japán. De legalább lebomlik.
GyurMa Gyuri
GyurMa Gyuri 19 napja
A lámpát takaró műanyag is golyóálló 👌
theGabe
theGabe 19 napja
Bocsánat... "de viszont" ez így erős, vagy de, vagy viszont. Bocs hogy ezt ragadom ki az egészből.
bence0726
bence0726 18 napja
A videoban "te viszont" hangzik el, nem pedig "de viszont". Értelmileg is te -vel lesz egy épkézláb mondat.
Tamás Németh
Tamás Németh 19 napja
Az első teleszkópokat cserélnék porvédővel meg ütközővel 150eft de ha alapos akar lenni és hibát talál a toronycsapágyakban akkor 220eft. Rozsdát meg nem javítják pedig van rendesen.Motor hangja jó.Többi részt nem igazán mutatták.
Laszlo Kozma
Laszlo Kozma 19 napja
H@t igen a rozsda, pedig 2006 os nem törólték vele és ez még is kezd l@tszani stb.
Netalán Tán
Netalán Tán 19 napja
Rengeteg 1.4 d4d nem ment el 100 ezret sem, amelyik igen az altalaban jo..benzines Corollabol meg egyet sem tudok ami jo lenne, mind hordosra kopott, ha szercsed volt gariba csereltek...golyoallo? Hm
Andras Kleistenes
Az előző kiadás , az valóban golyóálló. Az 1,4 97 lovas , ès 1,6 110 lovas motorral...
Pálmaliget
Pálmaliget 19 napja
Milyen hulyesegeket beszelesz?
GaminG
GaminG 19 napja
Ahogy nézem lengéscsillapitó meg rugók full gyáriak azért ilyen rozsdásak meg a kipufogó is. Bal első sárvédő már volt levévé vagy javítva látszik a hézag nem stimmel. 200-250 ezret biztos rá kell költeni.
Erik Dudás
Erik Dudás 19 napja
Az 1.3 vvti is elpusztíthatatlan főleg a 2004-es Yarisomban.
István Németh
István Németh 18 napja
Nekem is 1.33 vvti van. 238000 km van benne és köszöni jól van. Nem eszi az olajat sem, igaz 0 w 20 van benne mindig.
Benő
Benő 19 napja
@Sándor Csupor azt a "gondos" tulajok basztak el h 5w30as olajjat tettek bele a 0w20 helyett... ja es az olajcsereperiodusokat most nem is emlitenem 😂
Sándor Csupor
Sándor Csupor 19 napja
Az még igen,de az 1.33vvti meg elbaszták.
Mikey
Mikey 19 napja
Létezik.. w124-nek hívják.
Mikey
Mikey 17 napja
@Levente Bacsi Aki haladni akart, az nagyobb motorost vett. Ilyet valószínű a német orvos nyugdíjas bácsi vett, aki arra használta hogy elmenjen vele a boltba vagy a színházba.
Levente Bacsi
Levente Bacsi 18 napja
@Harsányi Zoltán A károsanyag-kibocsátásról nem volt szó, csak a megbízhatóságról. W124-ben tényleg nem volt túl acélos, de az 1100 kilós W201-ben elmegy. Nem akarsz vele sietni, azért is fogyaszt keveset :D
Mikey
Mikey 18 napja
@Harsányi Zoltán pont ezért lettek olyan legendásan megbízhatóak, mert nincsenek széthúzva, szétterhelve.
Harsányi Zoltán
Az euro hányas? Már be sem indíthatod lassan. 2000 ccm 75 ló ne röhögtess, az már a maga korában is kevéske volt.
Levente Bacsi
Levente Bacsi 19 napja
@Mikey Ez így van, de azok a motorok sem elnyűhetetlenek. Már ha karban vannak tartva, az elhúzott olajcsere azoknak a hengerfalát nagyon roncsolja (speciális bevonata van), aztán eszi az olajat. Azonban ha ennyit megcsinálnak rajta, tényleg nem fog sosem tönkremenni :D
adika6234
adika6234 19 napja
Kedves Toyota szakik/tulajok Tapasztaltatok már olyat hogy melegen az alapjárat ingadozik? 2008 toyota corolla verso 1,6 benzin (Ha jól emlékszem vvti) Egr (kartergázszelep) cserélve,légbeömlő kitakarítva, légtömegmérő cserélve, most bizonyos (fordulatszám) érzékelőkre (főtengely, szelep, stb) terelődött a gyanú, de nagy segítség lenne, ha valaki pontosan rá tudna mutatni egy - két darab hibás alkatrészre /hibaokra 🥺
Gábor Göbölyös
solyomver 1 órával ezelőtt A saját 1,6 benzines. Mostanában kijött egy alapjáratingadozás így szívósor tömítés csere. A hiba lista végére értünk😊. Annyi azonban fontos, hogy az olajra érzékeny 0w20. Fentebb olvastam.
solyomver
solyomver 19 napja
A saját 1,6 benzines. Mostanában kijött egy alapjáratingadozás így szívósor tömítés csere. A hiba lista végére értünk😊. Annyi azonban fontos, hogy az olajra érzékeny 0w20.
csszabo71
csszabo71 18 napja
A saját szintén 1.6 benzin. Eddig nem hagytam túl sok pénzt a szerelőnél, pedig már 13 éves. Csak az évi egyszeri szervíz a szükséges cserékkel, meg persze a kopóalkatrészek. Időnként kiég valamelyik lámpa... :-) Viszont fogalmam sincs milyen olajat töltenek bele, de feltételezem a Toyotánál csak tudják, hogy milyen kell neki.
kilipeti
kilipeti 19 napja
dettó 2006 1.3vvti-i yaris, alapjárat ingadozás... Eddig is erős volt a gyanúm, de most már tényleg ránézek, csak ne hátul lenne a szívósor...
Tamás Tamcsu
Tamás Tamcsu 19 napja
A kerékíveken már van rozsda, igaz úgy néz ki már volt javítva is a karosszéria, a lengéscsillapító már nem olyan golyóálló.. A hangja szép.
Péter Takács
Péter Takács 19 napja
Pöcc-röff, jön-megy. Mi kell még? :D
Nándor Berlik
Nándor Berlik 18 napja
@Károly Stemler enyém is pöcc-röff és mégsem jó
Károly Stemler
Károly Stemler 18 napja
@Nándor Berlik Megallni csak akkor tud, ha el is indult. :P
Nándor Berlik
Nándor Berlik 19 napja
pl el is induljon és ne álljon meg
Kovács Norbert
Kovács Norbert 19 napja
Az 1.6 szívó benzines...na az golyóálló 👍
Csaba Vartik
Csaba Vartik 18 napja
Meg az 1.4 benzines is
Balázs Frank
Balázs Frank 19 napja
@Zoltan Benedek Nem csak ott Thaiföld dettò.😉
Zoltan Benedek
Zoltan Benedek 19 napja
Ugyanezt akartam mondani :) Isztanbulba olyan motorral szerelt Corollákal taxiztak annó és nem egybe volt 500 - 600 ezer kilóméter
Géza Dano
Géza Dano 19 napja
A motorja egészségesen jár. Azzal nagy gondok nem igen vannak.
Krisztián Algács
0:10 de nekem a corolláról a hachi roku jut eszembe!!
DdariQ
DdariQ 18 napja
Xd
Dávid Papp
Dávid Papp 19 napja
Még a fényezés is, még a fényezés is golyóálló!
flame04ful
flame04ful 18 napja
Hát persze, nem is értem! A többség azt mondja "golyóálló", mint Dani a "prájdon". 😉
Zoltán Göndöcs
😂😂😂
Ferenc Kovacs
Ferenc Kovacs 19 napja
De ez nem arany dukkózás. :)
Imre Szabó
Imre Szabó 19 napja
@pappxxl amikor majd megteszitek a jelentéseteket, nem hallgatnátok el ezt a kis epizódot a hiányzó címkével?
pappxxl
pappxxl 19 napja
@Dániel Békési az én embereim nem hibáznak!
Martin YT
Martin YT 19 napja
Végre tc
Következő
Totalcar Teszt: BMW X2 xDrive 25e
10:07