Sötét

BMW i3 használtteszt - öreg, de akarod, és tudja 

Feliratkozás
Megtekintés 86 E
94% 813 46

Karbon kasztniváz, hátsókerék-hajtás, hülye ajtók, vidám belső, bőven van miért szeretni. A korai REX változat egy nyomi kis benzinmotorral még attól is megment, hogy meg kelljen állnod, ha kifogy az áram. A használt i3 a normális városi ember elérhető villanyautója, és a bőre alatt ott van egy digitálisan megbéklyózott, ádáz 325i, amit egyszer felszabadít majd a kisipar, és akkor ez lesz 2030 tökéletes hülyegyerek-BMW-je. Bár már ott tartanánk!
#totalcar #tcteszt #i3

Autók és más járművek

Közzététel:

 

2021.márc.20.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 100   
Botond Springer
Akarod... ... dehogy akarom, hagggyá máááá! 🤣
Clint Eastwood
A legújabb generációban is van benzin motor?
Ádám Körmendi
Nincs (120 Ah), csak az USA-ban
LT, Jr. V
LT, Jr. V 13 napja
18:27-nél két észrevétel: 1 - lyukas a póló, 2 - a "Tádám" másik csatorna védjegye! Köszönöm a videót, király vagy!
bmw520ds
bmw520ds 14 napja
Végre Gábor!!!!!!! Jó volt látni és hallgatni! A kocsi is hozza amit kell.
Attila Végh
Attila Végh 14 napja
Fót
seggedbe lófasz
kevés ember van akiben ebben a szakág akoben csalódok. De én Karottát nagyon fárasztónak tartom. Próbál fiatalos lenni de nevetséges inkább. Próbál lépést tartani de alapból 50 évesekre jellemző öregesre fordult. A TC-t már csak Anti miatt nézem, ő viszi tovább amit a régi Totalcar képviselt
GÁBOR BOGDÁN
GÁBOR BOGDÁN 16 napja
nekem is nagyon kéne...
Attila Mikáczó
Tényleg zseniális ez a beltér. Nagyon kéne. :D
London Trucker
London Trucker 17 napja
Szerintem az Isetta óta nem volt 155-ös kerék BMW-n.
xemperorxx
xemperorxx 17 napja
Elég fura ennek a videónak a szín profilja. (Főleg külső felvételeknél)
Mr Whopee
Mr Whopee 17 napja
Nem, nem akarom.
Ferruccio
Ferruccio 18 napja
A sok rohadtozás csak engem zavar?
Ádám Körmendi
Rohadtul nem.
Janos Borza
Janos Borza 18 napja
szófosónia őnagysága :) hiányzott már karotta.
Lászlò Pichler
Kedves Gábor ! Én egy 60 éves ember vagyok, és nagyon kritikus, immár. Ezért vedd komolyan, amit írok. Olyan mérhetetlen tehetség szorult beléd, drága barátom, ezen az "autó-elemző" területen, hogy mérvadó vagy, és nem sokan tudnak még csak a nyomodba eredni sem. Nem kezdem aprózni, hogy ilyen alázat, meg olyan felkészültség, mert lehet, ez már neked így is túl sok. de hidd el, nem vagyok egy eszetlen fun, hanem nagyon ismerem az egész palettát ebből a műfajból is. Bazsó - etalon. Ennyi. És azért hozzáteszem, nemcsak autóban, de technikában, a világ fenntarthatóságában, sőt filozófikus mélységű technikai ismeretterjesztésben is. Még a hangod is megvan hozzá, és a fizimiskád is, így vagy jó, ahogy vagy. Maradj ilyen, és csináld. Köszönök mindent. Ez nem fizetett hirdetés !
András Kocsis
András Kocsis 18 napja
Öreg???
tamas szoke
tamas szoke 18 napja
Ez nagyon az eleje. Az elektromos autózás akkor lesz széles körben elterjedve, mikor Józsi"a festő eljön hozzád felmérni egy hasonlóval, hány nm2-t kell le festeni, hogy a lányod hálószobája rózsaszín legyen. Addig yuppie'baromság, de legyetek optimisták..
Mihaly Daniel
Mihaly Daniel 18 napja
En szeretem a bmw-t, de ez nagyon csunya lett
Krisztián Metzker
Kíváncsi vagyok mennyit csökkentene a v8 x5 jelenlegi 25-35 literes fogyasztásán ez a keréktárcsa szett a 315/35 helyett
Robert Nagy
Robert Nagy 19 napja
Csináltak egy minimális hatótávú elektromos autót aztán beleraktak egy benzinmotort hogy generátort hajtva töltse az aksit! Magyarúl adtak a szarnak egy potont,környezet tudatosság szempontjából! Mindegy lenne ha csak a kis benzin hajtaná és kész! Ennek így semmi értelme!
Ádám Körmendi
@Robert Nagy Amiről te beszélsz, az a klasszikus hibridautó (de még ott sem igaz a "duplán szennyez"). Ez nem az. Ez egy villanyautó, biztonsági tartalékkal (tulajdonképpen beépített aggregáttal). Az idő túlnyomó részében villannyal mész, mert elég a hatótáv, benzinnel meg csak, ha muszáj. A benzin előállítása valóban szennyező, de a fentiek miatt sokkal kevesebbet használsz belőle, mint akár egy kis benzinessel tennéd. Mint ahogy akkuból is kevesebb van benne, mint egy tipikus mai villanyautónál. Tehát valóban van akkud is, meg motorod is, de mindegyik kisebb/egyszerűbb, mintha kizárólagos lenne. Innen ered a környezeti megtakarítás, meg onnan, hogy nem 50/50 a villany-benzin arány. A kétévenkénti olajcsere is ritkább, mint egy benzinesben. De nincs például klasszikus váltó, és kevesebb az alkatrész. Nyilván a végső cél az lenne, hogy csak villannyal menjen, - mint ahogy az a 120Ah esetében már be is következett -, de butaság azt mondani, hogy a REx-nek nincs értelme, vagy hogy "duplán szennyez". A fő kérdés: 60 kWh akku a kedvezőbb, vagy 30 kWh + robogó-motor, ha figyelembe vesszük, hogy utóbbival is elautózhatsz 200km-t tisztán villannyal, és az emberek többsége ritkán megy ennél többet egyszerre. Ha pedig igen, még mindig megállhat tölteni, mint egy "rendes" villanyautónál. Már ha van hol...
Robert Nagy
Robert Nagy 18 napja
@Ádám Körmendi szerintem meg nem! Ennél a megoldásnál az elektromos autó oldaláról is végig zongorázzák az összes környezet szennyezést és a benzines autó oldaláról is ugyanúgy! Magyarul ki van reklámozva zöld autónak de mégis duplán szennyez! Ha kétévente kell olajat cserélni az is olajcsere nem? Ahoz is kell olajfinomító meg olaj! A benzin is ugyanaz és itt sem virágillatú attól hogy ebbe tankolod! És a kipufogógáztól is ugyanúgy megfulladsz hiába hajt generátort és tölti az aksit aminek a gyártása és feldolgozása sem éppen környezetbarát! De biztos zöld vagy mert elektromosan méssz! Ha már zöld autónak készűl akkor ne rakjanak már bele egy pöfögő benzinmotort is! Vagy legyen elektromos vagy kissebb károsanyag kibocsájtású benzines! De a kettő egyszerre a legrosszabb!
Ádám Körmendi
@Robert Nagy "legyártották ugye nem igazán környezet kímélő módon az aksit ugye hogy környezetvédő tiszta legyen az autó" Az akksi-gyártás káros, de nem annyira, mint azt egyesek láttatni szeretnék. Mindemellett a benzinmotor alkatrészek legyártása, vagy éppen az olajkitermelés, finomítás se éppen rózsaillatú. Lokálisan nem szennyez a városi használatban, és élettartamra levetítve is jobb, mint egy benzines, szóval szerintem nyugodtan nevezhetjük környezetvédőnek. Az akkumulátor károssága nagyjából egyenes arányban áll a kapacitásával, ha kétszer ekkora lenne a kapacitása, sokan akkor is kevesellnék, de a lábnyoma is majdnem a duplája lenne. Az i3 esetén 20-40 kWh-ról beszélünk, ami a mai villanyautók között legfeljebb gyenge közepesnek számít. Azt se felejtsük el - ha már használt autós tesztről van szó - hogy az i3 2013-ban jelent meg, és az akkuméret is ennek megfelelő, azóta is csak óvatosan növelték az eredeti duplájára. Városi autónak több, mint elég a hatótáv, de még rövidebb vidéki utakra is. A benzinmotor kéthengeres, 647 köbcentiméteres, tehát jóval kisebb, mint akárcsak az 1 - 1,2 literes turbós kismotorok, amiket a mai kisautókba tesznek. Hő- és súrlódási veszteség minden benzinesnél van, ráadásul igen jelentős, tehát nem nyernél szinte semmit a "kis takarékos benzinmotoroddal". Mellesleg az ebben lévő villanymotor 170 LE csúcsteljesítményű, 250 Nm azonnali nyomatékkal, sokkal dinamikusan mozgatja a kasztnit mint kb. bármelyik "kis takarékos benzinmotor", főleg városi környezetben, ahová ez való. Nem véletlen, hogy egy Mini, Smart vagy egy Fiat 500 is sokkal élhetőbb a villanymotorral. "állítom hogy az üzem 80 %ban pöfög az is hogy töltse az aksit" Én meg állítom, hogy nem... :) Ennek megfelelően benzinből is keveset fogyaszt. Olajat 2 évente kell cserélni benne. Ez egy villanyautó, biztonsági tartalékkal. Aki rendszeresen nagyobb távokat megy vele, az vagy lelkesen töltögeti, vagy inkább más autót választ, mert ez nem arra való. És továbbra is igaz, hogy ez egy extra, nem is minden i3-ban van, az európai 120 Ah változatba már például nem is kérhető. Egyszóval a REx-nek igenis van létjogosultsága, hiszen egy kis akksit kombinálnak egy nagyon kicsi benzinmotorral. Környezetvédelmi szempontból ez szerintem van olyan jó kombó, mint a tisztán nagy akksi, vagy a tisztán benzinmotor, főleg, ha figyelembe vesszük a megjelenésekor jellemző akkumulátor méreteket és töltő-ellátottságot.
Robert Nagy
Robert Nagy 18 napja
@Ádám Körmendi legyártották ugye nem igazán környezet kímélő módon az aksit ugye hogy környezetvédő tiszta legyen az autó ,plusz legyártottak bele a benzinmotort amibe ugye olaj kell benzin kell,meg állítom hogy az üzem 80 %ban pöfög az is hogy töltse az aksit! Elvész közben hő és súrlódás miatt egy csomó energia! Én úgy látom hogy így az egészet nézve sokkal károsabb ennek az autónak a léte a környezetre mintha egy kis takarékos benzin motor hajtaná és nem lenne benne aksi meg villanymotor,vagy csinálták volna meg megfelelő hatótávval tisztán elektromosra!
Ádám Körmendi
Van értelme, csak te nem érted... Villannyal mész az idő legnagyobb részében. a benzinmotor csak akkor kell, ha megszorulsz, vagy messzebb készülsz és nem akarsz töltögetni. Gondolom te minden nap 4-500 kilométert vezetsz, minimum.
Tristee
Tristee 19 napja
5:48 "Mint egy derűs rajzfilm pocok, aki próbál keményen mutatkozni, de hát akkor is csak egy pocok" Annyira bírom a hasonlataidat! :D Annyira eltalálod!
Denes Szabo
Denes Szabo 19 napja
"derűs rajzfilm pocok, aki probál keménynek mutatkozni de akkor is csak egy pocok" LOL
Nevem Azén
Nevem Azén 19 napja
Imádnivaló, egyedi ez a dizájn kívül és belül! Köröket ver bármi másra, beleértve a legújabb autókat is. Kéne! Egyszer majdnem rácsuktam egy párszáz km-es RX-8-ban a hátsóajtót az elsőre. Utolsó 10 centin fogtam meg az ajtót megmenekülve a párszázerer forintos kártól. Valami védelmet vagy reteszelést kitalálhattak volna hozzá, ne lehessen így összevágni a 2 ajtót.
Zsombor Kocsor
Zsombor Kocsor 19 napja
Ezzel meg a legtöbb elektromos autóval akkorát lehet spórolni ,mintha 10 évre kifizetned előre a tankolásaid. 👏töltő telepítés ,hálózat bővítés három fázisra,esetleges nagyobb meghibásodás.
Kelemen Balázs
Kelemen Balázs 19 napja
A benzines motort illetően az info téves, nem BMW fejlesztés a robogó motor hanem egy C650GT motor van benne ami köztudott Kymco gyártmány. Jelenleg az összes BMW robogo motor Kymco.
Vájling
Vájling 19 napja
Úgy érzem idő kérdése és Karottának lesz ilyen autója!
BASE Solar Plant
Nagyon jó lett a videó! Ha a tölthetősége olyan lett volna, mint a ZOE-nak (22 AC), akkor best buy lett volna. Nyilván ez REX-es, de AC-ról iszonyat lassan lehet tölteni. Egyebekben valóban az utóbbi évtized legjobb BMW-je innovációban - ebben egyetértünk!!
JOZSO2002
JOZSO2002 17 napja
@Kollár István Nálunk is a két autó volt a mérlegen, de nálunk az I3 győzött! Ami a fő indok volt a teljesítményen kívül, a Renault szalonban azt az infót mondták, hogy csak úgy indíthatom a fűtést-hűtést telefonos app-ról, ha töltőn van az autó! Az I3-nál ez nem követelmény!
Kollár István
Kollár István 18 napja
van belőle 3fázisú AC-töltős... nem egy Zoe, de 11Kw-al az is tud tölteni... Annó nagyon filóztam rajta, hogy Zoe vagy I3... Az amorf kerékméret, és a carbon javíthatatlansága volt a negatív oldalon... Meg, hogy eléggé oldalszél-érzékeny... Én nem az egyenesfutás bajnoka... végül is egy Zoe lett belőle, De azt is imádom...
Peet96 L
Peet96 L 19 napja
Azert néhány magyar embernek fáj hohy leöregeztek egy ilyen kocsit 😃 Nekem egy 10 eves kocsi fiatalnak szamit
357Kaliber
357Kaliber 19 napja
Párhuzamot véltem felfedezni az i3 kereke és a Karotta vádlija között.
Zoltan Petofi
Zoltan Petofi 19 napja
Sokmindn pozitivumot elhisz rola az ember csak ket dolgot nehez megemeszteni egyreszt az ara ami meg elektromos autohoz kepest is magas volt mert BMW felarat kapott masik az ennel is letrehozott debil villanyauto kinezet. Nem tudom ha en ranezek nekem mindig egy angry birds malac jut eszembe. Igy ez az az auto amim ha lenne a parkoloban nem akarnek visszanezni hanem csak korbe skubiznek hogy jaj istenem ki lat meg ezzel :)
horváth attila
horváth attila 19 napja
Az biztos,elrohadni nem fog!
Gerysson
Gerysson 19 napja
Hol nyomja rövid gatyában márciusban?🤔
László Kotmajer
Szerintem ez is egy sok éves kohnzerv, viaszaton volt rég
Bálint Pápay
Bálint Pápay 19 napja
Azért a rex-ekkel akad gond, ha jól hallottam. ☹️
Tamás Németh
Tamás Németh 19 napja
44200Ft/gumi... Első találatra. Az azért vagány!
Zsombor Kocsor
Zsombor Kocsor 19 napja
19 es gumi mennyivel olcsóbb más méretben?
oj2000
oj2000 19 napja
Ahhoz képest milyen bénán néz ki (keskeny amorf vakond, bicikli kerekeken), teljesen használható, élvezhető és városi autóként szerethető. Sokat vezettem Bp-n, ShareNow autóként.
Orbi Gaming
Orbi Gaming 19 napja
Annyira jó lett!! 🙂❤️❤️
Mike Oxmaul
Mike Oxmaul 20 napja
Hátsó ajtó "gyerekzáras". De legalább van. Egy 0. generációs Suzuki Swiftből vagy egy Kispolszkiból hátulról kikászálódni azért 100x komplikáltabb és kényelmetlenebb.
Antracin
Antracin 20 napja
Jó voot néha Karottát is hallgatni a reklámblokkok között :)
Tamás Árpád Szegedy
Nekem egy raklam sem volt. Google Yt prémium a megoldas. Vagy kartyazni kell otthon, az ingyen van. Nem értem, hogy miert gondolja bárki is, hogy van ingyen szórakoztatás és informacio. Nincs ingyern ebéd. Vagy a pénzeddel vagy az idöddel fitetsz
oj2000
oj2000 19 napja
Ja :)
Antracin
Antracin 19 napja
@oj2000 van adblockered? Én telóról néztem és minden 5 percben reklámblokk volt, szóval az eredeti kommentem érdemes iróniával kezelni
oj2000
oj2000 19 napja
Egyetértek - 1 reklám nem volt 25 perc alatt (laptopról néztem)
Luke Glanton
Luke Glanton 20 napja
6 éves autó öreg... Aha oké
Neo Csatornája
Neo Csatornája 20 napja
Ennyiért BÁRMIT, de tényleg bármilyen jó erős benzines autó vehető, és marad pénz szervízre is 2 évig
Péter Tóth
Péter Tóth 18 napja
@Neo Csatornája Neked az az autózás lényege, másnak meg nem. Ennyi.
Neo Csatornája
Neo Csatornája 19 napja
@a d r i a n o az autózás lényege az hogy élvezzük a vezetés élményét, mindig oda érjük oda ahova szerettünk volna, gyönyörködjünk a tájban, közben ha úgy adódik akkor azért oda tudjunk picit lépni a gázra és történjen valami. Mind ezt az átlag magyar ember a pénztárcájához fogja méretezni. Ár-érték arányban ez a fajta elektromos autó a vicc kategória
a d r i a n o
a d r i a n o 20 napja
Akkor nem érted az autó lényegét
Gulyas Tamas
Gulyas Tamas 20 napja
A negativ like nem a videónak hanem az autónak ment. Akármit tud, akármilyen vidám, akármilyen jó, azt az érzést ezek a dolgok nem kompenzálják hogy akár hányszor ránézek az jön hogy " jujjj de csúnya ".
Gulyas Tamas
Gulyas Tamas 20 napja
@Ádám Körmendi Azért írtam a kommentet hogy pontosítsam miért adtam dislikeot. Plusz lentebb is irtam. Az emberekben van egy ilyen dolog hogy szeretnek véleményt nyilvánítani. Kitudja miért.
Ádám Körmendi
Ezt nyugodtan megírhatod itt a kommentszekcióban. Igazából már meg is tetted. :) A videó értékelésénél - meglepetés! - a videót kell értékelni, nem az autó külsejét.
András Baán
András Baán 20 napja
Szuper video lett, teljesen egyetértek Karottával, az i3 jelentősen megelőzte a korát, sajnálatos hogy ezt a BMW nem ismerte fel és nem vitte ezt tovább más modellekre...
Zsolt Prosser
Zsolt Prosser 20 napja
Nem bambusz, eukaliptusz ☝
László Magyar
László Magyar 20 napja
Tök mindegy,a vége ugyan az.:)
tranelarod
tranelarod 20 napja
25 perc alatt 5-6 reklám azért nem kevés
Szabolcs Papp
Szabolcs Papp 7 napja
Vagy esetleg HUrun prémium.....
Zsolt Lehoczki
Zsolt Lehoczki 18 napja
@Zsombor Kocsor Telefonon? :) powered by HUrun Vanced
Gábor Katona
Gábor Katona 19 napja
Brave browser = 0 reklám
Zsombor Kocsor
Zsombor Kocsor 19 napja
@Zsolt Lehoczki Telefonon is? Na látod
Zsolt Lehoczki
Zsolt Lehoczki 19 napja
Milyen reklám? :) powered by Ublock
Laci Kéri
Laci Kéri 20 napja
Bizony, az i3/i8 forradalmi volt. Akkoriban még mindenki azt gondolta, hogy az akkuk súlyát az ultrakönnyű karosszériával lehet kompenzálni, és ezzel lehet hatótávot növelni. A BMW megcsinálta a sorozat gyártható karbon kasznit. Amivel részben be is jött a kiemelkedő hatékonyság, de kiderült hogy a fékerő visszatermelés is olyan hatékony, hogy a súly nem is számít annyira, de egy szép nagy akku amit a Tesla produkált nem is olyan valóságtól elrugaszkodott dolog, mint azt előtte gondoltuk, csak okosan kell elhelyezni.
Laci Kéri
Laci Kéri 20 napja
@Ádám Körmendi Már régóta követem a villanyautózást. Magam is szerettem volna építeni (nem volt rá pénzem, de tanulmányoztam) Amikor a BMW elkezdte ezt a projektet, akkor még jórészt ólom akkuval, targonca motorral, házilag átalakított kisautók voltak. Az akkuk borzasztó drágák voltak, és sok helyet is foglaltak. Akkoriban mindenki a tömegcsökkentésben hitt, mint a hatékonyság növelésének lehetősége, és a villanyautózás racionálissá tétele. A BMW ezt az iskolát követte, és zseniálisan meg is oldotta. Ekkor kezdtek megjelenni az első ilyen célra használható lítium vas foszfát akkuk, és vált műszakilag megvalósíthatóvá, hogy akár 30kWh-t is belepakoljunk egy autóba. Igaz hogy közel 8millió forint lett volna csak az akku, de akkoriban mindenki úgy gondolta hogy ez már mindenre elég lesz, hiszen 60km/h-val megtehető 300km. Visszatermelés akkoriban nem volt olyan hatékony, illetve a drága akkuk miatt érdemes volt a súllyal is spórolni, ezzel is növelve a hatékonyságot. Mire a BMW piacra dobta ez az autót persze már változott a műszaki szemlélet, illetve a műszaki kompromisszum átbillent. Némileg olcsóbbak lettek az akkuk, és a súlycsökkentés többlet költsége helyett inkább több akkut volt érdemes az autóba tenni. És bár a súlycsökkentés fontos, de a karbon költségét soha nem sikerült annyira lefaragni hogy érdemes legyen használni. A padlólemezbe épített akkuval pedig amúgy is olyan komoly stabilitást kaptunk, hogy senki nem akart már túl drágán könnyebb autókat. Ezek a szempontok a fejlesztés elején még nem látszottak. Tesla egyébként ebben volt nagy áttörés. A BMW innovációval, hightech erővel, pénzzel oldotta meg a problémát nagyon jól. A Tesla a költség csökkentés oldaláról közelített, és ötletekkel, szoftverrel, pótolta a drága autóipari hightech megoldásokat, amit ő nem tudott megoldani. Leselejtezett autógyártó üzemmel indultak, alsó polcos beszállítókkal (mert nem áltak szóba vele) sok mindent kényszerűségből csináltak maguknak. Az akkut sem azért csinálták 18650-esből, mert az mennyire modern volt, hanem mert bezuhant a laptop akkuk ára, és ezt kapták meg olcsón. Aztán rájöttek hogy a kicsi olcsó szabványos cellák tömeggyártásával olcsóbb lehet tartósan az akku ára. A Model S villanymotorja is azért aszinkron, mert drága volt a neodium mágnes, ezért csináltak mágnes mentes asszinkron motort és felfejlesztették hogy mégis tudja azt a teljesítményt és hatékonysága se legyen rossz. Igazából egyik megközelítés sem jó vagy rossz, csak a BMW tényleg ott szúrta el, hogy nem folytatta. Most az ő nyomában loholnának a többiek nem a Tesláéban.
Ádám Körmendi
Nem teljesen értek egyet. Már akkor is nyilvánvaló volt, hogy a visszatöltés egész jól tudja ellensúlyozni a nagyobb tömeget (bár sosem teljesen), ez egyszerű fizika, amit akkoriban is ismertek. A kisebb akkunak részben költségcsökkentési okai lehettek, na meg ezt az autót városi használatra szánták, oda meg elég az eredeti hatótáv is. Nem is beszélve a REx motorról... Az alacsonyabb tömeg amúgy sem a fogyasztás, mintsem inkább a menetdinamika és vezethetőség miatt érdekes. A 60 Ah-s BEV i3 súlya például 1,2 tonna alatt van, ami nemcsak szinte az összes villanyautónál, de számos belsőégésű társánál is kevesebb. Ezt pedig jól érezni a gyorsulásnál, manőverezésnél.
Desert9999
Desert9999 20 napja
Utáltam a kinézetét és lenéztem az i3-at egészen addig, míg nem volt alkalmam vezetni egyet. Fantasztikus egy szerkezet, tágas, világos, kényelmes beltérrel, baromi merev karosszériával és igen dinamikus teljesítménnyel. Ne ítélj elsőre....lehetne a tanulság..
Péter Szendrei
Péter Szendrei 20 napja
Nekem ne huzogassa hàtul amúgy se az ablakot senki. Utálom. Mindig zárolom a lehetőséget :D így nem kell!
Péter Szendrei
Péter Szendrei 20 napja
@Gulyas Tamas 😂 jogos!
Gulyas Tamas
Gulyas Tamas 20 napja
Akkor se ha bedurrant egy orrfacsarót ???? 😄😄😄
Szabest
Szabest 20 napja
2014 = öreg? Hahó, Magyarországon 15 év körül van az autók átlagéletkora. 😂
London Trucker
London Trucker 16 napja
@Balazs Mehes Igen az. Lehet csóró, de szeretem az autót és rendszeresen karban volt tartva.
Balazs Mehes
Balazs Mehes 16 napja
@London Trucker remélem jobbkormányos XD elég csóró, sorry
London Trucker
London Trucker 17 napja
@Róbert Balogh Most honosíttatom a 19 éves angol Octáviám. Még hosszú ideig számítok rá.
Róbert Balogh
Róbert Balogh 19 napja
Én már a 97-es évjáratút is túl fiatalnak tartom, ha tehetném cserélném öregebbre. Van aki így van bekötve. :D
Hanselbeck
Hanselbeck 19 napja
Autóipari szemmel számít öregnek, amikor 6 év alatt simán kifuttatnak egy modellgenerációt, beleértve a faceliftet is.
Bence Barboza
Bence Barboza 20 napja
Karotta meg mindig allocsillagkent ragyog a magyar autos videozas egen, plane a tobbi jelenlegi totalcaroshoz kepest.
GrandeChino20
GrandeChino20 20 napja
Ez az autó olyan szép és innovatív, mint egy Fiat Multipla.
Gulyas Tamas
Gulyas Tamas 20 napja
@Péter Szendrei Ez az autó csúny és ronda. Szerintem. Az pedig hogy jön ide, milyen nyakatekert logika az hogy akkor biztos a 25 éves swift tecccik meeee ez nem. Hogy jön ide a suzuki ???? Mi a kapcsolat ????
GrandeChino20
GrandeChino20 20 napja
@Péter Szendrei Sajnálom, hogy ilyen lesajnáló vagy, és előítéletes. Ugyanis bármilyen furcsa, nekem a Multipla tetszik, és ennek a telepi suttyókat, striciket, és felkapaszkodott újgazdag vállalkozókat vonzó, jobb sorsra érdemes márkának ez az autója is nagyon tetszik, mert ellentétben az emelt, drabális SUV krumplikkal, ebben az autóban van ötlet, innováció és egyéniség. Pont úgy, mint a Multiplában. Az eladásokról nem beszéltem, 25 éves Swiftem meg sosem volt. (De Fiat és BMW van a családban.)
Péter Szendrei
Péter Szendrei 20 napja
Szerinted. De az eladások szerint sikeres modell. Maradj a 25éves swiftnél az a neked való szépség😂
László Szűcs
László Szűcs 20 napja
Azért EV használttesztnél jó lett volna hallani az akku állapotáról, az egyéb szervíz tapasztalatról meg ilyesmi. Ezt úgy muttatad be mintha egy új modell lenne, ez nem használt teszt volt.
Balázs Varga
Balázs Varga 19 napja
@István Vályi igen, az tény, hogy a sokat villámtöltött autónál kijöhet a különbség egy főleg otthon töltötthöz képest. hahu-n láttam már én is olyat, aminek már olyan 15,5 körül volt a kivehetője, de úgy látom, azok a ritkábbak.
István Vályi
István Vályi 19 napja
@Balázs Varga egy autóból azért így nem merném kijelenteni. Nagyon sokmindentől függ, láttam már olyat, amelyik három év alatt elveszítette kapacitása harmadát, mert hülyén töltögették
Balázs Varga
Balázs Varga 20 napja
az enyém közel 197ezer km után tud 17,2 kWh-t kiadni magából. a gyári kivehető valahol 18,5 kWh körül volt. az országban szerintem 4-5 db i3 van ilyen futással, a többi zömmel 100ezer km alatt van, így igazából jól bírják az akksik a hosszú évek használatát.
A Wadkan
A Wadkan 20 napja
Ez pont annyira szép mint a Fiat Multipla, egy Smart meg egyenesen szépségversenygyőztes mellette... Az meg hogy öreg.... hát azok az autók amik mellett elmész, őskövületek lennének? pedig az a Magyar átlagautó...
shogun 1976
shogun 1976 20 napja
Nem vagyok egy okso ember. Nem vagyok gépészmérnők, sem autótervező. DE! Ezt az első, hátsó ajtó nyitást meg lehetett volna oldani nem? Mert a hátsó ajtó a kőszöbbe kapaszkodik, és ezt nem lehetett volna megoldani az első ajtónál? Csak kérdezem, nem trollkodni akarok :) És akkor a hátsó ajtó nyitása független lenne az első ajtótól.
László Magyar
László Magyar 19 napja
@shogun 1976 Én sem tudtam,csak most láttam.
shogun 1976
shogun 1976 20 napja
@László Magyar Ezt nem is tudtam.... akkor tėnyleg szivás.
László Magyar
László Magyar 20 napja
Egy agyrém,ráadásul nem elég a sofőrnek kinyitnia az ajtót,hogy lehessen nyitni a hátsó ajtót,hanem még ki is kell kötnie magát,mert a hátsóajtó viszi az övet is magával.Bár fel lehet fogni 3 ajtósnak is,csak itt nem az ülést kell előre dönteni,hanem kinyitni a B oszlopot.
Dávid Kovács
Dávid Kovács 20 napja
Bmw... mindent elárul
László Görög
De szép au... akarom mondani bevásárlókocsi!
László Görög
@Ádám Körmendi A kerekei, ami az "aerodinamika" végett van, a magas tömzsi kialakítasa. Ezek teszik bevásárlókocsivá. Plusz szerintem nem csak nekem nem tetszik az ajtó nyitódási/csukódási metódusa ez végett kellett rá egy gúny név amit a közhiedelem csak bevásárlókocsinak nevezett el mely szerintem tökéletesen szimbolizálja ezeket.
Ádám Körmendi
Mitől lenne ez bevásárlókocsi? Egy csomó "normál" autó mellé oda lehet rakni a VW Golf méretig bezárólag és nem fog eltörpülni mellettük, sőt. Max egy kicsit rövidebb (3999mm), és a csomagtartója kisebb (pont az, ami egy "bevásárlókocsiba" kell).
Rigó Fütty
Rigó Fütty 20 napja
Csak egy villanyautó lehet ami Karottát ki csalogatja az ügyvezetői munkaköréből :)
Rigó Fütty
Rigó Fütty 20 napja
@Norbert Szabò most olvasom, hogy januártól ismét tartalom gyártás a fő munkaköre. De biztos, hogy összefüggésben áll ez is az elektromos autókkal :D, mert a hangyász után ezekről tud a legszenvedélyesebben beszélni.
Norbert Szabò
Norbert Szabò 20 napja
A videó forgatásakor (nyár) ez még igaz volt, de azóta már nem ügyvezető.
RR TT
RR TT 20 napja
Nem rossz, nem rossz, de a Honda-e az álom. Ma épp bringáztam és elment mellettem egy i3 nyélgázon, szerintem be is csorgattam 😉
Laci Kéri
Laci Kéri 20 napja
Az a durva, hogy megyek városban egy 600-as Honda sportmotorral, némileg dinamikusan, egyszercsak ott van mögülem a semmiből egy I3 mert szinte ugyan olyan dinamikával tudott közlekedni, csak közben nem üvöltött a motorja, mint az enyém. Inkább hagytam elmenni. Na ez a nem mindegy.
Sada Domonkos
Sada Domonkos 20 napja
és a videón a zöld tint is direkt van? :D
Tamás Kifor
Tamás Kifor 20 napja
Nekünk egy 120 Ah-hoz volt szerencsénk egy bő fél évig. Szerencsére sport csomaggal, mert azon normális kerekek vannak. A hátsó ajtó/ablak nyithatóságára nem volt panasz, viszont a kilátást és a gyorsulást imádták gyerekek és szülők egyaránt. Második autónak városi/elővárosi használatra 2-3 gyerekkel tökéletes választás. Igazi élményautó. BMW masterpiece.
Ádám Körmendi
@Nevem Azén 120 > 44 :)
Péter Tóth
Péter Tóth 18 napja
@JOZSO2002 Mindjárt kioktat, hogy rosszul tudod, te vagy a hülye meg a BMW! 😂
JOZSO2002
JOZSO2002 19 napja
@Nevem Azén Ez pontosan így van, viszont így jobban hangzik a hozzá nem értőknek!
Nevem Azén
Nevem Azén 19 napja
@JOZSO2002 😁Kár! Jobb lenne kWh-ban megadni.
JOZSO2002
JOZSO2002 19 napja
@Nevem Azén Az I3 nem kWh-ban van megadva, hanem Ah-ban! Jó napot!
SuzukisWoody
SuzukisWoody 20 napja
Egyfos ,járok gyalog.
zoltán fontos
zoltán fontos 19 napja
Jobb is, ilyen ne is járja az utakat
Gulyas Tamas
Gulyas Tamas 20 napja
Szerintem is ronda. Ha kapnék egy ilyet ajándékba hát másnap eladnám.
pressing1977
pressing1977 20 napja
Egyetértek. Járj gyalog.
Я трахал твою маму Я трахал твою маму
Khm 600cm³-es robogó motor Azmár rendes motor motor
Ozzy Zoli
Ozzy Zoli 20 napja
Én értem, hogy a reklámokból él az ember, de ebböl a videóbol ott lett elegem, mikor a 19. percnél az 5.-et tolta a képembe a youtube. Pedig alapvetően nem szokott zavarni, mert fent kell tartania magát a szolgáltatónak, és a tartalom gyártóknak is, de itt pöppet túl lett tolva, és ez így élvezhetetlen számomra.
LIRDCE
LIRDCE 19 napja
@IDtechno van root nelkuli valtozat is
IDtechno
IDtechno 19 napja
@LIRDCE hmm. nem szükséges rootolni a telót hozzá?
LIRDCE
LIRDCE 19 napja
@IDtechno nekem telón se 😋 HUrun vanced
IDtechno
IDtechno 20 napja
Telefonon el sem kezdem nézni. Majd asztali gépen, ott nincs reklám.
Kránicz Lajos
Kránicz Lajos 20 napja
13:13 A finn bácsi miatt visszatekertem... Hmmm Hmm Melyik biztosítékot is kell kipattintani a kipörgésgátló inaktiválásához? (Csak aztán legyen elég zsé a számlán új gumigarnitúrára (150-200 e Ft/készlet) és az esetleges törés/totálkárra is. ;-)
Dani Kovács
Dani Kovács 20 napja
Ennél gusztustalanabb autót nem láttam még
Kránicz Lajos
Kránicz Lajos 20 napja
Mennyire irtja ezeket (gazdasági totálkár) az átlagos városi csatt? Vagy annyira jó a karbonváz, hogy odébb lökődnek, nem törnek? Tudja valaki?
A Wadkan
A Wadkan 18 napja
@Bálint Pápay Sejtésem sincs mennyit kérhetnek érte, de sanszos hogy 2 használt autó árát :D
Bálint Pápay
Bálint Pápay 19 napja
Ausztriában javítják legközelebb, ha megsérül a karbonszekció...
Balázs Varga
Balázs Varga 20 napja
ha szerencséje van az embernek, és a carbon váz nem sérül, akkor csak ki kell cserélni azt a pár műanyag elemet. ha nincs, akkor viszont kuka.
A Wadkan
A Wadkan 20 napja
Én tudom ha odébb lökődik veled együtt és nem deformálódik akkor valószínűleg téged sem fog már érdekelni a károd ;) mert nem fogod túlélni :D Valószínűleg az lesz a helyzet mint az aluminiumkarosszériás autóknál , hogy csere minden elem, jó drágán, bontottról meg ne is álmodj még ;) Hiába a cím szerint öreg autó... :D Az öreg az a Trabant, Kispolszki, Zsiguli... ;)
Bencze
Bencze 20 napja
Borzasztó. Ha a nigériai herceg vagyonát végre megküldik és veszek 50 autót azok közé sem fér be. Pont annyira kívánom mint egy dacia logant.
Zsombor Kocsor
Zsombor Kocsor 19 napja
Dacia román igényű embereknek való.
Peter Barocz
Peter Barocz 20 napja
Beépített vágódeszka a műszerfalon...
Tomi
Tomi 20 napja
jó hely ez a Fót :D
Zsolt Kis
Zsolt Kis 20 napja
Öreg, nem akarom, hulladék autó... Az autó inkább idézőjelben értendő
Chandler Bing
Chandler Bing 19 napja
@GépészVLOG Gépész... Besz@rok!!! Még egy lúzer akit nem vettek fel villamosmérnöknek/közlekedésmérnöknek :P
Ádám Körmendi
@Zsolt Kis "A rex egy értelmetlen hülyeség. Se nem benzines, se nem elektromos teljesen, se nem hibrid." De, ez egy soros hibrid, a forgalmiban is ez szerepel. A REx meg nem hülyeség, Gustavsson Lionel le is írta neked, hogy miért. Ahogy egy angol tesztben hivatkoztak rá: "an EV with a backup plan". Amúgy pedig ez egy extra, mint a távolságtartó tempomat. Ha nem kell, nem kéred bele, és akkor tisztán villanyos lesz az i3-ad.
Gustavsson Lionel
@Zsolt Kis Ezek szerint benne vagy Te magad is, ha feltűnt :D :D :D
Zsolt Kis
Zsolt Kis 20 napja
@Gustavsson Lionel Ja, és gratulálok, kikerültèl a Facebook idióták csoportba 😂😂😃😃😂😂😁😃😁😁😃😂😃😁😃
Gustavsson Lionel
@Zsolt Kis Ja, hogy én vagyok a buta troll? Elnézést kérek, mintha Te írtad volna a legelején, hogy öreg, hulladék autó. De most már látom, neked ezek ilyen releváns szavaknak számítanak. Lehet, hogy már demens a bácsi? :)
gyorgyhanko
gyorgyhanko 20 napja
Tényleg nem értem a BMW-t, ez is, meg az i8 is relatív sikeres volt, mièrt szakadt meg ez az egèsz? A másik a range extender, miért nem használja senki? Tök logikus koncepció szerintem...
István Vályi
István Vályi 18 napja
@Péter Tóth Mindenkinek hibrid az első Ampera, aki látott már autót. Szerintem Papp Tibi gépjárműmérnök is, ha már valaki felhozta.
Péter Tóth
Péter Tóth 18 napja
@István Vályi Neked hibrid, hivatalosan pedig növelt hatótávú elektromos autó.
pressing1977
pressing1977 19 napja
@István Vályi Gondolom a GM meg úgy gondolta, hogy ha van legalább egy olyan üzemmód, ahol a benzinmotor hatótáv növelőként működik, akkor rásütheti ezt a bélyeget. Végül is mindegy, ha jól rémlik, nem lett egy átütő siker, már csak az ára miatt sem, szóval nem mondhatjuk, hogy a GM átverte a világot. Amúgy tetszett a Hunyadi Taksony videótok. 😀
István Vályi
István Vályi 19 napja
@pressing1977 ezt úgy hívjuk, hogy hibrid. Onnantól kezdve, hogy tudja közvetlenül hajtani a kerekeket, onnantól kezdve nem range extenderes autó. Ezzel vágta át anno a GM a világot, amíg ki nem derült.
pressing1977
pressing1977 19 napja
@István Vályi igen, de azért nem egyszerű a képlet, mert 4 féle üzemmódban képes működni az Opel Ampera, amelyből legalább az egyik számomra a range extender-t testesítette meg. Azaz a benzinmotor az akksit tölti és nincs kapcsolat a kerekekkel. Van olyan üzemmód, ahol van.
b vili
b vili 20 napja
A gyermekek még nincsenek készen. Ez jó 😂
Gábor Z
Gábor Z 16 napja
😂😆
József Szabó
József Szabó 20 napja
Nálunk 3 éve szolgál ugyanez a változat. Az egyszeri éves szervízen kívül 0 forint javítási költséggel. A hatótáv nyílván nem összehasonlítható egy dízel autóval, de ha arra használja az ember amire való, akkor egy nagyon szerethető kis ördög. Rendszeresen elkoldulom a feleségemtől, mert bár a saját autóm egy fiatal, minőségi darab, mégis ha tehetem ezt használom. Mindíg mosolyt csal az arcomra. Abszolút egyetértek Karottával, mind az előnyök, mind pedig a hátrányok tekintetében. Természetesen rendkívül megosztó az autó megjelenése csakúgy, mint a villanyautózás. Olyan ez, mint a párválasztás. Szerencsére nem mindenkinek ugyanaz az ideálja és van lehetőség a választásra.
Ben Biro
Ben Biro 19 napja
@Tristee Köszi, szoval a rex tud menetkozben eleg aramot generalni a tovabbhaladashoz akar autopalyan is? csak a Rex uzemanyagtartalya szab hatart? egy tanknyi Rex mennyit tesz hozza?
Tristee
Tristee 19 napja
@Ben Biro A rex lényege pont az, hogy végtelenné teszi. A tényleges elektromos hatótávja, ha a REX-et nem számoljuk akkor 100-150 km körül van, ami függ az időjárástól, az akksik életkorától, a vezetési stilustól stb.
Ben Biro
Ben Biro 19 napja
Hello, mekkora a hatótávja? a Rex praktikusan hogy mukodik? mennyit tud rajta novelni?
Zsombor Kocsor
Zsombor Kocsor 19 napja
Valakinek ronda kövér nő jut csak. Ha van pénzed jut vékony dekoratív.
János Nagy
János Nagy 20 napja
Prózai leszek: Akarja a halál.
Tristee
Tristee 19 napja
Ez nem túl prózai. Ellenben a paraszt jelző jobban illene rá! De nem akarom sértegetni a jó munkás embereket...
Gustavsson Lionel
Szerencsére elég sokan veszik így is, szóval nem kell aggódnod, jól el van a bmw nélküled, semmi sem kötelező :)
Hodzsa Enver
Hodzsa Enver 20 napja
Lassuk be, ez egy 2 személyes autó. Használtan is 5 milla. Hát...🤔
szeriman13
szeriman13 20 napja
hihetetlenül ronda autó.
pressing1977
pressing1977 20 napja
Nekem pl. bejön.
Gustavsson Lionel
ízlések és pofonok, mondjuk ez legalább valamilyen (nem úgy, mint a mai autók 99%-a)
pirata solitario
OT s zold rendszamot az oreg autora.....
Balazs Kovacs
Balazs Kovacs 20 napja
Akarja a bánat,hogy egye meg,amíg csak lehet,hadd csattogjon az adagoló meg fütyüljön a turbó,inkább fulladjak diesl füstbe mint a szénerőművekébe
MRsubakka
MRsubakka 20 napja
Butuska..
Sandor Gal
Sandor Gal 20 napja
Mert csak szénerőmű van ugye? Ráadásul a dizelfüstödtől más is fuldoklik! Jah... meg neked senki se mondja meg mivel menj! Igazi "Jani" vagy!
Zo Lad
Zo Lad 20 napja
Lehet, hogy csak nekem tetszett ez a video ennyire??? Szerintem egy rendkívül szórakoztató ugyanakkor használtautó teszt jellegű volt a produkció! Tele ötlettel ! Ez igazi totalcar volt ! Igazi kincs vagy Karotta ebben a műfajban ! Köszönöm!
Ivan Deandre
Ivan Deandre 6 órája
@Omar Harry Damn! Took roughly 20 mins but it reallyworked!!
Omar Harry
Omar Harry 6 órája
i dont know if anyone cares at all but in less than 15 minutes I hacked my friends Instagram account by using Instapwn. Find it on google :D
Zo Lad
Zo Lad 20 napja
@Tamas Varga Egy párja volt....
Tamas Varga
Tamas Varga 20 napja
Nem csak neked tetszett szuper videó volt, Karottának nincs párja itthon....
Győző Barasits
@Gustavsson Lionel/// LEHET hogy " nem tud róla " !!! ..? !
Lehel Zelenka
Lehel Zelenka 20 napja
Ha a kasztni annyira rettenetesen merev akkor miért a B oszlopot dobták ki és miért nem az A oszlop vastagságát felezték? Az autóipar mangalicája.
Tibor Kaldenecker
Az az érdekes hogy a napokban pont az i3 Rex-et nézegettem, mert a 60Ah-ás változat már kezd elérhető ár felé közelíteni . Az akku hatótávja az utaim 80% -ára elég, még a degradációval is, 40 - 50 km-es körön belül van minden ami fontos és ennél a változatnál nyugodtan el lehet menni az akku kapacitás végéig, nem kell tartalékkal számolni. Ketten vagyunk a gyerekek már felnőttek, nekünk méretben teljesen megfelel , kívülről sokáig kellett emésztenem a vékony kerekeket, el kellett telni ennyi időnek, hogy most már ne zavarjon,de belülről nagyon modern és jól néz ki.
JOZSO2002
JOZSO2002 20 napja
@Tibor Kaldenecker És a Prius akkuja régen még NiMH volt, léghűtéssel a Li-ion még jobb, az I3-ban folyadékhűtéssel!
varga bela
varga bela 20 napja
@Tibor Kaldenecker Ok, akkor sok szerencsét. De majd rákérdezek a mérnököknél, bár már i3-mat nem fejlesztenek.
varga bela
varga bela 20 napja
@JOZSO2002 Valóban, egyik sem.
Tibor Kaldenecker
@varga bela Az akkumulátortól nem félek, mondok egy példát, sok Toyota Prius működik 15-16 évesen eredeti akkuval több 100 ezer kilométerrel és ezeket az új akkukat még jobban menedzselik pl. vízhűtés és a töltés vezérlés is sokat fejlődött azóta, nem lehet összehasonlítani egy benzines autó ks akkujával, a BMW akkumulátoráról eddig csak jót olvastam és ha a gari lejár, már maszekban is javítják cellánként. Amúgy jóval kisebb eséllyel romlik el mint egy belsőégésű autó.
JOZSO2002
JOZSO2002 20 napja
@varga bela Szereled az I3-at vagy használod! Szerintem egyik sem!
JOZSO2002
JOZSO2002 20 napja
Van egy méretes elég erős SUV-om, de alig várom, hogy a feleségem home office-ban legyen és használhassam az I3-t! Egyszerűen egy élményautó! Persze aki még nem vezette, csak az utakon látta, nyilván itt majd megmondja miért is sz&r!
JOZSO2002
JOZSO2002 19 napja
@John Doe Így, hogy neked nem tetszett, lehet inkább én is eladom!🤔
JOZSO2002
JOZSO2002 19 napja
@Zsombor Kocsor Ha nálad az autó méretétől függ a férfiasságod, akkor nálad van a baj!
Zsombor Kocsor
Zsombor Kocsor 19 napja
Nőknek való. Vagy nőies férfiaknak. Esetleg látens homiknak.
John Doe
John Doe 19 napja
Vezettem. Nem tetszik.
vkbkhu
vkbkhu 20 napja
Jobbkor nem is.... 1 éves videó...
bati67
bati67 17 napja
@Róbert Iván Részemről: Adblock Plus for Chrome ;-)
Róbert Iván
Róbert Iván 19 napja
@bati67 blokkoló, prémium előfizetés. Elég sok megoldása van
bati67
bati67 19 napja
@Róbert Iván Plusz húsz perc reklámmal! :-P
Róbert Iván
Róbert Iván 20 napja
Plusz húsz perc tartalommal
remixpizzazabalo
Nagyon szép belülről ez az autó. Színes anyagok kombinációja így tévén keresztül csodás. Remélem a valóságban is.
bmw520ds
bmw520ds 14 napja
Ami a belseje mellett szól, újrahasznosítható anyagból készült! A BM Weltben oda sem akartam menni ehhez a kocsihoz, aztán mikor beleültetett egy ott dolgozó, hazánkból származó hölgy, elkezdett erről a termékről mesélni. Nagyon-nagyon jó kis verdát építettek és nagyon kényelmes!
molnartiby
molnartiby 20 napja
A valóságban még jobb...pláne ha kicseréled a "fehér" "bőr"kormány bevonatát "fehér"(szürkésfehér) valódi bőrre. 3évig használtam egy ilyen Lodge belsőst...
Somoskőújfalui Egon
A bátyám kérdezi aki még sosem lopott főleg nem katalizátort , hogy a rex hajtás okán van e benne katalizátor, nem azért, hogy ellopja, nem fog lopni, sosem lopott, nem azért ült mert lopott , szóval izé, jah, tehát van benne? Mert most itt egy 4 utcára arrébb és csak kérdezi mert feleslegesen nem fog elenni sehova.
Tabulátor Dilomálo
Több karottát
som PeP
som PeP 20 napja
Az egyetlen értelmes béemvé!
Zoltán Göndöcs
Á értem szóval ha tahó vezeti akkor szar. 😂 nem rossz nézőpont .
som PeP
som PeP 20 napja
@Zoltán Göndöcs Biztosan más fogalmaink vannak az autózásról. Tudod nekem a béemvézés olyan "berki kriszti" kategória! ;)
Zoltán Göndöcs
😂 Gondolom sok béemvéd nem volt ha így tudod.
Procharger
Procharger 20 napja
Ultesd elore a kolkot es gol.
Senki Alfonz
Senki Alfonz 20 napja
A keves BMW egyike, ami kene!
Balázs Tarr
Balázs Tarr 20 napja
Jó konstrukció, de bűn ronda az egész!
Balázs Tarr
Balázs Tarr 20 napja
@Gustavsson Lionel És nem is olyan szép mint egy Avantime🤪😂
Gustavsson Lionel
Nem olyan szép, mint egy Multipla, az tény :)
Zoltan Zoltan
Zoltan Zoltan 20 napja
Közösségi autó szolgáltatónál szoktam i3-al menni, nagyon jó kocsi, városban elképesztő milyen jól megy 0-80-ban :) Öröm a piros lámpánál elindulni. Plusz hátsókerekes, néha megtáncol a hátulja :) jól is néz ki.
Gyorgy Kormendi
Gyorgy Kormendi 19 napja
@LiguTheBest Igazad van a Mini Cooper is jó.Mindkettőt kipróbálttam.De akkor lenne király a Mini ha hátsókerekes lenne.
LiguTheBest
LiguTheBest 20 napja
Én is próbáltam ezt, szerintem is jó kocsi. De az igazi királyság az elektromos Mini Cooper!!!!
Csuklóskanabé
Csuklóskanabé 20 napja
Én már elvittem vidékre, többször is. Szerintem egy teljesen élhető autó, még országúton is nagy komolyan megy, nem csak a városban. :) És a hatótáv is teljesen jó.
Pál Melis
Pál Melis 20 napja
minden vágyam egy 10 éves lerugott aksi ügyileg lassan kuka autó... 😂🤦‍♂️Muszáj ennyire az orrunk alá tolni ezeket a sötét zöld szarokat? Hangyászt a népnek
Gabriel Derdák
Gabriel Derdák 20 napja
Ez a mostani kormány lassan minden sz .rt támogat (új lakás, használt lakás, lakásfelújítás, napelem, elektromos bringa, új elektromos autó, stb.), nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan lesz már eautófelújítási támogatás is, és cserélheted a lerúgott aksidat..
Kornél Kocsis
Kornél Kocsis 20 napja
Nagyon szép és jó is ez a Bömbölő!Az a megálmodott felni és gumiméret cserébe igazi pénztárca gyilkos!45e darabja és mivel az autóban bizony erő is van,így 2 szezon és kuka!
JOZSO2002
JOZSO2002 20 napja
@Péter Takács Ha már ennyi pénzt kiadunk egy autóra, jusson casco-ra is!
Kornél Kocsis
Kornél Kocsis 20 napja
@Péter Takács Csak 150e egy BMW ledlámpa?Annál mondjuk vannak 3-szor drágábbak is.Tény hogy ha egymás mellé rakom a + és - tényezőket....hát akkor örülök hogy(még ha használtat is) hibridet vettem.
Péter Takács
Péter Takács 20 napja
Karbonszálas karosszéria javítási költségére is kíváncsi lennék. 1 db ledes lámpa 150 000 Ft/ db. Egy téli csúszós úton belecsúszik valaki az előtte lévőbe, szenzorostúl, lámpástúl, lökhárítóstúl + munkadíj kb 1 milla.
CATaclysm
CATaclysm 20 napja
2013-ban ha venni akartál az asszonynak egy tulárazott elektromos autót nemsok alternatíva volt. most azért szerencsére vagyogat :)
Rōnin
Rōnin 20 napja
A biciklimen szélesebbek az abroncsok 🙄
Sami Gy
Sami Gy 19 napja
Alacsony energia használathoz optimizálva, de egyáltalán nem kevés! Ez nem verseny autó! A gördülési ellenállást (ami a fogyasztást 20% al is megemelheti) valahogyan csökkenteni kellett. Szemre valóban keskenynek tűnik, de nem "annyira" keskeny... ha vészesen keskeny lenne akkor gyorsulásnál és fékezesnél ez előjönne, de nem hallottam erre panaszt...
Lóránd Lukács
16 centi szeles abroncsok vannak a bicikliden? Jo konnyu lehet tekerni...
Gustavsson Lionel
De abban nincs eukaliptusz fabetét :)
Tamas Vamos
Tamas Vamos 20 napja
Nekem kéne egy ilyen!
Ákos Réz
Ákos Réz 20 napja
Ez a kocsi egy rakás fos!
Dávid Nagy
Dávid Nagy 20 napja
Karbon? régebben Duroplast helyettesítette a Trabantban na azt is sütni és préselni kellett csak meg ne sérüljön mert javítani na mindegy.
Zoltán Cseh
Zoltán Cseh 20 napja
@Dávid Nagy Igen.Házilag az esőcsatorna javító paszta volt az általánosan használt.Mert a ragasztóanyagba üvegszáldarabok voltak keverve.
Dávid Nagy
Dávid Nagy 20 napja
@Zoltán Cseh Régen gyerekként láttam Trabanton első lyukas sárvédő házi javítását amit a szomszédom végzett. Ha jól emlékszem valami sűrű ragasztóba (talán technokol rapid) papír darabkákat kevert (talán wc papír) és azzal javította mikor megszáradt lecsiszolta majd lefestette. Azt hiszem sárvédő mögé valami merevítést is felszerelt nem emlékszem mennyire volt tartós ez a javítás de nagy szám volt mert a szomszédság is erről beszélt. Szomszédról csak annyit nagyon különc figura volt.
Zoltán Cseh
Zoltán Cseh 20 napja
A Trabi karosszéria elemeit nem javították.Hanem furnérlemezre cserélték.Anno ipari sulis koromban ha behoztak egy törött trabit a műhelybe,csak átkiabáltunk a bognárokhoz,hogy egy Trabant első sárvédő rendel.És már szabták is ki furnérlemezből,majd mehetett a gőzprésbe.2 óra alatt kész is volt.
kijáááj kia
kijáááj kia 20 napja
Má' majdnem belevágtam a jatagánomat a monitorba, mire három perc felvezetés után kinyögi, hogy "hőő'há'azé' keskeny a gumi ,mert kisebb az ellenállása". Ne már. Nem óvodások nézik ezt.
Miklós Gergely
Miklós Gergely 20 napja
@kijáááj kia még annál is rosszabb , sokáig ense gondoltam de minden nap egy uj szintjét ismerem meg az emberi hülyeségnek
kijáááj kia
kijáááj kia 20 napja
@Miklós Gergely Nem gondoltam, hogy ennyire rossz a helyzet. :(
Miklós Gergely
Miklós Gergely 20 napja
Pedig meglepődnél hogy mennyi ember van akinek ez nem evidens... Sőt!!!
Gábor Mérai
Gábor Mérai 20 napja
de volt ilyen kerék az autokon 1910 es 20 as években autogyartas kezdetén
k
k 20 napja
@Miklós Gergely írsz a legelején egy atomhülyeséget szándékos kötekedésből, de mi vagyunk a droidok... 👏👏🤡🤡🤡
Miklós Gergely
Miklós Gergely 20 napja
Jolvan ügyes droidok vagytok :)
Győző Barasits
@Miklós Gergely A JIMM CLARK "AUTÓJÁT" láttad ? !!! ..NA "AZ" olyan Voot !!!
Gustavsson Lionel
@Miklós Gergely Szólj már anyádnak, hogy elfelejtette beadni a gyógyszereidet :D
k
k 20 napja
@Miklós Gergely téged ki bántott?!
Og
Og 20 napja
Ilyen szinten feltűrni egy rövid nadrágot... rossz nézni ne haragudj
Gustavsson Lionel
@János Diós Ja, plusz még nem is napozott eleget. Na de most dugni akarsz vele, vagy az autóteszt érdekel?
Zoltán Szűcs
Zoltán Szűcs 20 napja
Főleg télen!
János Diós
János Diós 20 napja
És a lábnap is mindig kimaradt
András Kozma
András Kozma 20 napja
Hogy lehetett ennyi kompromisszummal egy "autót" a piacra dobni? Számomra az olyan jelzők mint a "vidámság", "környezettudatosság" és "jó hangulat" nem ilyen értelemmel bírnak :(
Csuklóskanabé
Csuklóskanabé 20 napja
A legutóbbi változat (a nagy akkus) már teljesen jól használható.
Gustavsson Lionel
Olyan háztartásokban, ahol második (esetleg harmadik, etc.) autónak tartják, teljesen racionális választás városban rohangálósnak. Egyetlen autóként nyilván sok kompromisszumot követel(het), bár nyilván van akinek még úgy is ideális.
ID047889
ID047889 20 napja
Akarja a görcs! Csak a gond...
Csuklóskanabé
Csuklóskanabé 18 napja
@Zoltán Szűcs Nekünk ez soha nem okozott problémát. Ha megáltam valahol és többen utaztunk én mindég kiszáltam, a hátsóülésen utazó miníg ki tudott szálni. A hátúlsó ülésekről simán ki tudsz szálni, ha nagyon akarsz. Az ülés háttámláján van egy kar, azt meghúzod, és előre tudod dönteni, és már ki is tudod nyitni az első ajtót.
k
k 20 napja
@Zoltán Szűcs értem mire gondolsz.... de ha elképzelem eddig hányszor kellett úgy kiszállni a hátsó utasomnak, hogy nekem, vagy az elől ülőknek nem.... hát elég ritka az olyan. Vagy együtt megyünk és mind kiszállunk, vagy nem ül hátul senki. Nem gondolom, hogy ez akkora tragédia lenne. Akinek ez nyűg, annak nem való ilyen autó, de szerintem ez nem negatívum.
Zoltán Szűcs
Zoltán Szűcs 20 napja
@k Csakhogy ott van benned a tudat, hogy az egy ajtó, ami azt a célt szolgálja, hogy ki tudjad nyitni. Ha meg nincs ott ajtó, akkor meg nincs benned a hiányérzet, mivel az úgy van legyártva. Ez pont annyira hasznos és értelmes megoldás, mint a microUSB csatlakozó, amit csak egyféle irányból tudsz bedugni, pedig megcsinálhatták volna olyanra, mint a type-c csatlakozó, amilyenre eleve kellett volna!
k
k 20 napja
@Zoltán Szűcs Miért? Mivel ez nem egy rendes ötajtós autó, hanem egy háromajtós autó, aminél meg van könnyítve a hátsó utas ki-beszállása. Az árának ehhez mi köze? 7 millióért elfogadható lenne? Egy RX-8as drágább, mégis így nyílik, mégsem ötajtósnak számít. :)
Zoltán Szűcs
Zoltán Szűcs 20 napja
@k Azért ha egy 10 milliós autónak csak úgy lehet kinyitni a hátsó ajtajait, ha előbb a vezető oldali ajtókat kinyitják, ez nekem kábé pont elég indok ahhoz, hogy ne vegyek ilyen autót. (még ha lenne is rá pénzem.)
Következő
Büntetőfékezés a menő!
17:08
VETTEM Egy BMW-t
12:02
Megtekintés 86 E